מה עדיף לקנות (חדש) - ויסטרום 1000 או MT-09 טרייסר?

iec

New member
בעבר הלא רחוק..אם היית שואל אותי מה אני מעדיף: לקנות דוקאטי

או ללכת יחף על גחלים לוחשות...הייתי מוריד את הנעליים.(ואנשים שמכירים אותי יעידו על כך.)

היום אני לא בטוח שאקנה אי פעם אופנוע ממותג אחר.

אני לא יכול להסביר במילים את ההבדל בחווית הרכיבה.

בקיצור יצאתי אידיוט

Dresdner

New member
אצלי זה היה אותו דבר רק לא רק דוקאטי אלה כל מה שלא מאסיה

בישראל רכבתי רק על יפני כמו כל יודעי הדבר וגם בגלל שלא היה משהו אחר (אז) אבל מאז נפתחו עיני ואי אפשר לחזור אחורה ותאמין לי שניסיתי ותאכזבתי וחזרתי חזרה לאופנועי האדם הלבן
הביואל נמכר וראשי קודח מה יהיה האופנוע הבא, מה שבטוח לא יפני למרות שיש מחשבות כפירה על MT09 טראקר

iec

New member
יש מצב שהמחלה תתפשט אצלי בעתיד...אבל כרגע

לא יכול להוריד ממנו את העיניים ואת הידיים ...

אני ללא ספק פתוח לאירופאים אחרים ברגע שיצליחו להזיז לי את בלוטת החשק

(התמונה מאתמול.)

vstrom1000

New member
תבדוק שוב את הקטן שפסלת

כי בגודל הפיזי הוא גדול. הוא זהה לגודל ה1000. והמנוע: המנוע מספיק חזק בשבילך. אתה רק לא מודע לזה.

המנוע לא מספיק לי ב-650

מכיר אותו.
היה בבעלותי.
אני צריך יותר תאוצה. גם לעקיפות וגם סתם להגדלת מהירות.

vstrom1000

New member
בתור אחד שמכיר ואוהב את ה1000 מהסיבות שאתה מציין...

זה הכל בבל"ת. קח את ה650. הוא יותר ממספיק. תהנה מאופנוענות במחירים שפויים. כל התחזוקה זולה ואתה על אופנוע מודרני שהוא גם גדול ומרווח למקרה שאתה מרכיב. מה רע בזה?
תנצל את ה650 בסל"ד גבוה לצורכי עקיפה. נושא העקיפה, לא מצדיק 1000 במקום 650

התאוצה של ה-650

לא מספקת. אני מסכים שזה באופן מעשי אופנוע טוב מאד אבל אין לו את ה"שדון" שגורם לך לעקוף כהרף עין. אין לו מספיק נשמה.

vstrom1000

New member
עזוב את הנשמה

שלא יעלו לזכרך נר נשמה...
אל תהיה ילד. מה שיש ל650 להציע זה המון. וזה מספק לאללה. מה שאתה קורא לו "השדון" הוא קשקוש. כל ניתוח רציונאלי מצביע שההבדל הוא בתחום המאגיה המקושקשת בלבד. אל תתמכר לתוכה. תישאר רציונאלי ותוכל להמשיך לרכב שנים רבות...

נשמה - אופנוע זה לא דבר רציונלי

כי אם זה רצינלי אז עדיף לטייל עם טויוטה קורולה.
הרי אני לא מדבר על תנועה בין מכוניות בפקק תנועה אלא על בילוי פנאי.
אני חייב להרגיש תגובה חזקה של המנוע כשאני יוצא לעקיפה ומה לעשות שאין את זה ב-650.
ה-650 הוא אופנוע שפוי מדי. ושלא יהיה ספק, ה-650 הוא אופנוע מעולה. אבל הוא לא מסעיר.
&nbsp
&nbsp

