מה עדיף? דחוףף

motiml77

New member
מה עדיף? דחוףף

קורה לי לפעמים שאנ קם מאוחר מדי בערך ב11:20 ככה....אז מה עדיף לי,להתפלל תפילת שחרית (שעדיין אפשר) או שלחכות למנחה ולהתפלל פעמים? תודה מראש זה חשוב כי אני כל פעם מתלבט.

ואגב

כל ההתר הוא רק אם היית אנוס ואפשר להתפלל בדיעבד עד חצות היום שזה בערך 12 נראה לי כיום. וטוב שתגיד תנאי לפני תפילת שמונה עשרה,בתנאי אומרים משהו כזה:"אם איני חייב להתפלל תהא תפילתי תפילת נדבה,ואם אני חייב תהא תפילתי תפילת שחרית" משהו כזה תבדוק בסידורים. [ואתה אומר קריאת שמע בלי ברכותיה כמובן שכן עבר זמן התפילה(10 בבוקר כיום)]

וכל עניין תפילת הנדבה..

הוא רק בנאנס ולא התפלל. אבל אם בזדון לא התפלל תפילה כלשהי, לא יכול להשלים בתפילת נדבה - בתפילה שלאחריה.

motiml77

New member
מההההה??

מזה בלי להגיד קריאת שמע בלי ברכותיה? עד איפה ואת מה להגיד?

יוסי180

New member
כאשר גמרת "ישתבח"

אינך מתחיל "יוצר אור" אלא ישר אומר "שמע ישראל" עד "ד' אלוקיכם אמת", אחר כך שמונה עשרה. כמו כן עליך לשוב בתשובה (כולל קבלה לעתיד כמובן) על שהפסדת מצוות עשה דאורייתא של קריאת שמע (שהיא רק בבוקר, כמו שנאמר "ובקומך" ראה למעלה בזמני היום מהי השעה בכל יום) ומה שאתה אומר בכל זאת קריאת שמע לא קיימת בזה המצווה. אלא שזה בסדר התפילה. וכן עשה תשובה על שהפסדת ברכות קריאת שמע. ובקיצור, התגבר כארי אחי, וקום מעתה בזמן!

למעלה