מה נשמע? הכל דבש?

PePener

New member
אפשר לשאול...

למה סירבת? על איזה כלי היית בתותחנים? MLRS ?M109?

יוֹאב

New member
סירבתי כי אני לא מוכן לקחת חלק

בפשעי מלחמה שצה"ל מבצע שם. הייתי מפקד צוות ביחידת האיכון של חיל התותחנים. זו יחידה לגילוי מטרות.

PePener

New member
נחמד

התפקיד נשמע נחמד. הוענש שלך כלל רק 35 ימי מאסר? ואתה רוצה להגיד לי שמי שמסרב פשוט נשלח כל פעם שיש לו מילואים ל-35? דרך אגב, היו שם הרבה כמוך? אני מקווה שאני לא מחטט יותר מדי (זה שאני מחטט זה ברור), אבל פשוט מעניין ככה מה הולך עכשיו, כי זה ששומעים בטלוויזיה על יחדיות מובחרות (מטכ"ל) והטייסים גם כן לא מזמן, לא אומר שאין עוד, אז...

יוֹאב

New member
35 יום זה לא הרבה?

אני לא חייל סדיר. אני אזרח שעושה מילואים. זה חודש מהחיים ואני לא מקבל על זה שכר. זה אובדן עבודה בשבילי. בכל מקרה, בכל רגע נתון יש בכלא 6 ובכלא 4 משהו כמו 6-7 סרבני שטחים.

PePener

New member
זה מספיק

אבל אחרי הכל מדובר בסירוב. אתה לא ממלא פקודות (למרות שאתה כבר אזרח, אבל מילואים עושים בצה"ל). אחרי הכל הייתי חושב שצה"ל יהיה מאוד רגיש לנושאים כאלה וזאת ניתן לראות גם לאחרונה בשל העלייה של הסרבנות (עוד לפני הגיוס) ולכן הייתי מעריך שהיה מעניש את הסרבנים הרבה יותר, אתה מבין אותי?

mic100

New member
35 ימים זה כמו מילואים רגילים

לדעתי סרבנים צריכים לקבל לפחות פי שניים שהתקופה שהם צריכים לשרת. כלומר אם המילואים הם 30 יום סרבן צריך לשבת לפחות 60 יום כדי שבפעם הבאה יחשוב טוב טוב אם לסרב. כך בדיוק עם סרבני גיוס - לא רוצים להתגייס - תשבו בכלא 6 שנים. איזה יפי נפש - הם נגד פשעי המלחמה הנוראים שמבצעים נגד הפלסטינאים המסכנים, ממש אני הולך לבכות עוד רגע.

Black Hawk

New member
../images/Emo45.gif ותוספת,

אני רוצה לחזק את ידידי מיכאל. לפי דעתי סרבן פקודה זהו דבר שלא יעשה. פקודה יש לסרב אך ורק אם היא בלתי חוקית בעליל, ואני לא מאמין בשלב זה שהפקודות שהמפקדים נותנים הן בלתי חוקיות בעליל, ולכן יש לבצע אותן. בצבא אין דבר כזה לעשות מה שרוצים, יש מפקדים שקובעים את הפקודות, ועל הפקודים לציית לו (פרט למקרים מסוימים). בדיוק כמו שבימים אלה הולכים מיוניי לצה"ל, ואף אחד לא שואל אותי אם אני רוצה לשרת (במקרה שלי- אני כן רוצה), אלא פשוט שולחים לי צווי התייצבות הביתה ואני מתייצב כמו אזרח אשר מקיים חוקים. אם המעשים שצה"ל מבצע נראים לך "לא הוגנים"- אתה מוזמן לכתוב מכתב לגופים שונים בצה"ל (ולא להדליף את זה לתקשורת כמו שהטייסים עשו) וזו זכותך האלמנטרית, אך יש לבצע פקודות אלה ורק אז למתוח עליהן ביקורת פנימית.

יוֹאב

New member
על מצפון שמעת?

אם אני מונע מבנאדם קשיש לעבור מחסום ולהגיע לבית חולים, רק בגלל שאין לו אישור מעבר, זוהי גם אינה פקודה בלתי חוקית בעליל, אבל אני לא מוכן לזה. 38 אנשים עד עכשיו נפטרו בגלל מניעת טיפול רפואי בשטחים. אני רק לפני שנה וחצי סיימתי את השרות הסדיר שלי כלוחם וכמפקד צוות. מעולם לא סירבתי פקודה, אבל אם לכבוש, לדכא, להרוג, למנוע מעברים, להציק הם לא בגדר פקודה בלתי חוקית בעליל, אז אני לא יודע מה כן. דבר נוסף - לפי סעיף 125 של החוק הצבאי - חייל רשאי לסרב לכל פקודה בלתי חוקית. לא בהכרח בלתי חוקית בעליל. הצבא מתעלם גם מההפקודות של עצמו.

