מה עבר עלי

מה עבר עלי

בהיותי בת 18 עפתי מהסמינר, המנהל החליט שאני לא לבושה בדיוק כרצונו.. אתם יודעים יש בזה מוסכמות.. תעיינו היום ב'יתד נאמן' על אורך החצאית וכדו'... לבושי לא היה שונה מלבושם של שאר חברותי אבל המנהל החליט להתלבש עלי.. הסתובבתי בהתחלה וחפשתי סמינר אחר, אבל שום מקום לא היה מוכן לקבל בת שעפה מסמינר אחר, כך נותרתי ללא מקום לימודים, מובטלת ללא חברות.. ההורים ריחמו עלי בתחילה, אבל לאט לאט התחילו ללחוץ עלי לשנות סטייל.. העיפו אותי מהבית מדי פעם, הייתי הולכת לישון אצל חברה.. לאט לאט התחלתי להכיר בנים וההורים.. אתם מבינים מה הנקודות כאן אומרות........ לפני שבועיים לקחו לי ההורים את הפון וניסו לפגוע בחבר שלי.. עזבתי את הבית ושכרתי יחד עם החבר דירה.. כיום אני מחוסרת פרנסה.. וצריכה להתחיל את החיים.. מה אתם מציעים לי לעשות?

בחור ע2i3

New member
לבי לבי....

חויתי על בשרי כבחור ישיבה, אמנם בת סמינר זה דבר אחר.. עולם הישיבות מהוקצה כיום באנשים מסוימים מאוד, יש להם מטרה וזו כמדומני גם מטרתם של מנהלי הסמינרים.. הם רואים מולם עולם קורס, עולם מלא בתאוותנות ומאבדים מעט את הקרקע.. ואת השפיות הרציונלית.. המטרה שאני העמדתי לעצמי כאדם מבין הייתה להעמיד את עצמי בנקודת מוצא שאני מנהל את חיי.. זה לא חייב אותי לשנות אמונה, אלא לשנות תפיסה.. כיום אני חופשי.. חופשי לנפשי.. חופשי לחיי.. אוהב את עצמי ואת מי שהביא אותי לעולם.. גם את הורי ובעיקר את אלוקים............................... אני מבין את מי שצועד אחרת, אך לא מסכים.. כולנו חיינו את החרה הזה.. השאלה איפה אנחנו כיום!! מקווה שהובנתי נכון!

כאן פורום יוצאים בשאלה.

ולא פורום חוזרים בתשובה. אז נא לכבד את המעמד... מקוה שהובנתי נכון...

rachel21

New member
קודם כל כל הכבוד על האומץ.

כל החרדים חושבים שאת משוגעת.אבל אם תמצאי את הדרך שלך הם יעריצו אותך. היום חברות שלי המסמינר מעריצות אותי על האומץ אבל לפני שנתיים חשבו שאני ככ מסכנה. אצלי זה היה שונה אני סיימתי סמינר אז יש לי תעודות ביד. אבל אצלך:חפשי עבודה דחוף.אל תפלי על אף אחד גם לא על החבר. תמצאי את העצמאות שלך תלכי ללמוד זה שווה!!! תצליחי בכל.לעיצות פרטיות את יכולה לפנות בפרטי.(איפה את גרה?יש לי רעיון עבודה)

גם אני!

העיפו אותי מהסמינר לפני שנה. בגלל השקפות פסולות... לדעתי דבר ראשון תחפשי עבודה. דבר שני פני אלי במסרים.. .......

justchip

New member
אם את עדיין בגיל התיכון

אולי תעברי לתיכון חילוני או ממלכתי דתי, גם אם זה יאלץ לחזור שנה (וכנראה שלו לי איפשרו לעשות את כולם בשנה אחת) זה עדיין יהיה יותר קל מאשר להשלים את הבגרויות אח"כ ולהתמודד אם חוסר 12 שנות לימוד. אני עזבתי את הסמינר באמצע י"א ועברתי לתיכון חילוני לי"ב. בשיטה הזו יהיה לך גם מסגרת וגם תעודת בגרות כשתסיימי. מצאי עבודה לשעות הערב וסופשי"ם ואולי גם תופני לעזרה חיצונית מטעם הבית הספר. מקווה שתסתדרי

מתלבט13

New member
לא הבנתי

את רואה את עצמך היום דתיה, דתיה חפיף, או חילונית? חבר שלך למשל, דתי? לאן את רוצה ללכת? את יכולה להפוך לחילונית. את יכולה ללכת לכיוון דתיה חפיף, ויש לזה הרבה דרגות והגדרות (לא נאריך
) ואת יכולה להיות חרדית מודרנית. יש היום בנות חרדיות שלבושם לא הכי דוסי, ויוצאות עם בנים. תחשבי טוב. השאלה האמיתית היא איפה את נמצאת בלב ובראש ומה יהיה לך טוב בסך הכל.

פנדיאני

New member
ואני הק' סבור

שעלייך דבר ראשון למצוא עבודה. עצמאות כלכלית היא הדרך לעמאות אישית. תתחילי לעבוד בכל דבר ואל תבחלי. ברגע שתתבססי בדיור עצמאי ויהיה לך כסף משל עצמך ולא תצטרכי מההורים, כבר לאט לאט תמצאי לעצמך את הייעוד והסיפוק בחיים.

למעלה