מה עדיף?

• פותח הנושא PFM
  • פורסם בתאריך

PFM

New member
מה עדיף?

בס"ד דל לטיטיוד פשוט או דל אינספירון מושקע?

kobi 23

New member
לדעתי ,דל לטיטיוד פשוט

אך עם זאת , אם הביצועים יותר חשובים לך (למשחקים בעיקר) לך על האינספירון.למרות שלדעתי מחשב נייד למשחקים זה ממש בזבוז

bar666xp

New member
עדיף בהתאמה לשימושים/צרכים/רצונות..

לדוגמה עמידות גבוה יותר מציע הלטיטוד.. פעם שניה היום שאני ירשום את אותה הודעה +-
כנס לאתר דל.. USA > Small & Medium Business > Notebooks תחת Compare Notebooks יש השוואה בין Vostro, Latitude, Precision, XPS... הINSPIRON הוא הדגם ה""בייתי"" {קשה לומר בייתי על נייד לא?}. בכל מקרה מחשב ביכלל ונייד בפרט רוכשים לפי צרכים, תקציב, רצונות מיוחדים... כמו HDD גדול/מהיר? ולוקחים בחשבון שכל דבר ישפיע על זמן סוללה לדוגמה... מה עדיף? עדיף זה שהכי תואם לצרכים שלך!

kobi 23

New member
תשמע

אני תומך בגישה של rivertrino הדל לטיטיוד 531 יענה על דרישותיך ,מחירו בסביבות ה4500 ש"ח. ויש עליו מחירים טובים עכשיו. לפי מה שהבנתי מאחד המומחים פה הוורסטו הינו לא עמיד במיוחד , יחסית ללטיטיוד

PFM

New member
כן, הוא נראה סבבה

אבל הבעיה היחידה (ואשמח אם תשכנע אותי שזאת לא בעיה) זה המעבד של AMD ב-531. לפחות אלה שיצא לי לראות. שאלתי כאן לפני שבוע, ולמרות שאמרו ש-AMD בסדר, העדיפות עדיין הייתה לאינטל.

../images/Emo207.gifלמה לפתוח שרשור נוסף?

יש לי בקשת עזרה קטנה וקצת דחופה: אני צריך לקנות מחשב נייד, אך בתור סטודנט תפרן התקציב הוא דל, כלומר השאיפה היא לקנות משהו בסביות האלפיים ש"ח... הצרכים שלי הם קודם כל לכתוב והרבה, עבודות, שליחת קבצים במייל וכדו'. הצרכים המשניים הם לאכסן מוסיקה, להוריד סרטים ולראות סרטי DVD. תיתכן גם אפשרות בעתיד לעבודה עם קובצי גרפיקה, אבל לא מהכבדים במיוחד. אני צריך מחשב שלא יהיה כבד מדי, כי אני הולך להיסחב איתו הרבה בדרכים, וצריך שיהיה עמיד וחזק. מבחינתי אני קונה מחשב לשנתיים, שלוש שנים גג. בסביבות האלפיים לא מצאתי משהו שיניח את הדעת ויהיה שווה את הקנייה. מה שמצאתי קצת יותר יקר, וכרגע אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים: 1. DELL יצרן Inspiron 1520 דגם Midnight Blue Colour כחול צבע מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250 מעבד 2.0GHz ,800MHz FSB מהירות 2MB L2 Cache זיכרון מטמון זיכרון 512MB ניתן לשדרג ל-1G/1.5G/2G 667Mhz מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 4GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 160GB גודל דיסק 5400 RPM מהירות דיסק כוננים Yes DVD Multi Burner חריצי הרחבה 8-in-1 Memory Card Reader Secure Digital 54mm ExpressCard PCMCIA מסך WXGA סוג 15.4" Wide Screen XGA גודל (1280 X 800) רזולוציה Yes מודם 56K Yes כרטיס רשת משקל: 2.95 שלוש שנות אחריות, מחיר 4,250 2. מחשב מתצוגה/עודפים כחדש מחשב נייד IBM T42 CENTRINO מבצע עד גמר המלאי סוג מעבד: CENTRINO INTEL מהירות מעבד: 1.7Ghz P4 זיכרון: DDR SDRAM 512 MB ניתן להרחבה דיסק קשיח מהיר 60GB 5400Rpm מסך מקצועי תמיכה ברזולוציות גבוהות:14.1 TFT LCD XGA רזולוציה גבוהה של 1024x768 XGA כרטיס מסך מקצועי לגרפיקה 32MB ATI Mobility Radeon 7500 כונן צורב ונגן סרטים: DVD-ROM CDRW Combo מודם 56K לשליחה וקבלת פקסים כרטיס רשת מובנה 10/100mb ADSL יציאות קיימות 2XUSB 2.0 LPT/S-Video/Infra red/VGA כולל כרטיס רשת אלחוטית משקל 2.2 ק"ג סה"כ שנתיים אחריות, מחיר: 3,100. רק לציין, מבחינתי ההבדל הזה של 1,200 ש"ח במחיר, עשוי להיות משמעותי. תודה מראש

