מה עדיף חתול אחד או יותר?

jokop

New member
מה עדיף חתול אחד או יותר?

יש לי חתול חסר עין ימין ושמו מיצי בן 8 חדשים אצלי מלפני חצי שנה בערך. אני מוציא אותו החוצה מדי פעם ובבית משחק איתו. אבל נדמה לי שהוא קצת משועמם בבית. ומלבד זה המשחקים שלנו (שאני הגיתי את רובם) הם אותם משחקים ואינם משתנים כבר חודשים ספורים. אני זורק לו משהו\מחביא לו משהו\ והוא תופס. נדמה לי שהוא נורא ישמח לחתול נוסף שידבר איתו בשפתו שלו. אבל אני חושש מכמה סיבות למשל: 1: הטיפול בשני חתולים לא קשה יותר מהטיפול בחתול אחד? לפעמים שמצי לא חוזר אחרי הרבה זמן כשהוא בחוץ אני יוצא לחפש אחריו ולחפש אחרי שני חתולים זו כבר בעיה. האם גם אצטרך להגדיל את משך הזמן שאני משחק עם החתולים אם אביא חתול נוסף? 2: שני זכרים אפילו אם מסורסים יכולים לא להסתדר ולריב נכון? מה בנוגע לזכר ונקבה? 3: אצלי תמיד ברקע יש מחשבה מה יקרה אם פתאום לא אוכל לגדל יותר חתולים- אולי אפילו אמות בתאונה. במקרה כזה עדיף שרק חתול אחד ימצא את עצמו מחוסר בית מאשר שניים. 4: גם ההבט הכספי מרתיע אותי מלקחת חתול נוסף

galita123

New member
יש לי שלושה חתולים

שלושתם זכרים 2 מהם מסורסים . השלישי עומד להיות. כן. הם רבים לפעמים. אבל נרגעים ואז גם ישנים ביחד. דרך אגב - רק אחד מהם יוצא החוצה פשוט בגלל שלא הוצאתי את השניים האחרים והם מאושרים בחלקם גם ככה. אז זה באמת תלוי בך : גם אם תביא חתול נוסף אתה לא חייב להוציא אותו החוצה (אם אתה שואל אותי עדיף שלא אבדתי ככה 2 חתולים) זה באמת קצת יותר כסף - אבל האושר גדול. ודבר נוסף : חתולי םגם ככה לא מצריכים טיפול צמוד במיוחד, אז זה לא שלא ישאר לך זמן לעצמך עם שני חתולים. אני מברכת על ריבוי בעלי חיים. אני וחבר שלי שנינו עובדים וחוזרים הביתה רק בשעה 19:00 בערב - אז זה ממש פותר להם את הבדידות. ודבר נוסף : אני ממליצה לקחת חתול נוסף רק אם הבית מספיק גדול . היחס לדעתי צריך להיות חתול לחדר או אפילו לחדר וחצי. שיהיה להם ספייס אחד מהשני. ודבר שני נוסף : בבקשה קח חתול מהרחוב או מצער בעלי חיים ולא כזה שבטוח ימצא בית.

ממליצה בחום על זוג חתולים

לנו יש שניים והם מסתדרים מצויין.הם אוהבים לשחק אחד עם השני ב"הכנעות"- מי מכניע את מי יותר מהר. בגלל שהם שניים אנחנו מרגישים הרבה פחות רגשי אשמה כשהם לבד כל היום. אפילו כשיוצאים לנופש של כמה ימים זה מנחם שהם לא לבד. הטיפול הוא אותו טיפול- פשוט יותר חול ופי שניים אוכל (גם פי שניים שערות אבל זה כזה תענוג שזה ממש לא משנה). שניהם ידרשו תשומת לב אישית אבל אני חושבת שבסה"כ הרבה פחות ממה שאתה כרגע משקיע בחתול אחד. ודרך אגב, החתולה שלנו משחקת (דורשת לשחק) עם אותו חבל כבר כמעט שנה....