mic100

New member
המצפון עלה לנו היום ב-4 חיילים

בטוח שמעת מה קרה עם המחבלת שהתפוצצה, סיפרה לחיילים שיש ברגלה פלטינה, כמה מרגש. השתמשה באמון שלהם ורצחה אותם. אני ממש מצטער בשביל האנשים שנפטרו בגלל מניעת טיפול רפואי בשטחים, אבל אם המניעה, מונעת ולו מקרה אחד כמו שקרה היום, מצטער להגיד אבל ככה זה צריך להיות. יופי שהיית לוחם ומפקד צוות, כל הכבוד אבל זה לא נותן לך את הזכות לסרב, ואף לא לומר: "אני הייתי שם, אתם לא מבינים כלום כי לא הייתם שם, ובגלל זה לי מותר להעביר ביקורת ולסרב". כל אחד עושה מה שנוח לו, לך נוח לסרב בינתיים, אז אתה עושה את זה. מה שאני אומר זה שצריך לעשות את זה כל-כך לא נוח שתעדיף לשרת למרות כל המצפון שלך והבולשיט.

iknow

New member
הצבא לא רוצה ולא צריך חיילים שלא

רוצים להיות בשורותיו. בעיקר בתור לוחמים לכן אם אתה מביע ממשש חוסר רצון ללכת לקרבי במהלך הצו הראשון ישמו לך סעיף של "מוטיבציה נמוכה" בתיק ותשתייך לקבוצת איכות נמוכה אבל זה באמת יוצר בעייה כי אם יוותרו להם מהר(לסרבני המילואים) אז יהיו אנשים שסתם רוצים לצאת משירות המילואים ויעדיפו לסרב כדי שלא ישלחו להם מילואים אחרי כן... אז זאת באמת בעייה

יוֹאב

New member
ואיך זה מתקשר האחד לשני?

אולי ניסית לשאול את עצמך "איך זה שכל כך הרבה פלסטינים מוכנים להתאבד?" מה שקרה היום זה נורא ואיום, אבל לקחת את זה ולקשר את זה לנושא מה שקורה בשטחים - זו דמגוגיה לשמה.

Black Hawk

New member
יואב,

אני ממש לא בא ותוקף אותך, מהסיבה הפשוטה שאני עדיין בן 18 ולא שירתתי בצבא, וכמו כן לא ראיתי דברים שאתה ראית. דבר נוסף הוא שאתה יכול כחייל עם מצפון לבצע את תפקידך על הטוב ביותר, ולא להתעלל "סתם" בפלסטינים (כמו שיש חיילים שכן עושים זאת). הדבר הכי חשוב פה שאתה שוכח- שכל בדיקות המעברים, אישורים, מעכבים וכ"ו- באים מסיבה אחת פשוטה: להגן על עם ישראל!. בוא נגיד שלא סתם ככה יש את האישורים, והנהלי כניסה. גורמי הטרור הפלסטינים משתמשים בכל האמצעים הקיימים לרשותם על מנת לפגע, בלי שום התחשבות באוכלוסיה שלהם. עדיף לעכב איזה אמבולנס ותסלח לי, שמישהו פלסטיני ייפגע מכך, מאשר שבאמבולנס הזה יוסתרו אמצעי חבלה ויהרגו ישראלים בגלל שלא בדקו את האמבולנס!. זה המחיר שהאוכלוסיה הפלסטינית צריכה לשלם עקב תמיכתם (המובהקת והלא מובהקת) בטרור, וכן בשימוש של גורמי טרור בכלים של אוכלוסיה אזרחית והומניטרית (כמו אמבולנסים. לא מעט פעמים אמצעי חבלה הוסתרו באמבולנס).

יוֹאב

New member
אתה די תמים

ראש הממשלה שלך, כבר נפסל על ידי ועדת חקירה ממלכתית מלכהן כשר בטחון. אז היום הוא ראש ממשלה, כי הם לא ציינו גם את התפקיד הזה בדו"ח שלהם, אבל ישנה סיבה לכך שועדת חקירה בעלת תוקף משפטי החליטה להטיל איסור על מינויו של האדם הזה לשר בטחון. למדינות בעולם יש מן המצאה שכזאת - גבול. בגלל לחצים פוליטיים מצד מפלגות הימין, אנחנו לא יכולים לשים גדר גבול בינינו לבינם, כי המתנחלים לא מוכנים להתפנות מהקראוונים שלהם ואנחנו הרי הומנים ולא נשאיר אותם שם לבד ללא הגנה צבאית, נכון? אתה תהיה מוכן לסכן את עצמך בשביל אנשים שהחליטו שטוב להם לגור מחוץ לגבולות המדינה? אתה תהיה מוכן לחיות עם ידיעה שהרגת או פצעת אנשים חפים מפשע, שכל חטאם הוא שהם נולדו פלסטינים? זה נכון שהצבא מונע הרבה פעולות טרור כנגדנו, אבל עם כל הכבוד, גדר בטון אחת תמנע לפחות 90 אחוז מהמקרים שהצבא לא יצליח למנוע. בגלל הגחמות של אריק שרון, אנחנו צריכים לקחת חלק בדיכוי של עם שלם? מה שבטוח זה שיותר מ-1000 פלסטינים חפים מפשע כבר נהרגו בטעות או שלא בטעות על ידי כוחות צה"ל, ואף חייל לא נענש על כך במאסר עדיין.