רק להוסיף

שבסביבות 2500 אני יכול להשיג T40 מתצוגה עם אחריות לשנה. האם יהיה הבדל משמעותי בינו לבין T42?

bar666xp

New member
זה דווקה מצדיק פתיחת שירשור כדי שלא לגרום...

למצב שפותח השירשור לא יקבל תשובה לשאלתו! בקשר למחשבים שהבאת.. א. פנטיום 4 הוא לא מעבד למחשב נייד {מעבר לכך לדעתי הוא גם חרא מעבד אבל לא קשור לא חשוב}. ב. תקציב? לא הבנתי מה התקציב שלך??? בעיקרון לשימושים שהזכרת אפשר למצוא מחשבים במחירים של 3.5Kש"ח~4Kש"ח +-... שיענו על הצרכים הללו.

הי בר!

א. התקציב - אין לי תקציב בכלל, אני לוקח הלוואה מחבר טוב, ומעדיף לקחת ממנו כמה שפחות. ב. מבחינת המעבד והמפרט בכלל - בשביל הצרכים שלי (אלו שפירטתי), גם מחשבים ישנים ללא ליבה כפולה הם בסדר גמור. החשש היחיד שלי הוא שמא בעוד שנה שנתיים כבר לא יהיה אפשר לעשות איתם כלום בעולם. נכון להיום אני רואה חברים וקרובי משפחה עם מחשבים בני 3 שנים, והכל סבבה לגמרי. אבל מה שאני שואל את עצמי זה אם הם יהיו לגמרי מחוץ למחזור בעוד כך וכך חודשים. מעבר לזה, יש מין הגיון שאומר לי, אם יש לך כזה פער ביכולות המוצר לעומת פער לא כ"כ גדול במחיר, אולי זה משתלם (כלומר לקנות את האינספירון), ומצד שני, אני שואל, למה לי לקנות מחשב עם יכולות הרבה מעבר לאלו הדרושות לי?

bar666xp

New member
ועדיין אם כבר אז פנטיום-M לא פנטיום-4...

וביכלל במקרה הזה לדעתי יהיה עדיף מעבד של AMD... בעיקרון הTURION אבל אפילו הATHLON יהיה עדיף מפנטיום-4. כמו שראיתי או תקרא בחתימה {למטה} גם המחשב שלי בין מעל ל3 שנים... ועובד כמו סוס היום הכנסתי את הסוללה סוף סוף לחידוש {אמור לקבלה חזרה ביום ראשון}. לגבי משתלם או לא זה המון שיקולים... העיקרי לדעתי יהיה האחריות! הרכיבים בנייד מעוד יקרים במקרה של תקולה/קילקול/בעיה... והרבה רכיבים הם מובנים בלוח-אם.. {לדוגמה כ.מסך, כ.רשת קווי...}. עלות של לוח היא לרוב באיזור ה1.5Kש"ח נגיד שתשיג במקרה הצורך אחד ב700ש"ח אם יש כאילו.. מול זה השקעה של עוד Xש"ח ויש לך שנה עד שלוש שנים שקט נפשי שגם אם תהיה בעיה, אין בעיה. הצרכים שלך אם הבנתי נכון הם LO-END.. אופיס, אינטרנט ושות מקסימום צפיה בסרטים.. בקיצור מכונת כתיבה משוכללת. אין משהו שמעבד מרובה ליבות יעשה שמעבד עם ליבה אחת לא יעשה {עוד לא בכל אופן} השאלה/עיניין זה כמה זמן לוקח לכל אחד מהם לעשות פעולה ו.. כמה זה משפיע על הסוללה.. התשובה היא כי מעבדים בעלי שני ליבות נותנים עוד כ80% ביצועים וזה עולה לך 0-5% בזמן הסוללה... ולפעמים אפילו ההפך לפעמים יוצא שהם צורכים פחות חשמל.. אם לדוגמה השימושים שלך משאירים את הכור-דו/כור2דו/TURION X2 במצב צריכה נמוך הם עשויים מעוד לתת לך יותר זמן סוללה. טכנולוגית המעבדים בעלי ליבה אחת ""מיושנים"" אבל זה לא שהם לא יתנו לך מענה לצרכים... להפך לצרכים הללו {אינטרנט, אופיס ושות} ביכלל כדאי לך לחשוב על מעבדי סלרון/סמפרון ולהשקיע בהרבה זיכרון ו/או HDD גדול.. גם לקחת דגם של סידרת T של THINPAD שהיא מבין העמידות יותר פיזית מול דגם INSPIRON של דל {הסידרה ה""בייתית""}. אישית אני הייתי מעדיף את הדל מכמה סיבות.. 1. עד כמה שזכור לי הוא מגיע עם 3 שנים אחריות! 2. אני לא צריך את העמידות הפיזית... אולי לך היא כן חשובה.