vstrom1000

New member
אם אצלך זה לא רציונלי אז מה שיקרה זה

שתחזיק מעמד זמן קצר. הדרך היחידה למשוך שנות דור למרות משפחה וכד' זה להנות תוך שמירה על מנת המשכל...
את התירוץ שזה לא רציונלי, שזה קופיקו, שזה מדגדג וכד' שמעתי מכל מיני טמבלים וגורלם הוא 1 מ3 או 4 אופציות:
1. יורדים מזה כי כלכלית זה לא מחזיק.
2. יורדים מזה כי נפגעים פיזית [הקופיקו משפיע גם על הארנק אבל בחלק גם על הקשר בין המוח, ליד ימין ולשאר הגפיים]
3. הקופיקו נכנע והופך לאוגר קטן, כי מה לעשות, במאפייה צריך לשלם והם לא מקבלים קופים כאמצעי תשלום.
4. לא יורדים מזה למרות הקופיקו אבל כל החיים מסתובבים סביב הקופיקו ששולט ביד רמה, והחיים נעשים מעוותים. התירוצים קשורים בעיקר להדחקה ולגושפנקה לעידוד הנרקיסיסם ולא חשוב המחיר האישי. הכל לגיטימי. מאידך, הכנסה גבוהה ומגיסא, הוצאות בעננים, אבל, היי, למי זה מדגדג?
&nbsp
כל אחד מוצא את תובנותיו...בהצלחה.

vstrom1000

New member
מה בוסה רביעית

מה אתה נותן רק את המונה. מה עם המכנה?
זה 4 מ-4 או במילים אחרות 4 מתוך 4, או בביטוי מתמטי במיוחד בשבילך, איש הטכניון, זה 4/4 דהיינו יש כאן סכ"ה 4 בוסות בארצנו...

vstrom1000

New member
מתי בדקת את הראייה לאחרונה?

זה היה אותו המספר. רק צבע חדש...

מיצו

New member
לפי הבנתי יש לפחות 30 בוסות בארץ. אולי יותר.

ההיאבוסה מיוצר מאז שנת 1999. עד ל- 2007 הוא היה בצורה הישנה שלו. ב- 2008 הוא קיבל עוד כמה עשרות סמ"קים לנפח, עוד כמה כוחות סוס, שינויים כאלה או אחרים במנוע, בשלדה, במערכת המתלים,באגזוזים, ובמערכת הבלימה. הוא כמובן גם עבר שינוי חיצוני וקיבל מראה אחר, מעוגל יותר. זו גם השנה שבה סוזוקי החלו לייצר את אופנוע הנייקד המבוסס על ההיאבוסה, הנקרא בי-קינג. אותו מנוע, אבל מכוון ליותר מומנט עם פחות כ"ס ומהירות מופחתת, צורה חיצונית שונה, ומערכת פליטה בזנב. יש לציין שגם ה"בוסה" עצמו מוגבל במהירות סופית ל- 300 קמ"ש על השעון, שהם בערך 289 קמ"ש אמיתיים, אם כי מבחינת המנוע "יש לו עוד" כ- 2000 סל"ד בהילוך שישי. ניתן לבטל את המגבלה ואז האופנוע מגיע לכ- 300 קמ"ש אמיתיים, אם כי מד המהירות תקוע ולא יכול להתקדם מעבר ל- 300. כל זה באופנוע "סטוק", ללא שינויים. אם מתפרעים - השמיים הם הגבול, ויוטיוב מלא בדוגמאות של בוסות מטורפות.

לישראל הם יובאו החל מ- 2008 שהיתה שנת שינוי הדגם, ובה הובאו לפחות 10 יחידות.

לאורך כל 6 השנים כל היחידות שהובאו נמכרו ואף יחידה לא קיבלה יד ראשונה יבואן.

בשנת 2013 לא הביאו בכלל, וב- 2014 הביאו 2 שנמכרו מיד.

גם כמה בי-קינגים הובאו לאורך השנים, אם כי הם לא זכו להצלחה מסחררת, למרות שכל היחידות נמכרו.

