מה עדיף???? שאלת מזווה

talullah

New member
מה עדיף???? שאלת מזווה

שלום לכולם, מה לדעתכם עדיף?? האם מזווה או ארון מזווה ? מה היתרונות של מזווה קטן על ארון מזווה האם יש כאלו? מזווה של נטו 100X150 כלומר מדפים בצורת ריש של מטר וחצי על 70 סמ' והשאר לדלת ולאדם העומד בפנים וגם תליה על קיר אחד או ארון מזווה רחב של 120 סמ'??? (כלומר בעצם מגירות עד גובה החזה והשאר מדפים והכל באותה חזות של המטבח????

fireman

New member
אצלי יש ארון כחלק מהמטבח והרחבתי את המטבח

על חשבון השטח שהיה תופס המזווה.

פיטנגו4

New member
מזווה

וחשוב שיהיה מתוכנן היטב. אצלי נראה כמו ארונות המטבח מבחוץ, כולל אותו השייש בדיוק. כאשר הדלת פתוחה - נראה כמו המשך של המטבח. ההבדל היחיד - שאין פרזולים יקרים - הכל בפנים פשוט ויעיל. יש ארון ענקי החל בגובה 0 עם דלת הזזה ובו שקי האוכל לכלבה ולחתולה, ומעליו כיור כביסה, המשמש גם לשטיפת ידים מהגינה ושטיפת המנגל. (יש דלת יציאה לחצר שירות) יש ארון למטאטאים - גם שימושי וגם "סוגר" פינה צרה. מעל מכנות הכביסה יש ארונית לאבקת כביסה. יש מגירות נשלפות לתפו"א, בצל, וכד' ארון ל"מזווה" כולל "מדף ממתקים" של הילדים ארון לחומרי ניקוי - בגובה מטר וחמישים ומעלה. קערות המים והאוכל של הכלבה מוחבאים מאחורי הפינה, אף אחד לא רואה, אבל נגיש לה. בשום פנים ואופן אי אפשר להכניס הכל בארון אחד! גם לא יכול להיות יותר אסטטי מזה. ניצול השטח בחדרון הפצפון שכזה יעיל ביותר - תודות למעצבת פנים מוכשרת במיוחד, שניצלה כל ס"מ.

talullah

New member
ומה הגודל של המזווה שלך כי זה נשמע כמו

חדר שרות יותר ממזווה

פיטנגו4

New member
פצפון

זה חדר שירות שהוא גם מזווה וגם מעבר לחצר שירות. 1.60X2.30 בערך.

מקווה26

New member
זה לא מזווה "קלאסי"

אצלי יש מזווה קטן של 1.3*2, אשר ישמש את המטבח בלבד, ובנוסף יש לי מרפסת שירות לצרכי ניקיון וכביסה

אני חושב להכניס למזווה

מקרר 500 ליטר נוסף
ארון מטבח עם כיור באורך 2 מטר ,
ארון קיר 4 דלתות , לציוד מטבח ומוצרי מזון .
מכונת כביסה
דלת למרפסת שרות בגינה .
המזווה יכול להרשם כשטח שרות ולא כשטח עיקרי , שזה נותן = לא משלמים ארנונה על המזווה המטראז' שלו לא יורד מהשטח העיקרי .

אטיוד5

Active member
חושש שההפך

משלמים ארנונה על כל מ"ר שמשמש למגורים, כולל שטחי שרות. במינהל יש מחיר נמוך יותר לשטח שרות, ובנוסף שטח כזה צריך תקרה בגובה 220 ס"מ. http://www.knesset.gov.il/mmm/doc.asp?doc=m00640&type=rtf שים לב - בכל מקרה חדרי שירות נחשבים בשטח הדירה לצורך חישוב ארנונה.

פיטנגו4

New member
מהתחלה: איך את מגדירה מזווה? מה מטרתו?

מזווה זה לא ארון לאפסון פסטה, יין ושימורים, עם פרזול מתוחכם... אבל אם זה מה שאת צריכה - אז לכי על ארון. חשבי פעמיים על הצורך בפרזול מתוחכם ויקר.

talullah

New member
להיפך ../images/Emo13.gif מזווה זה מקום למדפים פשוטים

השאלה שלי היא על הגודל הנתול שיש לנו למזווה נטו 150*70 או לנצל את המקום בצורה אחרת ולשים ארון מגרות שייתן לי אולי יותר מקום אכסון

talullah

New member
והנה עם ארון מזווה - שימו לב ש

כאשר יש ארון מזווה אז יש אי ופינת אוכל קטנה (שרצויה לנו מאד)

avi5199

New member
מזווה = חדר ארונות

מזווה \חדר ארונות זה בעצם ארון גדול שאת נכנסת לתוכו כדי להוציא להכניס דברים. לכן בתוך הארון יש שטח גדול מאד שמשמש אותך כדי לעמוד ולהתכופף בתוכו. השטח הזה הוא ביזבוז גדול מאד של שטח בבית. מבחינת הנוחות זה מאד לא נוח להכנס לחדר ארונות \מזווה כדי לחפש שם את מה שאת צריכה כי זה צפוף, מחניק וחשוך. מבחינת נקיון - הרבה יותר קשה לניקוי מארון.

למעלה