iknow

New member
זה בדיוק העניין

אי אפשר להשאיר את המתנחלים(שהמדינה שלחה לפני כך וכך שנים) שם לבד בלי הגנה כי זהו המצב(למרות שגם אני מתנגד להם) אי אפשר ברגע זה לעשות גבול ברור באיזור ולכן כל הבלאגן הפתרון צריך להיות מדיני! הרי אתה לא מצפה שהצבא יקבע מה הולך להיות... נבחרי הציבור נבחרו והם צריכים להחליט מה יהיה ולא אתה ולא שום חייל אחר יכול להגיד(עדיין אף אחד לא נתן לך סמכות) שהוא משאיר את המתנחלים שם ונסוג... קודם צריכה לבוא החלטה מדינית ורק אחר כך הצבא יכול לפעול לפי הפקודות מהדרג המדיני ככה עובדת מדינה דמוקרטית! ישנה מע' חוק שכל אחד חייב לציית לה! אם אתה לא רוצה לשרת בשטחים היית צריך לחשוב על זה קודם לפני שהתגייסת לשרות קרבי. אין דרך אחרת למנוע את זה, פשוט אין. למרות שאתה צודק שמבוצעים פשעים כנגד הפלשטינאים. ככה לא מביעים עמדה וככה(על ידי פגיעה במשטר ובחוק) לא נגיע לשום מקום. אתה צריך לשים לב שאתה "מתרץ" את התנהגותך על ידי נתינת פתרון מדיני(שאני אגב מסכים איתו) אבל זהו לא מצב נכון שבו אתה לוקח את החוק לידיים ועושה הישר בעיניך(אנרכיה). על ידי אי ציות לחוק אתה בעצם פוגע במשטר הדמוקרטי.

יוֹאב

New member
מה אתה אומר?

המילואים כיום לרוב הם 23 ימים, ומתוכם בדר"כ 12 מתקיימים בפועל. איתי ניסו לרדת ל-9 ימי מילואים בשטחים בלבד. אז לפי השיטה שלך הייתי צריך לשבת 18 יום וזהו, לא? מלבד זה על מילואים החיילים מקבלים תשלום, ובכלא נשללות ממני הזכויות האלה. בשבילך זה נראה פשוט אולי, כי אתה כרגע מקסימום מפסיד ביצפר. בשבילי זה אובדן כספי של אלפי שקלים. לגבי פשעי המלחמה שמתבצעים שם, אני לא מצפה ממך שתבין בכלל. אתה בן 17.

iknow

New member
הוא לא רצה לקבל כסף...

הוא רצה שפשוט ישימו אותון במקום אחר במילואים במקום להעביר 35 יום בכלא... הוא ציין שהוא מפסיד כסף כאשר הוא בצבא מכוון שהוא לא עובד הצבא במילא לא צריך סרבנים... אז למה לא לשלוח אותו לעבודת פקידות? או בכלל לוותר עליו(אני מניח שפעם אחת של 35 ימי מאסר זה מספיק כדי להבין שהוא לא מתכוון לשרת בשטחים במילא אז למה לא לוותר עליו פשוט?) כי הרי שנינו יודעים שזה יחזור על עצמו גם שנה הבאה... זה מיותר!

mic100

New member
יופי נעשה לו הנחה...

אם כולם יגידו כמוך, לא יישארו חיילים, כולם יפכו לפחדנים או לסרבני "מצפון" פתאום כי יראו שמי שיושב 35 ימים מוותרים לו אחרי זה. תאמין לי אפשר לעשות ככה שזה לא יחזור על עצמו יותר, ויותר מזה - זה מה שצריך לעשות.

iknow

New member
אתה צודק שזאת יכולה להיות בעייה

אז אני אומר לעשות עונש ממש גבוה לפעם אחת של סרבנות(נגיד 100 ימים) אם מישהו מוכן לשבת כל כך הרבה זמן בכלא... אז נבין שהוא סרבן אמיתי אם לא מוכן אז ילך לשרת בשטחים וזהו אולי מקסימום פעמיים של לשבת 100 ימים בכלא אבל כל שנה להושיב אותו אדם בכלא ל40 יום? זה פשוט טמטום.כי אף צד לא מרווח מזה...

למעלה