מה נקנה לילד???

מירי,

New member
מה נקנה לילד???

אני חייבת לציין שהרצון לקנות בא מתוך הרצון לקנות ומתוך הרצון שלו שנקנה לו... אבל מה????? לדודו יש מדפים מלאי משחקי קופסא , לגו (עדיין בחלקים הגדולים) , קוביות בקיצור.. אני כמעט לא מוצאת חידושים בחנויות , אבל יותר מכך דודו לא משחק עם משחקי הקופסא , הדברים היחידים שמענינים אותו הם הלגו , הקוביות ושאר אביזרי הבית. הוא יכול להיו עסוק שעות בבנית מכונות למינהן , בתים בגדלים שונים ועוד מיני ומינים ... הוא אוהב ליצור ומפעיל המון את הדימיון שלו.. החלקים הם כסאות שולחן מטאטא מגב מגבות וכלי המיטבח שלנו יחד עם הבובות המוכניות- בקיצור יצירות מופת! אין לי כל בעיה עם זה! אלא שדודו רוצה שנקנה לו משחקים , ואני אוהבת לקנות - רק לא יודעת מה! אני לא רוצה לקנות עוד משחק קופסא שישכב על המדף (אין שם מקום..) רעיון שעלה הוא קוביות גדולות (כמו אלה שיש בגנים) אבל הבית שלנו לא ממש גדול וכבר אין ממש מקום לכזה משחק.. אז מה בכל זאת אפשר?????

anat30g

New member
רעיון

גם אצלי החבר´ה (יש לי 4) רוצים צעצועים חדשים - למרות שהם משחקים באותם דברים שוב ושוב (לגו, כלי מטבח, הבת בברבי)... כשהם רוצים משהו חדש - אנחנו נוהגים ללכת לחנויות של "הכל ב-10 ש"ח" או הכל בדולר או הכל בשני שקל או שלוש בעשר... יש כאלה בכל מיני מקומות ושם הם יכולים לבחור מה שהם רוצים... מטוס שיתפרק כעבור יום, מכונית קטנה שנוסעת אחורה במקום קדימה... העניין הוא שהם בוחרים מה שהם רוצים - אין מגבלה כספית כי הכל נורא זול ואם נשבר לא נורא - זורקים - ככה זה לא תופס הרבה מקום לאורך זמן, לא חבל לזרוק וכיף להם לחדש את עצמם שוב ושוב. עוד משהו - פעם בכמה חודשים אני עושה סדר בצעצועים שלהם - זורקת מה ששבור, מה שלא משחקים נותנת בגן... אפילו בובות ודובונים - לפני החג מסרתי 3 שקיות של זבל מלאות בצעצועים בגן - לי זה פינה מקום בארון ובגן זה עשה שמח.

מירי,

New member
לזרוק??? זו היתאבדות מצידי...

הוא זורק רק כשהוא מחליט... יש לו משאית מכבי אש שהתפרקה מזמן אבל לכל חלק שלה יש שימוש אחר , היה מטוס שכבר ביום השלישי התחיל להתפרק לקח לו שנה להזרק (וגם זה בחלקים..) הבעיה היא פחות תקציבית (לא שהיא לא קיימת) אלא מה??? ואת החנויות שציינת (כולל השוק) אנחנו מאוד אוהבים אבל... בגלל שמיד מתפרק למדנו (יחד אני ודודו) שההנאה לא מספיק ארוכה...

limori

New member
אפשר לתרום את המשחקים

מירי בחג המולד הילדים מתבקשים לתרום משחקים שנים לילדים עניים יחד מרכזים את כל המשחקים ום נוסעים למוסד של הילדים ומחלקים להם את המשחקים הנאה מרובה גם לרואי וגם לילדים. אז אם את לא מתכננת ילד נוסף, קדימה לעבודה תרוקני מדפים ותגשי עם בן ודוו ותתרמו את המשחקים במרכזי קליטה.

אלה_ה

New member
בן כמה דודו?

אם המתנה היא לא בגלל שחסר לו משהו אלא כי "בא לכם" אולי תלכו איתו לחנות גדולה כגון טויז-אר-אס ושיבחר לעצמו מתנה? ככה הוא ירגיש בוגר ותהיה לו חדוות היצירה. והרעיון של החנויות בסגנון "כל דבר בשקל" הוא גם מצויין. גם מפנקים אותו וגם לא שוברים תוכנית חיסכון.

מירי,

New member
אני מפחדת מטויס אר אס....

