מה נשמע

Mis Anna

New member
מה נשמע

קיבלתי את החידוש רשיון, שילמתי והצטלמתי והכל.. ועדיין יצא פוטו רצח.. אבל בכל מקרה כמה זמן עד שיגיע הרשיון? ונכון שעכשיו שאני כבר לא אהיה נהגת חדשה אז לא כל עבירה תהיה כזאת חמורה כמו שהיא בנהג חדש.. זאת אומרת שאם קורה איזה משהו ופוסלים לי את הרשיון אני לא צריכה לעשות מחדש נכון? פשוט אחרי הפסילה מחזירים וזהו נכון? וסתם לידע כללי על איזה עבירות פוסלים רשיון? ואגב למי שראיתי ששאל פה, אחרי שהצטלמת שוב לרשיון החדש אתה יכול לראות את התמונה אבל לא נותנים לך לשנות.

Superdror

New member
לא פוסלים רשיון על עבירות.

יש שלילות מנהלתיות וכו'. אחרי שסיימת את תקופת הנהג החדש - הדבר היחידי שאת צריכה "להזהר" ממנו הוא צבירת נקודות. ישנן עבירות מספר שאליהן מתווספות נקודות, לדוגמא: מי שמגיע ל12 נקודות נדרש במבחן תיקון(עיוני) אחרת לא יחודש רשיונו. יש גם צבורה שמביאה שלילה אוטומטית ל3 חודשים ודרישה לתאוריה + טסט וכו'. באתר משרד הרישוי מפורטת שיטת הניקוד, אם זה באמת מעניין אותך. אני מניח שהרשיון יגיע תוך חדש, בכל מקרה, הרשיון נייר שקיבלת יכול לשמש אותך כרשיון(בצירוף תעודה מזהה) עד אשר נגיע הרשיון הממוחשב.

Superdror

New member
פסילה = שלילה.

אין שום עבירה ששוללת רשיון לנהג חדש אך לא לנהג ותיק. כלומר, מה שמביא לשלילת רשיונו של נהג חדש, מביא גם לשלילת רשיונו של נהג חדש. למשל , תאונה עם נפגעים, מהירות גבוהה ב-31 קמ"ש יותר מהמותר בדרך עירונית, מהירות הגבוהה ב-41 קמ"ש מהמותר בדרך בין עירונית. שוב, כל מה שיכל "לסדר" לך שלילה עד עכשיו מבחינת עבירות, עדיין יכול "לסדר" לך שלילה. ההבדל - כשהיית נהגת חדשה משרד הרישוי יכל להפעיל נגדך סנקציות נוספות בעת חידוש הרשיון - מה שלא יקרה כעת. תקראי קצת על שיטת הניקוד, שם מפורטים עוד מצבים שניתן לקבל שלילה - שוב, לא נוגע אליך אם את לא עבריינית תנועה כרונית.

למעלה