פוֹלי

New member
אני הייתי עם חתולה אחת ועם אותה הדילמה

היה נדמה לי שכשאני לא נותנת לה יחס לפעמים היא ממש משועממת, בסוף החלטתי להביא עוד חתול. אני לא מתחרטת לרגע על ההחלטה הזו. הם מעסיקים אחד את השני כל היום, אפשר לראות בפירוש ששניהם יותר פעלתניים עכשיו וכיף להם ביחד. הם משחקים ביחד, אוכלים ושותים ביחד, משתוללים ומתכרבלים ביחד, עושים סלון יופי אחד לשני עם ליקוקים וניקיונות וזה כיף כיף כיף
הטיפול בשניים לא יותר קשה, הארגז צרכים אותו הדבר - רק עם יותר שאריות לנקות, הקערות אוכל אותו הדבר. אפשר לרכז את הטיפול הוטרינרי לשניהם בבת אחת כמו שאני עושה, הוטרינר שלי מחסן את שניהם תמיד באותו היום. המחשבה של מה יקרה להם אם יום אחד יקרה לי משהו עוברת לכולם בראש, אבל תחשוב הפוך - כרגע יש חתול נוסף ברחובות או בעמותה שהיה מת לקבל בית חם ואוהב. אני תמיד אומרת לכולם לחיות את הרגע כי אף פעם לא נדע מה יקרהמחר, אבל זה לא ימנע ממני להחזיק את החתולים שלי כרגע, לכשיקרה לי משהו (טפו טפו טפו) אני יודעת שהמשפחה והחברים ידאגו להם ולא ישליכו אותם לרחוב אלא יעזרו להם להתאקלם בבתים אחרים. ההיבט הכספי - יוצא לי בסופו של דבר תוספת של 100 ₪ לחודש וגם זה בהגזמה. חוץ מחיסונים שזה כפול אבל רב הוטרינרים עושים מחיר זול יותר למי שיש לו יותר מחתול אחד - אין לי היבט משמעותי מבחינה כפסית. אני מסתכלת בסופו של דבר על העובדה שהבאתי חתול הביתה וכמו שלא הייתי רוצה להיות קבורה כל היום בין 4 קירות לבד כשאין אף אחד בבית - גם החתול שלי לא רוצה להיות לבד כל היום.

יצורה

New member
כל המרבה... ../images/Emo8.gif

הייתה תקופה (קצרה מאוד) שהיו לי רק חתולה אחת וכלבה אחת. היום, כשהעדר התרחב ל-6 חתולים ו-3 כלבים, כולנו נהנים הרבה יותר. אין דבר יותר כיף מלראות את שני החתולים שלך רודפים אחד אחרי השני בכל הבית תוך כדי משחק (כשלך נשאר לשבת מהצד, לצחוק ועם קצת מזל גם לצלם) או מתכרבלים אחד עם השני. גם אם שני החתולים לא מסתדרים אחד עם השני (וזה קרה לי עם שתיים מהחתולות), עדיין אפשר ללכת לישון עם חתול בכל צד ולהנות מכל רגע. מבחינת הטיפול: חוץ מקצת יותר זמן לנקות ארגזי חול או עוד ביקור אצל הוטרינר, הטיפול לא קשה יותר. להיפך, השניים יעסיקו אחד את השני. ההוצאה הכספית העיקרית היא על חיסונים לגור ועיקור / סירוס. אפשר לאמץ גור דרך עמותה ולקבל את הטיפולים האלו בעלות של סל אימוץ. לחילופין, אפשר לאמץ חתול שכבר עבר את הטיפולים האלו (דוגמת החתולים של שרה). אצלי השניים שמסתדרים הכי טוב הם זכר ונקבה (סיד ויוקו שבתמונה), אבל אין פה חוקיות - לפני שנתיים מסרתי גור שהיה אצלי באומנה והוא הסתדר מצויין עם הזכר השני שבבית החדש. בקיצור - מומלץ בחום להוסיף חבר למשפחה. אם אתה מתלבט, אפשר לקחת גור אלייך לאומנה, ואם אתה רואה שהוא והחתול מסתדרים - לאמץ אותו. בהצלחה

B0NB0N

New member
איזה מתוקים, הנה תמונה של פינוקי ובונבון

מתחבקים, מתכרבלים ומתנחמים ביחד אחרי מותו של תולי (אחרי שנוספה פינוקי, הם היו מתכרבלים שלושתם).

B0NB0N

New member
בונבון הוא השמאלי ביותר, הג'ינג'י לגמרי

הוא עזר לי מאד כששימשתי בית אומן או אימצתי בעלי חיים, אם זה הגורים במחנה 80 שפינוקי היתה לחוצה ותקפה אותם, בונבון גישר והם היו חברים שלו. אם זה כל הגורים שהבאתי הביתה והמסכן היה מסכים שינקו ממנו.... והבונוס שלו, שהוא טיפל יפה בתותי הפצפונת, שסעדה אותו כשחלה מאד. בקיצור, אם הייתי משאירה אותו אצלי לבדו, לא הייתי מגלה איזה חתול סוציאלי ומקסים הוא.