אנחנו יודעים מה דודו רוצה משם - אופנוע...(רק שיש לו כבר טרקטורון...) וגם שם יש מבחר ענק של של משחקי קופסא - אני אוהבת ללכת איתם כשיש לנו כבר כיוון שהוחלט על - ידי שנינו , בפעמים שהלכנו בלי שנחשוב על כיוון דודו די התבלבל בין כל מה שיש שם ולא ממש מצא את עצמו (כשההגבלה היתה פעם לפי תקציב ובפעם השניה לפי מחק אחד...) ודודו בן 4.10....

לאה_מ

New member
מה עם ספרים?

ו/או משחקי מחשב? אני כבר מיואשת מכמות הצעצועים אצלנו, גם אחרי כל המסירות, התרומות והזריקות... נכון לעכשיו, אלא אם הם מקבלים שלא בתאום איתי, נכנסים אלינו הביתה רק ספרים, משחקי מחשב, חומרי יצירה ואביזרי ספורט שימושיים (כדורגל, כדורסל וכו´). או משחקים לים, שנשארים בבגאז´ של האוטו ולא עולים הביתה. וגם עפיפון - את זה אפשר להשאיר בגג... חוץ מזה, יש אלטרנטיבות לצעצועים. אם דודו לא צריך עוד צעצועים, אולי תסכימו לנצל את התקציב למשהו אחר - מנוי לעתון ילדים, הצגה, קונצרט, חוג, או כל פעילות כיפית אחרת שתחליטו בהתאם למסגרת התקציבית ולהעדפות שלכם.

מירי,

New member
אבל מה עם חדוות הקניה....

הבגז´ כבר מלא (דליים וכפות , כדור, עפיפון, משחקי ים..) ורק לפני חודשיים קנינו אוטו , המחסן קטן מדי (טרקטורון, אופניים ועוד כמה כדורים) , דודו כמעט לא קורא (בן 2.8 יכול לשבת עם ספרים שעות) , ורק לפעמים ממש מבקש שניקרא לו סיפור ... אנחנו הולכים ללא מעט הצגות וחוגים עדיין לא היתחילו... ודוד מאוד רוצה שנקנה לו מתנה... חומרי יצירה נשמע מפתה , אבל אילו חומרי יצירה יכולים לעניין אותו , בפעם האחרונה שביקרנו בחנות כזו מה שהוא רצה זה עניים זזות, וכל השאר היו בעצם דבריים שהוא מכיר מהבית ולא חידושים... עכשיו, נכון שאני נשמעת כאילו לילד יש הכל אבל... זה לא שהתקציב שלנו לא מוגבל (הוא מוגבל מאוד) והרבה דברים שדודו כן היה רוצה הם בכלל לא בתקציב (נו מה לעשות לילד יש רצונות יקרים..
) ובכלל יש גם את הצוך שלי

לאה_מ

New member
את לא חושבת שזה נורא שהתענוגות

שלנו כל כך חומריים... למה שואבים הנאה דוקא מלקנות? אולי זה דבר שלא היינו רוצים דוקא "להנחיל" לילדים? שלא לדבר על זה, שבחברה שלנו (כמעט) הכל עולה כסף, אבל הילדים לא תמיד מודעים לזה, כך שגם לדברים שבעיניהם "לא נחשבים" כהוצאה עבורם, צריך תקציב. אז אולי במקום לקנות מתנה תעשו יום כיף - לכו למשחקיה (כמו "בית חלומותי" או "בא-לגן" או "קיפצובה"), לכו לסרט או לקונצרט, לכו לתערוכה מעניינת במוזיאון, לכו לאכול ארוחה משפחתית בחוץ... או אפשר לנסוע לטיול עם פעילות ייחודית (כמו שייט או טיול חמורים או טיול ג´יפים), או עם לינת לילה. זאת אומרת, אולי אם את לא מצליחה לחשוב על משחק, ונורא בא לך "להוציא כסף" על דודו, אז תקני בכסף הזה משהו שהוא לא משחק, ושיתן לו גם זמן עם ההורים, שזה ודאי שווה יותר מכל צעצוע שאפשר לקנות בטויס אר אס... ולגבי חומרי יצירה - שירה מאד אוהבת פימו, דאס ודומיהם. אפשר לקנות בכל מיני צבעים (או לקנות ולצבוע), ואחר כך אפשר לעשות תערוכה של העבודות. גם עבודה בחימר זה כיף, אבל כדאי למצוא מקום שאפשר להראות לו גם עבודה עם אבניים ושיש גם תנור לשרוף את העבודות. ואם הוא אוהב לגו (זו המומחיות של עומר), אז לגיל של דודו את כבר ממש יכולה לקנות את הלגו הקטנים, כולל את אלה שהם "יעודיים" (כלומר, לא free style). עומר בונה, מפרק, בונה שוב, משחק במה שבנה וגם בונה דברים שונים ממה שהלגו הזה נועד לו מלכתחילה, וזה כבר נמשך אצלו כמה שנים ואין סימן לשחיקה בתחום הזה.

