"מה נשתנה.."

ב ז ו ק ה

New member
"מה נשתנה.."

לא הייתי פה שנה בערך, ככה סתם - קטנה פה ושם. אני רוצה לעורר את תשומת לבכם לאיזו מגמה שחדרה עמוק לתוך הפורום הזה וזה משהו שלא היה פעם - כשהקהילה קמה (עוד לפני שנתיים וחצי בערך IOL למי שזוכר). הפורום היה מקום מפלט לאנשים שהאהבה למוסיקה השחורה לסוגיה עניינה אותם. קהילה יחסית מצומצמת שגדלה והתעצמה עם הזמן.שפירגנה לכל אומן חדש נתנה לו עזרה ואמצעים להמשיך ולא להשבר. לפני כל ההמולה התקשורתית והדיבורים על "הסצינה"...(סצינה?) יש כמה נקודות שעליתי עליהן בדיפדוף זריז. קודם כל - נושא של העדר עידוד טוטאלי. משום מה לאנשים כבר לא נאה להגיד דברים טובים אחד לשני.יותר מזה, חלק מהתגובות כאן ממש אבל ממש אכזריות לא בגבול הטעם הטוב ולא לעניין בכלל. התחרותיות של להיות "הכי טוב" גורמת לחוסר שיתוף פעולה גמור. למי שבמקרה שכח למה בכלל נוצר היפ-הופ. הוא נולד כדרך ביטוי אלטרנטיבית לאנשים שסתמו להם את הפה - מכאן המסקנה היא ברורה: אם אנחנו סותמים את הפה אחד לשני כאן - בואו נשנה את שם הפורום ממוסיקה שחורה לפורום סתימת פיות. אם יש כאן אנשים שמוכנים לתרום מזמנם ולסייע לאנשים שרוצים לפרוץ ושמפרסמים טקסטים - שיתבדלו לחיים ארוכים. אבל כשזה מגיע לקטילות עצבניות על איזה כמה חרוזים או מילים - במקום ביקורת ודרך לשפר - פה אנחנו מאבדים את המשמעות והופכים את כל העסק לגועל נפש. סופרים אמר שהוא מתנגד לפרסום הטקסטים. אני, כאדם שלא היה כאן הרבה זמן מבין למה: בגלל היחס שמקבל אותו אדם ששם כאן מלל. אם המלל הוא טוב - מה טוב. ואם הוא לא כ"כ טוב, זה אומר שצריך לשחוט אותו? כדי שיותר הוא לא יכתוב? זה נקרא לכרות את הענף עליו אנחנו יושבים. הלילה הייתי במסיבת הפתיחה של סאב במועדון החדש בקיבוץ גלויות (ת"א) לגמרי במקרה. ב"אופן מייק" עלו המון המון אנשים מוכשרים, את חלקם הכרתי ואת חלקם שמעתי לראשונה.ובאמת כל הכבוד להם. היפ-הופ ישראלי לא חייב להיות כמו ההיפ-הופ מחוץ לגבולותינו. יש לנו הזדמנות, שאני רואה אותה כהסטורית, ליצור ז´אנר עם שיתוף פעולה ועזרה הדדית של כל המעורבים. אם מישהו לא טוב לדעתכם תנו לו דגשים בונים ולא משפטים בנוסח של "אל תכתוב שום דבר", "אתה סתם מתחזה", "ראפר זבל" וכו´. זה לא עוזר לאף אחד - עם גישה יומרנית כזו אנחנו יורים לעצמינו ברגל. קחו זאת לתשומת לבכם. ותודה על הסבלנות.

B-BALL

New member
../images/Emo45.gif מעולה, אחלה הודעה ../images/Emo45.gif

והיית מצויין באופן-מייק

WhiteAce

New member
וואו, זה היה כיף ../images/Emo26.gif

לקרוא את ההודעה שלך דוד שלי,
לעוד בנאדם שפועל למען שיפור הפורום, אבל אני אתן לך כמה תגובות שאני קיבלתי להודעה שאני כתבתי על ההתדרדרות...:::... 1) נו.. יאללה כאילו למי איכפת מה דעתך? 2) מה אתה מנסה לשפר את הפורום? 3) שתוק. 4) התגובה הכי רצינית - אנחנו כן כותבים על מוסיקה שחורה ואנחנו כן מפרגנים לאנשים,עמוק בפנים. פשוט לא כל אחד מוכן להודות בזה שהשני טוב יותר. ובקשר לכתבות: לא לכל אחד פה יש כשרון כתיבה של ביקורות על דיסקים, ספרים, אתרי אינטרנט ועוד...

WhiteAce

New member
עוד תגובה, דוקא מאתמול...

