מה עדיף בהכנה ללידה?

מרינהג

New member
body memory

גם לי נראה שזו מילת המפתח, ובדיוק בגלל זה אני סקפטית לגבי אפקט/פוטנציאל של קורס הכנה ללידה שמתוכו מספר שעות ספורות מוקדשות לתירגול נשימות/תנוחות/מדטציה...לדוגמא נשים מערביות היום לא יכולות ללדת בכריעה, לא יעזור שום קורס...<אני כן ילדתי בכריעה
>, גם ספק שאישה שלא רגילה לנשום נכון...דווקא בזמן הלידה תצליח לתרגל חומר נלמד...

בצד שני אין ספק, להריונית שלא מתכוננת ללידה..., במיוחד לקראת לידה ראשונה ,עדיף לפחות להשתתף בקורס הכנה ללידה (גם הסטטיסטיקה בעד :))

<הפתיע אותי שהיא מורה ליוגה, נדמה לי היתה שם המלצה לעצור נשימה באחד התרגילים...וגם תמונה, נדמה לי יחידה של תנוחת כריעה, לא בדיוק תנוחת כריעה- עקבים נסגרים פנימה ולא מונחות על האדמה...>

savvysunflower

New member
יצא לי לראות מורים שונים שכורעים אחרת

נראה שהרוב מלמדים לכרוע עם כפות רגליים מקבילות ועקבים על הרצפה. אבל יצא לי גם לראות כאלה שמלמדים לכרוע ככה, עם עקבים למעלה וכפות רגליים בזוית. לי אישית הדרך השנייה הרבה יותר נוחה... הפרופורציות שלי לא מאפשרות לי לכרוע בדרך הראשונה, אני פשוט נופלת אחורה, אלא אם כן אני שמה שמיכה מגולגלת כדי להחזיק את העקבים שלי איזה 6-7 ס"מ מהרצפה.

מרינהג

New member
הבעיה היא לא בפרופורציה אלא

באורך שריר וטכניקה.
לגבי מורות שמלמדות "עם עקבים למעלה וכפות רגליים בזוית" ...אשאל את המורים שלי. אחזור עם תשובה בהקדם.
לשים שמיכה מגולגלת הוא פיתרון סביר למי שהשריר קצר.

pardes1

New member
לגבי נשימות שזה בעצם סוג של הרפייה

בשביל להגיעה להרפייה את לא צריכה קורס אלא פשוט לקבל הסבר קצר איך לנשום ולתרגל כל יום. כמובן שככל שמתרגלים יותר כך הגוף מסוגל להרגע מהר יותר. אבל זה מיומנות שניתן לרכוש יחסית מהר ולא צריך שנים של תרגול.

שוב אני מתבססת על האתר של ד"ר ברוך אליצור
http://www.toornet.co.il/baruch-elitzur/index.html

נדמה לי שזה תלוי באיזה שלב את בלידה

עקבים נסגרים או נפתחים בעמידה או כריעה מובילים לפתיחה שונה של אגן הירכיים וזה מאוד תלוי באיזה שלב את נמצאת בלידה. אא"לט כשראש התינוק עוד גבוה אז יש מקום להפנות עקבים כלפי חוץ בכפיפה על מנת לאפשר פתיחה טובה יותר של האגן מצידו האחורי ולאפשר לראש התינוק לעבור בקלות את הסקרום ועצם העוקץ ואילו כשראש התינוק נמוך והוא מתחיל לעבור בתעלת הלידה המצב האידאלי הוא דווקא עקבים פונים אחד כלפי השני במצב של כריעה או היתלות על חבל על מנת לאפשר פתיחה טובה יותר של האגן מקדימה.