ב- 2013 הדגם עבר שינוי מינורי ע"י הוספת מערכת ABS וברקסים מתוצרת ברמבו. גם מערכת ניהול המנוע עברה שינוי קל.

לפי הבנתי, החל משנה שעברה, קשה מאוד ליבואן להביא יחידות חדשות. אני חיכיתי למעלה מ- 5 חודשים עד שהביאו את האופנוע שלי באפריל 2014, וידוע לי על לפחות הזמנה אחת חדשה שמחכה כבר מלפני 5 חודשים, ואין אופנוע באופק. ב- 2015 אני לא יודע אם בכלל יביאו. בכל מקרה כנראה שנראה דגם חדש ב- 2016 אם כי השמועות שהופצו בנושא אינן (כנראה) מבוססות בכלל.

הבוסה הוא אופנוע שאני מצאתי כמתאים לי במיוחד לפרופיל הרכיבה שלי, אם כי לאורך השנים מאז 2008 גם עשיתי סוויצ'ים לאופנועים אחרים בין בוסה אחת לשניה, בכל פעם חזרתי לקנות שוב פעם היאבוסה. הכוח האינסופי, המומנט הליניארי שרץ איתך מסל"ד נמוך ומקבל בעיטה מטורפת ב- 7000 סל"ד, הילוכים "חמאה" שנכנסים בקליק חרישי ומאפשרים לך גמישות שקשה למצוא באופנועים אחרים, הנוחות, תצרוכת דלק הוגנת (בשימוש סביר), מיגון רוח פנטסטי, לוק ופוזה, ולא פחות חשוב - אמינות אבסולוטית. יש מדי פעם כל מיני כלים אחרים שמדליקים לי את הקופיקו. אם יכולתי להחזיק כמה כלים (מבחינת מיקום ועלות כלכלית) אז כנראה שהייתי קונה אחרים בנוסף לבוסה. אפילו עכשיו יש לי קוף קטן שישן על כתף ימין שלי ומתעורר מדי פעם, מושך לי באוזן וצועק שהוא רוצה את האופנוע ההוא. בסוף אני אכנע, אני אמצא לעצמי תירוצים שישמעו לי הגיוניים אבל בינינו הם מטומטמים לגמרי. אבל אם הייתי יכול, הייתי מחזיק את הבוסה הנוכחי לנצח והופך אותו לאופנוע אספנות בגלל שפשוט לא עושים כאלה יותר. זה יהיה כנראה אחרון הדינוזאורים נטולי ההגבלות.

זה יותר קשור למוח של קוף

היציאה לעקיפה של האופנוע מזכירה לנו את הקפיצות בין העצים שהיינו עושים כשהיינו קופים לפני הרבה שנים.
מכאן הצורך ל"שדון" או איך שתקרא לו.
יש עוד הרבה דברים שאנחנו עושים שיש בהם רציונליות חלקית כגון להתחתן ולהביא ילדים לעולם.
אין טעם להילחם בזה. זה חזק מאיתנו.
&nbsp

iec

New member
אם אתה רוצה להיות הקוף הכי עוקף ושגם מכפכף את השאר:

דוקאטי....כי כל השאר הם מכונות תפירה.

&nbsp
*נכתב ע"י אדם אינו שפוי שכמעט עשה ניתוח לאלכסנת עיניים וקיצוץ איבר מינו ושנתקף ע"י קופיקו פעם אחר פעם כי הלפלפים היפנים ללא יכלו לו. כשלא נשארה ברירה הלכתי וקניתי ביריון איטלקי שיראה לקופיקו מאיפה משתינה הלזניה.
עד כה אין זכר לקופיקו

&nbsp
&nbsp

vstrom1000

New member
אתה גם לא מכרת את ההונדה

זה נקרא נוק אאוט לשוק וגם נוק אאוט לקופיקו. היידה הגורילה

iec

New member
לא מכרתי עדיין...יש כאלה שטוענים שאני לא כל כך רוצה למכור

למרות שצריך.

&nbsp