אני מציע לכם לדחוף את הראש לאסלה ואז להוריד את המים ולחזור על הפעולה 3 פעמים ואז ככה אולי כל החרא שהצתבר לכם בראש יצא, תפסיקו לשחק אותה מבינים גדולים תפסיקו להשפיל חדשים תפסיקו להרגיש שהמוזיקה שיכת לאמא שלכם. נ.ב תמהרו כי זה סותם לכם את המוח וזה לא מועיל לאף אחד...

baduist

New member
מזכיר לי שאחד

הדברים שהתלהבנו מהם בימים של איי-או-אל היה שכולם הכירו את כולם, כל מי שהיה בעניין, וכולם עזרו לכולם. לצערי, אני חושב שהעניין קצת גדול מידי עכשיו.

ng גבאי

New member
גם אני רציתי לכתוב הודעה בנוסח זה

אבל לא היה לי כוח להיתפלצף עם "מועצת הפורום" בכל אופן הצגת את דעתי בצורה הברורה הטובה ביותר לא הייתי מצליח לנסח את כך ... (= בי בי

volatile

New member
מסכים ולא מסכים

מצד אחד, שמע אתה צודק, אין סיבה לקטילות. צריך לתת ביקורת עניינית, אבל יש טקסטים פשוט בלתי נסבלים, גזענים ומחליאים, ולכאלה קשה לאנשים לתת ביקורת עניינית על חרוזים, פלואו וליריקה, אז נותנים ביקורת על התוכן, והיא שלילית מן הסתם, ואולי היא שחיטה אבל מה אפשר לצפות מאנשים שבזבזו את הזמן שלהם לקרוא ליריקס (מתוך כוונות טובות לרוב) כדי לקרוא משהו ברמה של כיתה א´. אם היית קורא פה הרבה, היית רואה שזה המצב. בנוגע לקורטים את הענף, אתה טועה, כי אין פה עוד עץ, יש פה כמה הרכבים רציניים שייצרו שורשים, אבל אין עוד ענפים, והגזע רק מתחיל לצמוח, וגם בקושי. אין פה סצנה. תמיד היו אנשים שליכלכו על אנשים מאחורי הגב וחייכו להם בפנים ואמרו להם שמה שהם עושים זה טוב, היום הם אומרים את האמת בפנים או לפחות באינטרנט וזה דווקא שינוי לטובה לדעתי. אתה צריך להבין שהפירגון בחמישים אחוז מהמקרים הוא מזוייף או היה מזוייף. ובכלל אומן שפועל בשביל פרגון הוא לא אומן בכלל ושיפנה לפוליטיקה או לתחום אחר שיעטר אותו באנשים עם פרגונים מזוייפים. אומן יותר בשביל ליצור, ובשביל עצמו בעיקר. חוות דעת של אנשים הם בגדר אופציות לשיפור, לא תורה משמיים. ואם בן אדם מפסיק לכתוב בגלל ש"שוחטים" אותו באינטרנט על טקסט אז הוא לא היה רציני מההתחלה, וטוב שהוא עזב מוקדם. כמו שנאמר "If you can´t stand the heat, get out of the kitchen". פלג.

hermoni

New member
גם אני ת´אמת

חוץ מההתחלה שלדעתי היה צריכה להיות: חזרתי לפורום כדי לכתוב את הדעות שלי אז ככה.....

hermoni

New member
ממממ

בנימה רצינית אני חושב שהוא יותר ממוזמן לחזור לפה אבל לפחות שלא יתחבא מאחורי מניעים מזויפים כדי לכתוב פה

גרוועע

New member
אתה צודק ב90%

נכון יש פה הרבה טקסטים עלובים והרבה טקסטים גזעניים שמאוד מרתיחים את הדעת. אבל זו עדיין לא סיבה לשחוט את הכותב. בכל זאת בנאדם ישב וניסה להביע דעה דרך טקסט שזה בעצם היפ-הופ, נכון שלפעמים הדעות הן ברמה של כיתה א´ אבל אני שוב אומר, זה לא מצדיק את האליהום שעושים כאן על אנשים. מצד שני יש גם את כאלה שמשבחים רק בגלל שזה חבר וזה לא נעים...זו טעות למה להיות מזוייפים??!! אז בעצם מה שאני מנסה להגיד זה שאם יש למישהו ביקורת שהוא חושב שהיא "שוחטת" שיעשה את זה במסר אישי לכותב ולא בפומבי ככה הבנאדם מבין שזה לא סתם משהו שלוף אלא ביקורת מושקעת כביכול וזה נותן הרגשה טובה

Dr.Drek

New member
י-ה-ה-ה לה בזוווווווווווווווקה!

בזוקה מאן...כפרה עליך!!!! שנים בן אדם שנים!.... מסכים עם כל מילה והברה... טוב שחזרת... צור קשר... ICQ:15802547

למעלה