מה עדיף, רגיל או כפול?

Yonic106

New member
מה עדיף, רגיל או כפול?

שלום. כיום בXS שלי יש דיסקים רגילים מקדימה. בראלי ובGTI יש דיסקים כפולים (מאווררים), מבדיקה שעשיתי, הקליפר בXS ובראלי ובGTI הוא אותו קליפר בדיוק (בשונה מהXR והKID). לקראת סוף חייהם שלי הדיסקים הנוכחיים שלי (יהי זכרם ברוך), כדאי לי להחליף את הדיסקים בכפולים? היתרון הוא עמידות גבוהה יותר לחום. החסרון(ות) הוא משקל גבוה יותר לפני המתלה, ומחיר. יש המלצות?

sronis

New member
שאלה טובה, אם לא אכפת לך שאני

מתעלק עליה (אני לא יודע את התשובה אבל יש לי שאלה דומה) אני יודע שדיסקים בעלי קוטר גדול יותר מהווים באופן ישיר שיפור של הבלימה. תגדיל את הקוטר ב-X אחוזים, תגדיל את יכולת הבלימה ב-X אחוזים (בערך). ועכשיו בקשר לדיסקים מאווררים - האם עצם הכפלת הדיסקים - כלומר ה"איוורור" מגדילה את יכולת הבלימה או רק את עמידות הבלמים בחום? ובכמה? רוני

עתיד18

New member
אז בוא נענה לך

אם הדיסק מתחמם מידי (דבר שקורה לך בטוח בעבודה מאומצת) אז יכולת הבלימה יורדת (לא צריך הרבה...כמה בלימות רציניות לפני סיבובים) אם יש לך דיסק כפול יש פחות סיכוי שהוא יתחמם ובעקיפין אתה משפר את יכולת הבלימה כי אם עד עכשיו הוא היה עוצר 10 קמ"ש בחצי שניה ובגלל התחממות הוא היה עוצר 10 קמ"ש בשני שליש שניה אז במצב החדש הוא יעצור חצי שניה גם אחרי שתאמץ אותו..

© DrorZi

New member
אני הייתי שם מאוורר

אם אתה בטוח שהקליפר הוא אותו קליפר, וההבדל היחיד הוא במחיר, לך על המאוורר. רוני, השיפור היחיד במאוורר זה יכולת קירור מהירה יותר.
דרור זי.

חיים_K

New member
משקל גבוה יותר ?

אם אכן מדובר באותו קליפר (ואני בספק) אז שני הדיסקים צריכים להיות בערך באותו עובי, ואז המאוורר דווקא קל יותר (בגלל מרווחי האוויר). אבל אני די בטוח שהמאוורר עבה יותר מהרגיל, ואז גם הקליפר שונה במרווח שבין הרפידות, גם אם במבט ראשון הוא נראה זהה. תוודא טוב שזה אכן אותו קליפר ואם כן שים דיסק מאוורר.

למעלה