מה עדיף?

מה עדיף?

אם אני עושה 50 דקות אירובי - האם עדיף לעשות את כולן על מכשיר אחד (נגיד סקי) או לפצל (15 חתירה, 25 סקי ו-10 הליכון) ? ואגב, איך יכול להיות שהליכון ואופניים שורפים ממש מחצית מהקלוריות הנשרפות ממדרגה או סקי? יכול להיות?

behappy

New member
אל תתני למספרים להטעות אותך!!!

המספרים שמראים על שריפת קלוריות בחדר כושר לא ממש מדייקים וזה בלשון המעטה. אבל יכול להיות שאת שורפת יותר קלוריות על מדרגה או סקי מאשר על הליכון או אופניים בגלל קצב שונה.אולי את מדוושת והולכת לאט יחסית לקצב שאת מתאמנת על סקי/מדרגה. בקשר לפיצול......גם אותי זה מעניין אבל אני לא יודעת את התשובה.....

כל המכשירים שצויינו עובדים על

שיפור אירובי, ומאחר וכל מכשיר שונה מהאחר קבוצות השרירים שמופעלות בו שונות ובהתאם דרגות הקושי. המסילה היא המכשיר האירובי הכי מומלץ לשריפת קלוריות מוגברת (בתנאי שרצים ולא במהירות 5
) גיוון במכשירים מתאים למי שמשתעמם מהר מדיי, מה גם שכמו בהחלפת תוכנית אימונים, אם תחליפי כל כך הרבה מכשירים בפרקי זמן כל כך קצרים, לא באמת תשיגי שיפור מהותי. עדיף להתמיד במכשיר אחד במשך תוכנית האימונים קרי 6 שבועות. בימים שבהם ביצעתי אימונים אירוביים הייתי מתחילה חצי שעה על האופניים ועוברת לחצי שעת קינוח על הסקי, אחרי שלמדתי שזה לא באמת משנה עבורי עברתי לאימוני סקי בלבד. זה מאוד תלוי בכל אחד ואחד

עינת....

תודה על התשובה. אוקיי, בהנחה שאני בוחרת מכשיר אחד (גם עלי הסקי אהוב במיוחד) - מה את ממליצה - כמה פעמים בשבוע וכמה זמן בכל פעם?

מה עדיף

כפי שכבר הזכרתי בעבר החשיבות היא לדופק ולכן עבור שרפת קלוריות תבחרי את המכשיר שאת אוהבת ואל תעשי אותו ! כי הוא בד"כ ישרוף פחות קלוריות ! על מנת לדעת כמה קלוריות את שורפת עליך להשתמש במד דופק שיש לו אפשרות לחשב צריכת קלוריות ולהשוות בין המכשירים. בנוסף תרגילים שונים עובדים על שרירים שונים ולכן הייתי ממליץ על גיוון בתרגילים ועבודה עם דופק זהה (פחות או יותר) ע"פ מד דופק ולא נתוני המכשיר. במילים אחרות: 3-4 אימונים בשבוע של 45 דקות 15 אופניים 15 הליכון (הליכה/ריצה) 15 סקי/סטפר

behappy

New member
סליחה על הבורות.....אבל למה מכשיר

שאוהבים יותר שורף פחות קלוריות???

אין על מה 2

השעון דופק מחשב ע"פ נוסחה את הקלוריות שצרכת ומציג אותם על הצג. כנסי לחנות או רשת לספורט וקבלי הסבר נוסף את לאתר של Polar

אין על מה

בד"כ אוהבים משהו שקל יותר לבצע ולכן מכשיר שלא אוהבים בד"כ קשה יותר ולכן שורף גם יותר קלוריות (דופק גבוה יותר).

גם אני מתנצלת על הבורות

(ועל ההטעיה) אבל לא ברור לי ההגיון שבהחלפת 3 מכשירי אירובי באותו אימון.

אין על מה 3

ההגיון הוא: 1. גיוון 2. שרירים שונים 3. עצימות שונה כמובן שזה לא מחייב אפשר להחליף מכשיר כל מספר שבועות, אבל גם זו שיטה. נסי ותהני
אופס

עוד בקשת הבהרה

אם הבנתי נכון, מדובר במתאמנת חדשה, למתאמנים חדשים בדרך כלל לוקח זמן להסתגל לכל מכשיר ועוברים כמה שבועות טובים עד שיש שליטה טובה במכשיר (אני לא מדברת על המסילה שהיא יחסית "פשוטה" להסתגלות) ואיתה גם "התקעות". בכלל, אופניים תורמים הרבה פחות לשריפת הקלוריות כי לא מתבצע באימון הזה "סחיבה" של כל משקל הגוף ולכן שוב.. לא ברור לי ההגיון שבגיוון שכזה. אני זוכרת שבשבועות הראשונים לאימונים התאמנתי על האופניים וזה היה הרבה פחות אפקטיבי מאימוני הסקי אליהם עברתי כשקיבלתי שכל
נסי ותהני? כשאוכל לחזור להליכה.. בהחלט אנסה

אז מה סיכמנו?

3-4 פעמים בשבוע, 50 דקות של...... סקי? או כמה משולבים? אני הולכת פעמיים-ארבע פעמים בשבוע למכון, כבר חודשיים בערך רצוף. הכושר שלי סביר+.

למעלה