מה עדיף - שכיר או עצמאי?

s h i m s h o n

New member
מה עדיף - שכיר או עצמאי?

שלום רב! שאלת תם: אני שכיר בחברת הי-טק ולאחרונה שמעתי מהרבה אנשים שכדאי היום במשכורות גבוהות להיות עצמאי. לא בדיוק הבנתי איך העסק עובד, אך בגדול אני אמור כעצמאי להעסיק שניים-שלושה עובדים, לשלם ביטוח לאומי בעבורם, וכך איכשהוא לשלם הרבה פחות מס הכנסה. בנוסף, אני מקבל פטורים או זיכויים נוספים על מע"מ. אני לא בטוח שדייקתי בפרטים, אולי מישהו יוכל להבהיר? האם זהו צעד חוקי? ובכלל, מהם השיקולים לפיהם כדאי/לא כדאי להפוך לעצמאי? תודה מראש למשיבים, ש.

tomerm1

New member
תשובה

יש כלכך הרבה הבדלים בין שכיר ועצמאי, יתרונות וחסרונות לכל אחד. זה אינדיבידואלי. כל אחד והעסק שלו. אי אפשר כאן לפרט על רגל אחת. אתה צריך בעל מקצוע- יועץ מס או רו"ח לשבת איתו , להציג את הנתונים ולנתח. יש כאן הרבה רו"ח בפורום שישמחו לתת לך ייעוץ.

mstern

New member
עצמאי מול שכיר

זה לא משנה כל כך ואפילו חבל לוותר על מטריית יחסי עובד מעביד. אולי אתה מתכוון לחברה?

mstern

New member
על קצה המזלג

אצל עצמאי יש אחריות מלאה ואילו בחברה יש ערבות מוגבלת (בע"מ) חברה יקרה לאחזקה לעומת עצמאי אפשרויות תכנון המס בחברה גדולות יותר מאשר אצל עצמאי

בתמצית

עצמאי משלם הרבה פחות מסים משכיר. מצד שני, אין לו את ההגנות שיש לשכיר כמו ביטוח אבטלה, דמי מחלה וכד' כדי לעשות את החשבון המדוייק מה מתאים לך, מצטרף להמלצה הקודמת: פנה לאיש מקצוע

למעלה