B0NB0N

New member
הוא עם פעמון, כי הוא לא ראה טוב

מעולם לא התאושש מעיוורונו לגמרי והיה הולך לאיבוד, אז ליתר ביטחון - ציידנו אותו בפעמון ואכן, זה הציל אותו כמה פעמים כשהילד שלי כשהיה קטן, היה משאיר דלת פתוחה. היום רק לחירשת שלי יש פעמון, אבל היא שונאת את הקולר, אז כל פעם מעיפה אותו.

B0NB0N

New member
כן... אבל לצערי אין חיי נצח, גם לא לאהובים

הנה תמונה שבונבון התיישב בתוך מנשא מסורג ותותי נצמדה אליו וניחמה אותו. זה היה שבועיים לפני שנאלצנו להרדים אותו, עקב התדרדרות הכליות שלו בגיל 18
אצלי אפשר למצוא דוגמאות קלאסיות של כמה טוב היות החתול בחברותה, יש לי 30 חתולים + 10 אורחים והם מתחלקים לחברות וחברויות וממש נעים להם להיות ביחד.

elator

New member
יותר../images/Emo13.gif

לי יש ארבעה, שלושה זכרים ונקבה אחת, כולם מסורסים ומעוקרת כמובן. הראשון עד היום לא ממש מתחבר לאף אחד מהחתולים, אולי אם הוא היה חי עם עוד חתול מהתחלה זה היה אחרת. הנקבה (בת 3 בערך) חברה של אחד מהזכרים (שהוא בערך בן שנתיים) ומהאחרים היא דיי מתעלמת אבל שני הזכרים הצעירים גם מסתדרים בינהם (זה שהוא בן שנתיים והצעיר בן שנה כמעט), לפעמים הם קצת רבים אבל אח"כ ישנים אחד על השני. ממה שאני רואה אצל החתולים שלי אי אפשר לדעת אם החתול יעדיף זכר או נקבה, זה כנראה יותר עניין של אופי. אבל אם נמצאים הרבה שעות מחוץ לבית יותר קל להשאיר אותם לבד כשיש להם חברה אחד של השני. מבחינת טיפול זה לא כ"כ נורא, הם משחקים לפעמים אחד עם השני, אבל מבחינה כלכלית סביר שיהיה קצת שינוי, כי שניים אוכלים כפול ועושים כפול צרכים. אז קונים שקים גדולים יותר של אוכל וחול שזה יוצא יותר זול לק"ג אבל עדיין זה יותר עלויות.

jokop

New member
את אומרת שאחד החתולים לא מתחבר לשאר החתולים

אולי כי לא התחבר לחתולים אחרים מוקדם יותר החתול שלי בן 8 חודשים זה מספיק מוקדם?

elator

New member
8 חודשים זה מספיק צעיר

החתול הותיק שלי היה לבד בערך 8 שנים... בן הצעירים יש הפרש של שנה בערך והם התרגלו אחד לשני יותר מהר

Mind Games

New member
חתולים זה שמחה, חתולים זה ברכה. ../images/Emo79.gif ../images/Emo108.gif

לי יש 2 זכרים (בן שנה ו-8 חודשים ו-בן 9 חודשים) ונקבה (בת שנה ו-10 חודשים) וכרגע יש אצלי עוד 2 גורים קטנים (3-4 שבועות) באומנה - זכר ונקבה. כולם מסתדרים יפה מאוד עם כולם וכל השלושה חברים טובים אחד של השניה. גם את הגורים הם קיבלו יפה מאוד ותוך כמה ימים כבר משחקים איתם ומלקקים אותם. אצלי דווקא הנקבה היא הדומיננטית בבית והיא החתולה הכי עצבנית. יכולה לפעמים לנשוף על חתול אחר או לכפכף אותו מבלי שהוא עשה לה כלום, סתם כי היא עצבנית. הם כולם צעירים ורצים ברחבי הבית, רודפים אחד אחרי השני, משחקים ביחד ובחורף ישנים ביחד ומחממים אחד את השני. מאוד ממליצה לקחת חתול צעיר מעמותה או מהחתולים של שרה. בעיני, חשוב אופי החתול ולא מין החתול. חשוב שיהיה חתול חברותי שאוהב לשחק. היתרון של אימוץ מעמותה הוא שהם נותנים סל אימוץ שכולל חיסונים ועיקור/סירוס (או לפחות השתתפות חלקית בכך). מאוד חשוב להכיר בין החתולים בהדרגה כי זה המפתח להכרות טובה וחברות טובה (למרות שהכל תלוי באופי של כל אחד ויכול להיות שלמרות הכרות טובה עדין יהיה ביניהם רק שלום קר). לגבי עלויות - חוץ מבשנה הראשונה (חיסונים, ע/ס - שגם את העלויות האלה אפשר להוריד ע"י אימוץ מעמותה או אימוץ חתול שכבר חוסן ואולי גם סורס/עוקר תמורת דמי רצינות) - סך הכל אין הבדל גדול מאוד בין חתול אחד לשניים. כמות החול לא תשתנה בהרבה וכמות האוכל תגדל מעט.

