מה נשתנה

מה נשתנה

חבירים וחבירות יקרים ויקרות! לבטח שמתם לב, שבעוד שבועיים ומשהו יחול ליל סדר פסח. האם כבר כולם יודעים לשיר את "מה נשתנה"?
מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שבכל הלילות אנו אוכלים שאר ירקות והלילה הזה – מרור! אוה! כמה מרורים אנו אוכלים גם בכל ימות השנה!
תגידו באמת: מה נשתנה באמת הלילה הזה? יש לא מעט כאלה, אוה! כמה מרורים אוכלים גם בכל ימות השנה! אז באמת מה נשתנה? הנה תראו למשל את חג הסוכות חג האסיף. יוצאים החוצה לאיזה מבנה רעוע, שקצה רוח של הוריקן או טורנדו מעיפים אותו לכל הרוחות, ואיש לא שואל "מה נשתנה". אז באמת מה נשתנה, שדווקא בפסח אנו שואלים זאת ולא בסוכות?

../images/Emo119.gif שאלה טובה. או קושיה אם תרצה

מישהו אמר פעם, שכמעט את כל החגים היהודיים אפשר לסכם במשפט אחד: "ניסו להרוג אותנו, לא הצליחו, בואו נאכל..." וזה די נכון - כי באמת זה או פורים או חנוכה, ואם לא אז זה זכר ליציאת מצרים, שזה בדיוק זה... למה דוקא בפסח שואלים? כדי שתשאל. אולי בגלל שזה החג היחיד שהוא לא רק זכר ליציאת מצרים, אלא יש בו גם מצווה פעילה של והגדת לבנך.

מה נשתנה?

אני אסביר לך (לקרוא בצימרמרנים של השיר המקורי) מה נשתנה הלילה הזה מככככככל הלילות מכככככל הלילות שלפני כל הלילות לא צריך במשך- שבוע לנקות, שבוע לנקות, לפני שיצא הלילה הזה- כל הנשים שפחו-ו-ו-ות, לפני שיצא הלילה הזה- כל הנשים שפחות. שבכל הלילות אין בני דודים קטנים ומעצבנים, קטנים ומעצבנים, הלילה הזה הלילה הזה, הדודים מגיע-יע-יע-יע-יעים, הלילה הזה הלילה הזה הדודים מגיעים. שבכל הלילות אנחנו לא ממחזרים בדיחות, אנחנו לא ממחזרים בדיחות, "על אחת כמה וכמה", ו"הרב בן זומא"- נמאס מהחפירות!!! שבכל הלילות אנחנו לא אוכלים בסרוויס הכי מכוער, בסרוויס הכי מכוער, הלילה הזה הלילה הזה, למחרת בבוקר- רק נגמר! ומהשיר הדבילי לעי"ל אני רוצה להמשיך בשיחה קצרה- אם אני עם בן זוגי בסדר- האם זה מקובל שהמשפחה המעצבנת תוציא את שנינו לשפוך את חמתינו על הגוים עם הדלי של המים לחצר של השכנה בגלל שאנחנו לכאורה "רווקים",או לא (בטח הבנתם אותי, מקסימום אסף יתרגם)

השכנה השתנתה

היא בטח עברה דירה. רציתי לשאול אותך מה זה המנהג לשפוך דלי מים ב"שפוך חמתך"? האם זה מנהג משפחתי פרטי או קשור לעדה מסוימת?

לשפוך חמתינו על הגוים (סיפור קצר)

בשלב כלשהוא בזמן ההגדה- שופכים מבקבוק מים מנרלים לתוך דלי כשהמזיגה נעשית בקצב הקראת עשרת המכות (זה השלב שאשתו המרוקאית של בן הדוד שלי קופצת בבהלה- איך מבזבזים מים מנרלים, ואז מרגיעים אותה בטענה שהמים המנרלים נשתו ומזגו במקום מים מהברז). בשלב הבא בוחרים את הרווקה מבוישת הפנים לקחת הדלי מים ולשפוך מחוץ לחצר. (אנחנו טוניסאים). אררררם- ובכך זה מסתכם.

מה מקור המנהג

עדיין לא שמעתי. מים מינרלים לא היו בזמן חיבור ההדה. זאת המצאה חדשה של הדור האחרון. למיטב ידיעתי - המקור הנכון הוא לשפוך טיפת יין מהכוס באמצעות הזרת בכל מכה ומכה ובסימני המכות וכן בקריאת "דם ואש ותמרות עשן". על מקור מנה זה לבטח מנסון יוכל להסביר טוב הרבה יותר ממני.

כנראה הוא התבלבל

עם המים שכיבו את האש ששרף את המקל שחבט בכלב שנשך את החתול שטרף את הגדי שאבינו הביא בתרי זוזי

mat36

New member
אני עדיין תוהה

באיזה גודל היה החתול שהוא הצליח לאכול גדי?! או אולי מדובר בנמר? לאחותי יש חתול ולמרות הטרור שהיצור הקטן והשחור משליט אני בספק אם הוא היה מתמודד עם גדי...

מנסון1

New member
אז מצבך טוב

ששולחים אתכם לשפוך את המים, ולא שופכים את שניכם עם המים

למעלה