מה נשתנה?

perhay

New member
מה נשתנה?

מה נשתנה הפסח הזה משאר החגים?
הרהרתי הרבה בימים אלה ומנסה למצוא תשובה מכל כיוון שתסביר מה גרם לכך שפסח יהפוך לחג כל כך מרכזי שכמעט כולם מציינים. מה התשובה שלכם?
מועדים לשמחה!

מסורת/ מחויבות/ משפחתיות

לי דווקא נראה שעם השנים יש קצת פחות חשיבות לחגים, ואולי זאת רק הרגשה שלי
אבל עדיין חגים עושים לנו את זה.
בכל זאת גדלנו על זה.

דנה אז

New member
אצלי זה המשפחתיות והמסורת

כשהיינו צעירים פסח וראש השנה היו החגים הכי משמעותיים ומשפחתיים.
היינו עושים ארוחה משפחתית מורחבת, לפעמים קרוב ל- 40 איש. הדודים והבני דודים. למעשה גם כשחלק מהבני דודים שלי התחתנו הם עוד נהגו להגיע אלינו לפעמים לארוחות (לפעמים גם עם ההורים שלהם). גם כשבתי עוד היתה קטנה יש תמונות של חגים גדולים ההורים של בעלי הגיעו אלינו...

מה השתנה אצלי...

אצלי השתנה היכולת שלי לקבל ולהכיל את המשפחות שלנו כפי שהם ולא לכעוס על זה שהם מתנהלים בדרך מסוימת שאני פחות אוהבת.

מה נשתנה הפסח הזה?

פעם ראשונה שחגגתי בתור אמא
זו הרגשה נהדרת.
ובאופן כללי,
פסח זה חג מרכזי כי זה חג שמסמל חירות.בחג זה יצאנו ממצרים וקיבלנו את חירותנו בתור עם.סיבה למסיבה

dify

New member
השורה האחרונה היא ברצינות או בציניות?

הפרצופונים בסוף מבלבלים אותי

דווקא פסח באופן שאנחנו חוגגים אותו לא מסמל בעיני יציאה מעבדות לחירות. פסח הוא "ה"חג שבו עובדים הכי קשה- ניקיון, בישולים, קניות, אירוח המוני. למעשה עבודה פי עשר יותר מאשר ביומיום... כך אני רואה את זה. כל פעם מחדש חושבת כמה שזה אבסורד שאסור לאכול לחם כי ליוצאי מצריים לא היה זמן לחכות לתפיחה, אבל לבשל כמה ימים מראש לארוחת האירוח לכבוד החג הזה זה כן הגיוני? כל ההכנות הארוכות והמרובות לחג הזה לא סותרות את המסר לכאורה של החג?

דיפוש-חצי חצי

אוהבת את פסח,חג יפה ומרכזי ונחמד.לא אוהבת את כל מה שרשמת בקשר לנקיון....בישולים וכו' לכן לא משתגעת כמו כולם.אצלי פסח כל השנה ומתי שיש לי זמן!!!
מסכימה איתך במה שכתבת!

קשה לי לחשוב על חג שכולם כמעט לא מציינים

אפילו לכבוד ר"ה עושים הרמת כוסיות,
נדמה לי או שכולם מדליקים נר ראשון? מתחפשים? מבעירים אש גדולה בשטח פתוח?

אצלנו נשתנה בפסח הזה, שההורים של בעלי נאותו להתארח אצלנו בלי ביטולים ברגע האחרון (החמים שלי בד"כ נמנעים מלהתארח אצלנו, משלל סיבות). כמובן שגרמו לגדולה לבכות פעמיים, ובקושי נתנו לה לקרוא בהגדה (בשביל זה אני הייתי שם), חמי כמובן לא אהב איך שסידרנו את השולחן, המרור לא היה מספיק מר ובהגדות הכיתוב קטן מדי ועוד כהנה וכהנה. אבל זה החומר ועם זה צריך לעבוד, וברגע שאנחנו כבר לא מתארחים עם לינה באמת שהכל נסבל, רוב הזמן היה מהנה ומשמח, צחוקים ואויר טובה. הגעגועים הם תבלין נהדר לכל מערכת יחסים, במינון כזה או אחר.

מורטלש

New member
מה נשתנה?

מה שאצלי השתנה שהשנה אני מחבבת את החג קצת יותר מבשנים קודמות.
כנראה התחלתי לקבל את החגים כמו שהם ולראות את הטוב שבהם.

מרים 882

New member
זה החג שהפכנו בו לעם.

אצלי באופן אישי אחרי 12 שנים של סדר בבית התארחנו.

למעלה