מה עדיף ....

Z ליאור

New member
מה עדיף ....

בנייה בפומיס/איטונג עם טיח סטנדרטי, ולבין בנייה עם בלוק שחור עם טיח טרמי . האם יש הבדלים משמעותיים במחיר ? מה אתם מצעים מנסיון תודה

avi5199

New member
לדעתי, איטונג עם טיח רגיל.

טיח טרמי יוצא יותר יקר או שפחות מבודד ( פונקציה של עובי מול יכולת בידוד) הפומיס פחות מבודד מאיטונג ויש את בעית הקרינה וגז ראדון.

Z ליאור

New member
תודה .....

למה למה טרמי פחות מבודד עם בלוק שחור (22)? אתה יודע בכמה יותר יקר ?

avi5199

New member
באתרים של היצרנים יש טבלאות השוואה

אני זוכר שבחישוב העלות הכללית של הבניה שעשיתי השיקול אם לבנות מבלוק רגיל או מאיטונג לא היה משמעותי.

avi5199

New member
כנס לאתר של יצרני הטיח ובדוק איזה עובי של טיח

אתה צריך מטיח טרמי ובלוק רגיל, כדי לקבל את הבידוד של בלוק איטונג בעובי 20 ס"מ עם טיח רגיל (את נתוני הבידוד של האיטונג יש באתר של איטונג) . אחרי זה, עשה חישוב כמה יעלה לך טיח בעובי כזה על כל הבית. אני זוכר שזה יוצא הרבה יותר יקר מאיטונג עם טיח רגיל. פעם היה שירשור כזה, וחכמי הפורום עשו כבר את ההשוואה הזאת.

צימעס

New member
שחור + קלקר + סתם טיח.

ציפוי של כל הבית בקלקר (מנסיון של חברים [וגם אני רואה בתים בסביבה נבנים כך]) משפר משמעותית את הבידוד. טיח תרמי זה די בולשיט, כי הטיח עצמו כן מעביר את הקור/חום.

avi5199

New member
נב. וגם יקר

מדובר בלוחות קלקר שמצופה בחצץ אדקס כדי שידבק לטיח. חשבתי על זה פעם וירדתי מהעניין, גם בגלל שפחדתי לשים חומר חלש כמו קלקר בבניה, וגם בגלל שזה יצא מאד יקר.

בינא

Member
הפתרון הנכון אינו בלוקים וטיח משום סוג

נכון שבלוק עם טיח תרמי (יש לו פתיתי קל-קר בפנים ולכן "תרמי") יבודד יותר מבלוק עם טיח רגיל... נכון שבלוק "איטונג" יבודד יותר מבלוק שחור... אבל ההבדלים ביניהם קטנים ולא משמעותיים ובוודאי שאינם שיקול כלכלי. לעומת זאת בידוד אמיתי לעומת "כאילו" בידוד ניתן למצוא רק אם בונים בשיטת 2 הקופסאות... אחת חיצונית עם המסה לעצירת החום והשניה פנימית עם גימור חלק להשלמת הבידוד גם לקור וגם למניעת בריחת חום החוצה בחורף.

נפתח פורום חדש בתפוז

פורום בניית קופסאות ורצוי להעביר את הודעת הקופסאות לשם.

הקונסרוקטורית שלנו

שהיא יותר מ - 40 שנה במקצוע וגם בת משפחה ללא מניות בחברת בלוקים או טיח כלשהי, קבעה שהתקרה תהיה צלעות עם איטונג והקירות בלוק רגיל עם טיח טרמי. הטענה שלה היתה שזה לא פחות טוב מאיטונג (לגבי הקירות) ואם לא תיעשה עבודה נכונה עם האיטונג, נסבול מההשלכות של זה הרבה שנים. טוב, נו... נקווה שלא נמות מחום (עם קור אין לנו בעיה...) ומכיוון שאת רוב ימינו נבלה במרתף קבור באדמה, נדמה לי שגם את החום נעבור בקלות יחסית (ותודה לבטון)

avi5199

New member
ולמה שלא תעשה עבודה נכונה עם האיטונג ?

