לפי הבנתי יש לפחות 30 בוסות בארץ. אולי יותר.
ההיאבוסה מיוצר מאז שנת 1999. עד ל- 2007 הוא היה בצורה הישנה שלו. ב- 2008 הוא קיבל עוד כמה עשרות סמ"קים לנפח, עוד כמה כוחות סוס, שינויים כאלה או אחרים במנוע, בשלדה, במערכת המתלים,באגזוזים, ובמערכת הבלימה. הוא כמובן גם עבר שינוי חיצוני וקיבל מראה אחר, מעוגל יותר. זו גם השנה שבה סוזוקי החלו לייצר את אופנוע הנייקד המבוסס על ההיאבוסה, הנקרא בי-קינג. אותו מנוע, אבל מכוון ליותר מומנט עם פחות כ"ס ומהירות מופחתת, צורה חיצונית שונה, ומערכת פליטה בזנב. יש לציין שגם ה"בוסה" עצמו מוגבל במהירות סופית ל- 300 קמ"ש על השעון, שהם בערך 289 קמ"ש אמיתיים, אם כי מבחינת המנוע "יש לו עוד" כ- 2000 סל"ד בהילוך שישי. ניתן לבטל את המגבלה ואז האופנוע מגיע לכ- 300 קמ"ש אמיתיים, אם כי מד המהירות תקוע ולא יכול להתקדם מעבר ל- 300. כל זה באופנוע "סטוק", ללא שינויים. אם מתפרעים - השמיים הם הגבול, ויוטיוב מלא בדוגמאות של בוסות מטורפות.
לישראל הם יובאו החל מ- 2008 שהיתה שנת שינוי הדגם, ובה הובאו לפחות 10 יחידות.
לאורך כל 6 השנים כל היחידות שהובאו נמכרו ואף יחידה לא קיבלה יד ראשונה יבואן.
בשנת 2013 לא הביאו בכלל, וב- 2014 הביאו 2 שנמכרו מיד.
גם כמה בי-קינגים הובאו לאורך השנים, אם כי הם לא זכו להצלחה מסחררת, למרות שכל היחידות נמכרו.
ב- 2013 הדגם עבר שינוי מינורי ע"י הוספת מערכת ABS וברקסים מתוצרת ברמבו. גם מערכת ניהול המנוע עברה שינוי קל.
לפי הבנתי, החל משנה שעברה, קשה מאוד ליבואן להביא יחידות חדשות. אני חיכיתי למעלה מ- 5 חודשים עד שהביאו את האופנוע שלי באפריל 2014, וידוע לי על לפחות הזמנה אחת חדשה שמחכה כבר מלפני 5 חודשים, ואין אופנוע באופק. ב- 2015 אני לא יודע אם בכלל יביאו. בכל מקרה כנראה שנראה דגם חדש ב- 2016 אם כי השמועות שהופצו בנושא אינן (כנראה) מבוססות בכלל.
הבוסה הוא אופנוע שאני מצאתי כמתאים לי במיוחד לפרופיל הרכיבה שלי, אם כי לאורך השנים מאז 2008 גם עשיתי סוויצ'ים לאופנועים אחרים בין בוסה אחת לשניה, בכל פעם חזרתי לקנות שוב פעם היאבוסה. הכוח האינסופי, המומנט הליניארי שרץ איתך מסל"ד נמוך ומקבל בעיטה מטורפת ב- 7000 סל"ד, הילוכים "חמאה" שנכנסים בקליק חרישי ומאפשרים לך גמישות שקשה למצוא באופנועים אחרים, הנוחות, תצרוכת דלק הוגנת (בשימוש סביר), מיגון רוח פנטסטי, לוק ופוזה, ולא פחות חשוב - אמינות אבסולוטית. יש מדי פעם כל מיני כלים אחרים שמדליקים לי את הקופיקו. אם יכולתי להחזיק כמה כלים (מבחינת מיקום ועלות כלכלית) אז כנראה שהייתי קונה אחרים בנוסף לבוסה. אפילו עכשיו יש לי קוף קטן שישן על כתף ימין שלי ומתעורר מדי פעם, מושך לי באוזן וצועק שהוא רוצה את האופנוע ההוא. בסוף אני אכנע, אני אמצא לעצמי תירוצים שישמעו לי הגיוניים אבל בינינו הם מטומטמים לגמרי. אבל אם הייתי יכול, הייתי מחזיק את הבוסה הנוכחי לנצח והופך אותו לאופנוע אספנות בגלל שפשוט לא עושים כאלה יותר. זה יהיה כנראה אחרון הדינוזאורים נטולי ההגבלות.