מה נשתנה- עדכון

yatusha

New member
מה נשתנה- עדכון

החלטתי שלא לספר בחג כדי לתת לו להמשיך בשלווה ובעצת אנשי הפורום החלטתי לגשש בכך שהכרזתי שאני בעד אכילת קטניות (כן, אשכנזיה) ואחרי דיון הלכתי חקלאי (מגידול חיטה ועד התרת נדרים) הגעתי למסקנה שלספר להורים יהיה יותר קשה ממה שחשבתי...

מתלבט13

New member
דיבורים מלמדים מאד הרבה

גם אני רציתי כמה פעמים לספר, ותוך כדי שיחה הובהר לי כמה עמוק אבי נמצא בתוך עולמו הדתי. אפילו רמז חצי ברור לא גרם לו להבין. ככלל, התקדמות איטית בכל דבר מלמדת אותנו מאד הרבה. לכאורה נראה שעדיף לא פעם לעשות שינויים גדולים בחיים, אני דוגל באיטיות, כי תוך כדי אתה: לומד הרבה על לאן אתה הולך ומה אתה עומד לעשות, וכך אתה יכול לשקול שנית ואולי לחזור בך. אתה גם מעדכן את כל הכללים האישיים שלך, את כל העולמות השונים שלך וכו' למקום אליו אתה הולך. שינוי חד פעמי טוב בעולם חד ממדי. ידיעה מוחלטת על הכל מראש. וחוסר מורכבות בפרטים. אז "הבנתי. חשבתי. החלטתי עשיתי. לא התחרטתי." במציאות יש המון פרטים ומורכבות עצומה. ואיטיות יכולה להיות לעזר רב, פרקטית. (שלא לדבר על רגשית)

uri80

New member
שוויה, שוויה. יש זמן. זה לא שהם

יברחו לשום מקום. גם אני בעד אכילת קטניות, רק את האחים שלי אני מתקשה לשכנע.

uri80

New member
שנון כהרגלך ריגו.

לא, זה בגלל שמשום מה נתקע להם שהולכים לפי המנהגים של האבא, לא ברור למה. שיהיה. יותר חרוסת עם סילאן בשבילי.

rigoletto111

New member
לא עניין של שנינות

סתם עם המראה שלך תיארתי לעצמי שאתה מצאצאי המן ואחמדינג'אד שלימדו תורה בבני ברק, ולא אחד מהווזווזים עם החומרות הדביליות שלהם...

למעלה