לבנות בבלוקים זה לא הנדסת חלל ואין סיבה לא לעבוד נכון.. כל מה שנדרש מעבר לידע בבלוק רגיל, זה להשתמש בחומרים המתאימים של היצרן (הטיט) . השיקול הזה מוזר מאד, הרי גם אם לא תעשה עבודה נכונה עם הבלוק הרגיל והטיח הטרמי .. גם אז תסבלו כל החיים ממהשלכות. דווקא תקרת צלעות עם איטונג לא מבודדת טוב בגלל ריבוי גשרי הקור\חום שיש בה , (הרבה פסים של בטון) , ודווקא בתקרה כזאת שיש עליה מאמצים וזעזועים הסיכוי להופעת סדקים בגלל השוני בסוגי החומרים (בטון ואיטונג) גדול יותר. חוץ מזה לפי הנתונים, בלוק רגיל עם טיח טרמי פחות מבודד מאיטונג. אני לעולם לא עושה עסקים עם בני משפחה, ולא מאמין בצורה עיוורת לכל בעל מקצוע. אני תמיד בודק כל דעה של בעל מקצוע עם עוד דעות. ובגלל שהם לא בני משפחה, אני לא מפחד שהם יעלבו אם לא אקבל את המלצתם.

מה שהיא הסבירה לי

שחוץ מהעניין של הטיט, יש עניין של מים. היא כינתה את הבלוק 'בלוק צמא' ואמרה שצריך לדעת להרטיב אותו נכון וגם להמתין (לא זוכרת את ההסבר המדוייק). בכל אופן, מדובר באשה מאוד נוקשה ומחמירה שהיתה אחראית על המון פרוייקטים ובתים פרטיים ברחבי הארץ, כבר בנינו איתה בית אחד והיינו מאוד מרוצים ואין סיבה במקרה הזה לחפש מישהו אחר. אגב, אחד התנאים שהתננו לפני שהתחלנו לעבוד איתה היה שנשלם בדיוק מה שמשלמים אחרים, חתמנו איתה על החוזה הרגיל שלה ואת המשפחה שמנו במקרה הזה בצד.

ITCHAKG

New member
ה"בלוק הלבן השותה"- אגדות עם שעוברות מאב

לבנו כבר מימי קדם. קבלן שלא יודע לעבוד עם בלוק איטונג עדיף שלא יבנה את ביתכם, כי הוא יפשל בעוד כמה תחומים. בכדי לקבל רמת בדוד כמו של בלוק איטונג 20 ס"מ ,יש צורך בכ-6 ס"מ טיח טרמי. זו שכבה מאד עבה ופגיעה בייחוד בפינות חופשיות.

רשר

Well-known member
מנהל
עם כל משטח בלוקים מקבלים שק טיט

עליו יש הוראות עבודה מדויקות ופשוטות! הבעיה כרגיל היא שאין אפשרות להשתמש בחצי שק כי החומר היבש לא מעורבב עד הסוף,

ליאור, ראיתי ששאלת

את השאלה גם בארכיג'וב. קיבלת תשובה משני אנשים שם שנחשבים ליועצים מצויינים, בעיקר ירמי, אבל גם סטאר. אני שמחתי לראות שהם בדעה של הקונסטרוקטורית שלנו וזה מאוד הרגיע אותי.

בבניה רוויה למגורים שולטים בלוקי האיטונג

משלוש סיבות: קבלני שלד מיומנים שגם קונים את הטיט המיוחד של איטונג. כנראה שבבניה הפרטית אכן קבלני השלד הם מליגה אחרת לקבלנים הגדולים יכולת מיקוח גבוהה יותר והם מקבלים הנחות גדולות לעומת הבונה הפרטי. למינוח קירות מבלוקי איטונג לבנים -יש מיתוג גבוה ומקדם מכירות מעולה. באופן כללי גם הבונה הפרטי יכול וצריך לעמוד על המקח עם הספקים והקבלנים ורצוי לעשות זאת באמצעות מפקח בניה מקצועי

Z ליאור

New member
אכן כן אך הבנתי שיש ...

עם הטיח תרמי בעיתיות ,לאחר כמה שנים מופעים סדקים, נימים . בקיצור נמשיך להסתובב מסביב לעצמנו עד להחלטה .

למעלה