B0NB0N

New member
שני חתולים זה כמעט כמו חתול אחד

אני הוספתי את תולי לבונבון, אחרי שנעדרתי שעות רבות מאד מהבית. בונבון היה מאושר שהוא לא לבד וגם תולי, שהיה לבדו אצל ההורים שלי. לימים, רציתי לאזן את העניין ולקחת חתולה נקבה שלישית - והיה מעניין ונפלא. (זה היה כשגרתי בבנין קומות בעיר, היום המצב שונה). אז אני ממליצה בחום על שני חתולים, הכי טוב שתיקח: או גור קטן, או חתול בוגר שידעו לומר לך את האופי שלו ואם הוא אוהב חתולים אחרים.

evilihi

New member
גם לי יש שניים ../images/Emo13.gif

מראש רציתי שניים - בוגרים, רצוי אח ואחות, ומצאתי 4 חודשים לפני שעברתי דירה (מישהו שרצה ל"הפטר" מהשניים שלו מתוך השלושה שהיו לו והסכים להחזיק אותם עוד קצת בשבילי). מיש וכתם הם אח ואחות, מסתדרים מעולה, משגעים אחד את השני כל היום וכל הלילה, תמיד ישנים ביחד, מלקקים אחד את השניה ולהפך (עזרה הדדית! לנקות אוזנים וסנטר זה מאוד קשה לבד!) בהתחלה חשדתי שמיש משגע את כתם כל הזמן, אבל כבר קלטתי אותה משגעת אותו גם כן
אתמול למשל היה פה מרדף סוער למדי, עם כדורי פרווה באוויר, וכשזה נרגע - כתם תקעו למיש ביס בזנב, והמרדף התחדש. משעשע
מבחינת הוצאות לא נראה לי יש הבדל מי יודע מה, הם חולקים ארגז אחד. אוכל קניתי שק גדול אז יוצא לי בסדר כי אמרו לי כשקונים שק גדול עדיף יותר מחתול אחד כי האוכל מתקלקל יחסית מהר. יש להם מיטה שהם אוהבים לישון בה ביחד, או לחלופין מכודרים יחד אצלי במיטה
חיסונים עוד לא עשיתי להם - הוטרינר פה החליט לשדוד אותי בסכום (לא עובדת כרגע). אז אני מחכה קצת, או אם אמצא משהו זול יותר. הם חתולי בית בלבד, לא יוצאים החוצה. חתולים זה כיף
גם אני חשבתי לאחרונה על מה יהיה אם יקרה לי משהו וכאלה. אבל אני בטוחה שהמשפחה שלי תדאג להם

evilihi

New member
ועוד תוספת

מיש וכתם גדלו עם עוד חתול - תולי - שקיבל אותם בהמון אהבה כמו אח בוגר (הוא גדול מהם בשנה בערך). כשהם עזבו והושמו בכלובי נשיאה בדרך אלי - תולי בא להגיד שלום וניסה לשחרר אותם מהכלוב. הם נהגו לישון ביחד ופשוט להיות יחד כל היום. עצוב שעכשיו הוא לבד
כשהבאתי את נולי הביתה לפני חודש - הוא היה פה במשך לילה שלם - מיש נהם עליו כל הזמן דרך חלון הזכוכית שהפריד בינהם. וזה עוד לפני שידעתי שנולי זכר, אז אולי בגלל זה. היום מיש רואה את נולי במרפסת כשנולי בא לפעמים להגיד שלום - זה מרגיז אותו אבל הוא לא נוהם עליו.

למעלה