מה עדיף ?

מה עדיף ?

נניח שיש נתון קלט, שמוזן ע"י המשתמש באופן מסויים אבל צריך לעבוד עיבוד נוסף כדי להשמר ב DB
השאלה: מה עדיף ?
לעבד את הנתונים ב- client ולשלוח לשרת שיבצע פעולת שמירה בלבד
או
לשלוח את הנתון הגולמי לשרת, שיעשה עיבוד לנתון ואח"כ ישמור ב DB

?

מה מהיר יותר ?

zeshe shoel

New member
לדעתי לשלוח את הגולמי ולעבד בשרת...

יותר נוח שהמשתמש נניח ישלח תאריך בצורת 17/02/2013 ואתה בצד השרת תשמור תעבד אותו איך שאתה רוצה לפני השמירה... נניח ל TIMESTAMP.

זה יותר מסודר ויותר בטוח.

gilmad

New member
מהיר יותר מאיזו בחינה?

אם מדובר בלוגיקה כבדה ואתה מצפה לשרת עמוס אז עדיף להעביר את זה לקליינט כי ככה אתה משתמש במשאבים של הקליינט לעיבוד ולא בשרת שלך. אם מדובר בלוגיקה פשוטה אז זה זניח.

אבל אף פעם אל תסמוך על זה - כלומר תגן על עצמך מקוד זדוני ותבדוק שהמידע הוא מהסוג שאתה מצפה לקבל...

zeshe shoel

New member
אני לא מסכים...

אף פעם אל תסתמך על צד הלקוח אם אין צורך בכך. יש אנשים עם מחשבים יותר חזקים ופחות חזקים. להעמיס את הדפדפן יכול לתקוע לך אותו.

בנוסף שרתים אתה יכול להוסיף ועוד חומרה. אבל את המחשב של הגולש אתה לא יכול לשנות כדי שיעבוד טוב עם האפליקצייה שלך.

N i X

New member
חומרה של שרתים עולה כסף

חומרה של הגולשים - לא =)

יש פעולות שהגולש מצפה שיקחו זמן, ואז זה בסדר להאריך את הפעולה, למשל העלאת תמונה, הגולש מרגיש בסדר עם זה שהוא מחכה.

אם הflow שלי הוא העלאה + חיתוך, אני מעדיף לעשות את החיתוך בצד לקוח ולשלוח תמונה מוכנה מאשר לעשות חיתוך בצד שרת.

gilmad

New member
קצת הגזמת עם ה"אף פעם"

אולי לאפליקציות שאתה משתמש בהן זה לא ממש שימושי.
יש אפליקציות עם מיליוני משתמשים שזה מוריד עומס מיותר מהשרת והקליינט יחכה עוד 500 מילישניה אם יש לו מחשב עגלה. לרוב מדובר גם בחיסכון במידע שנשלח ולא רק בכוח עיבוד.

zeshe shoel

New member
כנראה האף פעם באמת מוגזם... :)

נראה לי שבאמת תלוי מה העיבוד. אם זה למשל פורמט של תאריך. אני לא אסתמך על צד השרת ששלח לי אותו טוב. במילא אני עושה בדיקה בשרת אז כדאי "לתקן" אם הוא לא תקין.

למעלה