יש מצב שאני טועה אבל ככה אני הבנתי את זה

בכל אופן אני יודעת שללדת בכריעה מלאה יהיה בלתי אפשרי בשבילי אלא אם כן אני אעשה זאת על קצות האצבעות כי בהורדת העקב על הרצפה אני מאבדת שיווי משקל וצריכה להתאמץ בטירוף כדי לשמור על שיווי משקל . לי זה מרגיש יותר טבעי לעמוד על קצות האצבעות גם אם "טכנית" זה לא נכון.

מרינהג

New member
אני קוראת את הספר ממש ברגעים אלו :)

יש המלצה לא להיכנס לתנוחת כריעה (בספר כריעה עמוקה נדמה לי) אם תינוק עדיין לא התהפך (בתחילת הלידה, יש תינוקות שמתהפכים רק לקראת הלידה ממש...)
בשלב ראשון מומלצות תנוחות אסימטריות והטיה של הגוף קדימה אז גם לא כריעה ללא קשר למנח העקבים...
בספר לידה פעילה (אני באמצע פרק 7) לא היתה התיחסות למנח עקבים ...

בלידה אני נעזרתי בשרפרף נמוך מאוד, לא נראה לי סביר להישאר בתנוחה כריעה ללא אביזרים 40 דקות...
טוב, נסיתי עכשיו להיכנס לכריעה, בטן (שבוע 24, אבל יחסית גדולה, או שאני יחסית קטנה :)) לא מאפשרת להיכנס לתנוחה בנוחות של לפני הריון, אם לשמור על כפות רגליים מקבילות, פיסוק גדול מאוד בגלל הבטן באמצע הופך את התנוחה להרבה יותר קשה... אבדוק גם את העניין הזה עם המורים שלי. מעניין.

דווקא את זה לא למדתי מהספר אלא מתרגול יוגה

והאמת שמה שאת כותבת אולי מחזק את מה שהתכוונתי שבתחילת הלידה יש לתת יותר דגש על אגן פתוח מצידו האחורי כדי לאפשר ירידה נכונה של התינוק.באגן.
תבררי וגם אני אברר ונחזור אחת לשניה עם תשובות זה מעניין אותי

מרינהג

New member
התחלתי לבדוק...

מורה שלי (שיטת איינגאר) שדיברתי איתה אמרה שאין אסנות עם עקבים פנימה...ושכריעה עם עקבים פנימה סוגרת את האגן (נסי וישר תרגישי את ההבדל). ושתנוחות אסימטריות עם החלפת צד (לא סטטי לאורך זמן אלא ללכת עם הכאב...) - סוג של הברגה - וזו כנראה הסיבה שתנוחות אלה מעולות לשלב ראשון.
סיפרה שלפני כשנתיים היתה בארץ סדנא של ריטה - אחת המורות ליוגה שחקרו ביחד עם גיטה, בתו של איינגאר, את כל הנושא יוגה לנשים/בהריון. מעניין למצוא נשים שהיו בסדנא וזוכרות ....
אני עוד אבדוק עם משהי שאני מכירה שהיתה בסדנא...
היום יש לי עוד שיעור עם מורה שמבין באנטומיה...אשאל גם אותו.

מרינהג

New member
גם ברכיים מקבילות בדומה לעקבים...

אם פותחים ברכיים החוצה, עקבים נסגרים פנימה, אגן סגור.

לא מדובר על לפתוח ברכיים החוצה

להפך להצמיד ברכיים אחת לשנייה כדי לסייע לאגן להיפתח מצידו האחורי ו/או לעמוד בברכיים מקבילות זו לזו בכיפוף קל. לא היה לי שיעור השבוע אז לא יצא לי לשאול אבל בעקרון אני זוכרת שהמדריכה שלי אמרה שעמידה סטנדרטית של אסנות (ברכיים מעט כפופות בהונות פונות אחת לשניה) יכולה באיזשהו שלב להפריע ללידה ולכן עדיף להקביל ברכיים וכפות רגליים אבל אני אשאל אותה למה היא בדיוק התכוונה כשאני אראה אותה

