מה עדיף בהכנה ללידה?

קומיקית

New member
אולי תחשבי מחדש על האפשרות להגיע

למקום שיפתח בו קורס היפנו? אני אישית ביליתי שעתיים לפחות בנסיעות (כיוון אחד) לכל מפגש. בהחלט היה שווה את זה!

חרישית1

New member
מה שאני מתחילה לשקול זה

ללכת לקורס היפנו' שנמצא בירושלים, למרות שאני אסיים אותו בשבוע 39+, קצת הימור שאולי אלד מוקדם ממה שאני חושבת ואפספס מפגשים אבל אני לא מוצאת משהו אחר שאני ממש רוצה ללמוד.
מחר אני אדבר עם פאולה ואז אחליט...

קומיקית

New member
היא מדהימה! נראה לי שתוכלו למצוא פתרון יחד

אני התחלתי את הקורס בידיעה שאסיים אותו ב38+. היא אמרה לי שאת רב החומר המעשי להתכונן ללידה לומדים בשלושה מפגשים הראשונים כך שאם מפספסים מהסוף עדיין עשית חלק משמעותי מההכנה (כדאי לתרגל כמה שיותר בין המפגשים).
זה לא סתם שאת לא מוצאת משהו אחר... אין עוד כלי כזה שם בחוץ. זה כל כך פשוט ומתאים לכולן לכל מצב.
אם מישהי כמוני יכולה להרגיש כל כך מוכנה אז זה יכול לעבוד בשביל כל אחת. ולמרות שאני לא יודעת איך בדיוק הלידה שלי תתפתח ועד כמה אצליח להביא לידי שימוש את מה שלמדתי, זה שעברתי בזמן כל כך קצר ממבועתת לחלוטין ללגמרי מוכנה ומצפה ללידה ולכל תרחיש שיבוא נראה לי שווה מספיק.
ממש בהצלחה!

eva22abi

New member
מנסיוני...

בנוגע לצד הנפשי, או תודעתי- אני חושב שזה יותר שאלה של מי את מתרגלת אתה, יותר מאשר מה את מתרגלת. בסוף, כדאי שתמצאי לך סביבך (א)נשים שיתמכו בך עד שאת תגיעי למיקוד ולפוקוס שאת רוצה.
בצד הפיזי: בזמן לידה הגוף די פועל עצמאית.
לכן, בדיעבד, הדבר הכי טוב שיכולתי לעשות בהריון הראשון היה לתרגל יוגה, כדי שהגוף שלי יזכור את עצמו בכל מני תנוחות מחזקות ומרגיעות.
יוגה גם עזרה לי לנשום מסודר, וזה עוד משהו שאת לא באמת רוצה להתחיל לתרגל בלידה, אלא רצוי שיבוא לך טבעי.
חשוב גם שתבחרי מקום של פעילות שמתאים לאג'נדה שלך ושאת מרגישה בנוח להיות שם.
אני אישית, ביומיום שלי, ממש לא בנאדם של יוגה, אבל בהריון של הגדול איכשהו זה פתאם התאים השלווה ו... הכל. זה עזר לי עם כאבי הגב שהיו לי (שליה קדמית, אז את כל הבעיטות הרגשתי טובטוב בגב), זה הרגיע אותי לקראת לילה שזה היה הזמן הכי קשה שי בימים ההם. וזה הכין אותי ללידה.
שיהיה המון בהצלחה ולידה טובה!
(וכמה שזה נראה אולי לא קשור, תנסי לזכור שלידה זה פרק אחד רקמתוך חיים שלמים עם האיש או האישה שאת נושאת בבטן. זה נשמע מאוד פלצני, אבל אולי זה יתן פרופורציות בנוגע למאמץ שאת רוצה להשקיע ולאיך שאת רוצה לארגן לך את היום שאחרי.)

למעלה