מה נראה לכם?

למה הוא מתכוון באמת?

• המלחמה הולכת להיגמר

Votes: 1 20.0%
  • פיצוץ תחנות הכוח מחכה למיצוי השיחות

Votes: 1 20.0%
  • מי יודע?

Votes: 3 60.0%

• Total voters
    5

Harrington

Well-known member
מנהל
טראמפ דיבר על אפשרות להפסקת מלחמה ועל "שיחות טובות".
בניגוד לקשקושי מחנה הרל"ט (הישראלי ו/או האמריקאי), טראמפ בדרך כלל משמיע דברים ברורים למדי ומדויקים (אא"כ הם חלק מהתעמולה שהוא מפעיל להטעיית אויביו). לכן אפשר להסתפק בניתוח פשוט וקר של דבריו כלשונם. מניתוח כזה עולה בפשטות שיתכן ששיחות יובילו לסיום המלחמה. אם נצרף את דבריו אלו של הנשיא האמריקאי הנבחר ברוב מוחץ לדברים אחרים שהשמיע לאחרונה, הרי שנראה שלהשקפתו יש היתכנות לכניעה אירנית טוטלית בסוגיות העומדות על הפרק (קרי מטרות המערכה) וככל שאכן כך יקרה, ניתן יהיה לשקול את סיום המלחמה (כמובן לא ללא הערבויות הנדרשות למימוש הבטחות הכניעה וכו' והדברים ברורים).

דורי 1981

Well-known member
בניגוד לקשקושי מחנה הרל"ט (הישראלי ו/או האמריקאי), טראמפ בדרך כלל משמיע דברים ברורים למדי ומדויקים (אא"כ הם חלק מהתעמולה שהוא מפעיל להטעיית אויביו).
ואולי הוא מתכוון לההיפך? גם לפני המלחמה הוא הרדים את האיראנים, להזכירך. אני בעד שהמלחמה תיגמר בעוד דקה, אבל איש לא שואל לדעתי.

Harrington

Well-known member
מנהל
ואולי הוא מתכוון לההיפך? גם לפני המלחמה הוא הרדים את האיראנים, להזכירך. אני בעד שהמלחמה תיגמר בעוד דקה, אבל איש לא שואל לדעתי.
בהחלט אפשרי. כפי שכתבתי מעלה, דברי (לפיהם הוא בדרך כלל מדייק ודובר אמת וכו') לא כוללים מצבים בהם הוא מבקש להטעות בכוונה את אויביו.

לגבי מועד סיום המלחמה, אני בעד שלום עולמי והפסקת התחלואה והרעב בעולם כולו. אני גם בעד להיבחר במקום הראשון בתחרות היופי הבינלאומית (סתם, לא באמת). אבל יש מציאות 'out there' ובשאלה אם לסיים כעת את המלחמה בלי להשיג את מטרותיה, מה שאומר ברמת ודאות יותר מגבוהה שניאלץ לחזור אליה שוב תוך פרק זמן לא ארוך במיוחד או שילדינו יצטרכו לעשות זאת, לבין להתעקש כעת על השגת המטרות בדרך האופטימלית ביותר גם אם זה יגרום להתארכות המלחמה, אני בנפש חפצה ורגועה בוחר באפשרות השניה.

דורי 1981

Well-known member
לגבי מועד סיום המלחמה, אני בעד שלום עולמי והפסקת התחלואה והרעב בעולם כולו. אני גם בעד להיבחר במקום הראשון בתחרות היופי הבינלאומית (סתם, לא באמת). אבל יש מציאות 'out there' ובשאלה אם לסיים כעת את המלחמה בלי להשיג את מטרותיה, מה שאומר ברמת ודאות יותר מגבוהה שניאלץ לחזור אליה שוב תוך פרק זמן לא ארוך במיוחד או שילדינו יצטרכו לעשות זאת, לבין להתעקש כעת על השגת המטרות בדרך האופטימלית ביותר גם אם זה יגרום להתארכות המלחמה, אני בנפש חפצה ורגועה בוחר באפשרות השניה.
גם אותך לא שואלים. מה שטראמפ יחליט זה מה שיקרה, נתניהו הפך
אותנו לבת חסות של האמריקאים. הוא לא ראש ממשלה אלא בובת קרטון.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אותך לא שואלים. מה שטראמפ יחליט זה מה שיקרה, נתניהו הפך
אותנו לבת חסות של האמריקאים. הוא לא ראש ממשלה אלא בובת קרטון.
דווקא שאלו אותי ביום הבחירות :cool:. גם אותך. הדחקה של היותנו בת חסות וכו', שייכת להשמצה אחרת. פחות רלוונטית לענייננו.

DANIAVNI

Well-known member
טראמפ דיבר על אפשרות להפסקת מלחמה ועל "שיחות טובות".
אם לא תהיה התפרקות גרעינית ומסירת האורניום והימנעות ממימון החיזבאלהה אז חבל על כל מה שנעשה .
לדעתי יתפשרו על פתיחת מיצרי הורמוז וילכו הביתה .
ואז יתחילו לקשקש קשקושים שהשגנו משהו .

למעלה