בעיני תנוחת הכריעה היא לא מטרה

חשוב ללמוד כיצד לנשום בזמן הצירים, כיצד לנוע, ומגוון של תנוחות לבחור ביניהן לשלבי הלידה השונים. אני מציידת את היולדות בארגז כלים רחב ושימושי ללידה, הכולל מגוון סוגי נשימות ותנוחות. במקום כריעה אגב לרוב היולדות המערביות עדיף להשתמש בישיבה על שרפרף, רעיון אותו אימצתי מגקנט בלאסקס בעצמה.
ולגבי הפוטנציאל של קורס הכנה ללידה, זה נכון שעדיף לשלב את זה עם יוגה להריון בשיטה בה מתרגלים את הכלים ללידה לאורך כל ההריון, ואני ממליצה לזוגות שלומדים אצלי להמשיך לתרגל את הדברים גם בבית גם כשהקורס נגמר. התוצאות אצל הבוגרים שלי מראות בצורה מאד ברורה שהתרגול נותן פירות נהדרים, והם משתמשים המון בכלים שהם לומדים אצלי במהלך הלידה, גם אלו שלא מתרגלות אצלי יוגה במהלך ההריון.

kululululu1

New member
אני התחלתי יוגה בשבוע 32

ואני מרגישה שזה דווקא מאוד טוב לי. המדריכה ממש מעולה ומסבירה תוך כדי השיעור גם "התנוחה הזאת טובה לכך וכך בלידה" "הנשימות האלה מתאימות לכך וכך בלידה" וכו'. כל עניין ההרפיה וגם עניין ההכנה הגופנית התנועות והתנוחות נותנות לי הרבה ביטחון לקראת הלידה.
אז אני מניחה ששווה לבדוק אם המדריכה מתייחסת לכל עניין ההכנה ללידה בשיעורים ואם כן אני בהחלט ממליצה. (אני לא מאזור ירושלים אז אין לי המלצה ספציפית בשבילך).

חרישית1

New member
אממ. זו לא יוגה של הריון

אבל היא אמרה שהרבה הריוניות עושות אצלה. יש בירושלים בכמה מקומות יוגה להריון אבל הפיתוי לנסיעה של שתי דקות מהבית ושעות הרבה יותר נוחות לעומת חצי שעה + למצוא מקומות חנייה + למצוא סידור לפיצקית - גובר עליי.

יש הבדל גדול בין יוגה להריון ויוגה כללית

גם מבחינת ההתייחסות ללידה וגם מבחינת התייחסות ספציפית לגוף ההריוני והצרכים שלו. ממליצה בירושלים על רחל אוסרן, אולי במקרה היא קרובה אליך?

pardes1

New member
שאת הולכת חוד פילטיס נגיד

ואת בהריון אז המורה בד"כ תתאים לך את התרגילים.
האם ביוגה שלא להריון זה גם כך?

ברור שהמורה תנסה להתאים את התרגילים

אבל יש הבדל בין הכשרת יוגה כללית ובין הכשרה להוראת יוגה להריון מבחינת רמת הידע הניסיון והכלים. כמובן שמבחינה זו זה גם אותו דבר בפילאטיס או כל ספורט אחר- עדיפה קבוצה ייחודית להריוניות עם מורה שמתמחה בענין.
מעבר לכך, בשיעור בו כולן בהריון יש אפשרות לדבר על תכנים שלא מתאימים בשיעורים כלליים כמו כלים להריון וללידה, שיקום רצפת האגן אחרי הלידה ועוד, ולתת תרגילים שמתאימים לכולן. גם הרבה יותר כיף לעשות הכל כמו כולן ולא כל הזמן לקבל התאמות, שלא לדבר על הפגישה השבועית עם הריוניות נוספות שמאד מוסיפה בעיני.

pardes1

New member
בדרך כלל, מורה לספורט

מתאים את התרגילים לקבוצה.
אני מאמינה שהמורה תתאים את התרגילים גם לך.

למעלה