כדאי להוסיף

שבשביל עבודות אני צריך גם שימוש קל ומהיר ונוח במאגרי המידע שברשת ובחיפושים...

bar666xp

New member
מאגרי מידע באינטרנט או במחשב?

אם החיפוש הוא במחשב עצמו אז עדיף מעבד לא חלש מדי {כלומר כניראה לא יהיה כדאי סלרון/סמפרון}. אם זה חיפוש במאגר שבאינטרנט לא המחשב שלך מחפש אלה השרת אז אין בעיה כלל.

רוב החיפוש יתבצע באינטרנט

ותשובותיך עזרו לי מאוד. תודה. אגב, העמידות הפיזית חשובה לי דווקא, כי אני הולך להסתובב עם זה הרבה, הטיטניום דווקא קורץ לי. מהבחינות שתיארתי, יהיה לי הבדל משמעותי בין מחשב בן 3 למחשב בן 5 (נניח T40)? אם אני מרחיב ליותר ישן את הזיכרון זה כבר יוצא בערך אותו מחיר...

kobi 23

New member
אם זה חיפוש אינטרנטי

אכן החשיבות של המעבד והזכרון פחות קריטים. אבל אם למשל אתה תפעיל מס' תכנות ברקע , כמו אימיול וכו' זה יכול בעקיפין לגרום לאיטיות בפעולת המחשב וכך גם לאיטיות באינטרנט.

bar666xp

New member
אם תגדיל/תרחיב/תשדרג זיכרון...

לישן/לחדש בכל מקרה זה עוד פפילמוס
מתחת ל3Kש"ח-3.5Kש"ח עד כמה שידוע לי זה רק יד שניה/תצוגה/מחודש... עד נגיד... 4.5Kש"ח יהיו הרבה שיתנו מענה לצרכים שלך... הממ סתם אחד לדוגמה... ESPRIMO V של פוג'יטסו סיאמנס אאל"ט בארץ יעלה כ3.1Kש"ח עם מעבד סלרון-M530 {זה אומר 1.73GHZ} עם 1G זיכרון ודיסק 80G... {משהו בסיסי עם מהסידרה העיסקית}. לצורך השוואה.. אם אני זוכר נכון T43 {סביר להניח מחודש או מתצוגה וכו'} יעלה כ3Kש"ח עם מעבד P-M 1.5GHZ ו256M זיכרון עם HDD 20G.. האמת אין לי מושג מה אפשר לעשות עם דבר כזה היום. הממ TOSHIBA Tecra M2 מחודש עם HDD 60G מעבד Pentium M 1.7GHZ מסך 14.1" {משקל 2.6ק"ג~} ו512M זיכרון יעלה גם כ3Kש"ח... {מחודש עם אחריות לשנה על המחשב ול4 חודשים על המטען והסוללה}. אישית ממליץ לך לא למהר לרכוש מחשב נייד אם אתה יכול להיסתדר בלי
מחשב נייד זה הוצאה דיי כבדה לכיס.. ורצוי שיהיה מראש תקציב מוגדר וסביר לצרכים.

למעלה