מירי,

New member
לא נורא- אלא איום ונורא!!!!

וזה ממש עצוב לי אישית שהכל כל כך חומרי... אבל יש כמה דברים שהם נסיבות .. ימי כייף למינהם הם בד"כ משפחתיים ונעשים בשבתות וחגים... אבל עכשיו היה חופש ובן היה בגן , היזדמנות פז - לא? אז אבא לקח יום חופש אחד והלך איתו לתערוכה כאן בגן התעשיה בתפן , אבא מאוד נהנה , היו שם לא מעט פעיליות לילדים אבל כנראה שרק אבא נהנה , כי לקראת הצהריים דוד היה ´מאוד עייף´ אלא שכאשר חזרו הביתה דודו הידליק טלויזיה והתעורר למראה הופ
אמא לקחה יום חופש כדי לצאת עם דודו , היצעתי סרט , הוא לא רצה היצעתי ללכת לתאטרון אחר בעכו - היו המון דברים לילדים - הוא ביקש ללכת משם ... (אני ´דווקא´ היתחלתי להנות)... ארוחות משפחתיות בחוץ - פיצה! וזה לא שיש תקציב לא מוגבל - כי אז כמו שאמרתי אני יודעת על כמה דברים שדודו מיד יירצה... הכל בגדר התקציב...

אמיר.

New member
באיזה גיל ילד יכול להבין ש...

´זה לא בתקציב´ ... ´יש לך מספיק צעצועים´... ????????? מרוב צעצועים - הם בכלל לא מעריכים אותם... הכל נשבר מהר, מתפרק ואובד... נמאס. קודם שילמדו לתת יחס... לצעצוים, למשחקים, לצבעים...

מירי,

New member
ילדים מבינים ומהר...

אני פשוט אומרת לו - זה יקר מדי! אולי הוא לא מבין את הדברים לעומקם אבל הוא בהחלט יודע שלא לכל דבר יש כסף ... זה עניין של גישה! ואם לא מעריכים... אני באופן עקרוני לא קונה משחק דומה לזה שאבד/נשבר וכד..

אפרת_ח

New member
נורא קל - עוד לגו!

גם אנחנו כשהיינו קטנים היינו מחובבי הלגו, והיתרון הוא שתמיד אפשר לקנות עוד קופסה - פעם ב-15 ש"ח ופעם ב-250 לפי גודל הארוע... כל החלקים מתאימים זה לזה, אז אחרי פעם אחת שמרכיבים לפי התמונה הכל נכנס למגירה הגדולה והכל מוצא שימוש

יש הרבה צעצועים

נהדרים מעץ - במיוחד באיקה - רכבת עם קרונות מקסימה, ועוד כל מיני צעצועים פשוט מקסימים - מומלץ... אבל אם את אומרת שיש לילד דימיון אז למה לקנות לו עוד ועוד צעצועים תני לו דברים לא גמורים שהוא יעשה בהם מה שבא לו כמו בדים, קרשים קטנים, צדפים, אצטרובלים ועוד... לפי דעתי מתנות צריכים לקנות בימי הולדת... ובאירועים מיוחדים ולא סתם ככה.... חגית

דסי אשר

New member
אני קונה למשפחתון

"צעצועים" בחנות שאינה לצעועים, כמו ב"הום סנטר" כמו באזורים לבעלי מקצוע, היכן שמוכרים צינורות מגומי צבעוניים, משאבות וכו´. קשה לי להסביר, אבל אני מגיעה למקומות כאלה והראש שלי מיד נהיה כזה ילדותי, שאני מסתכלת על כל מיני פריטים בעיינים של ילד, ומחליטה לקנות אותם. יש לי רק בעיה עם חשבון הבנק שלי. ולילד יצירתי כמו שלך, קניות כאלה הם חגיגה נפלאה ליצירתיות. לילה טוב, דסי

מיכללב

New member
אפשר להיות יצירתיים

ולהכין המון דברים..לאסוף את קופסאות המעדנים,גלילי טישו וקופסאות נעליים..ופשוט ליצור מה שרוצים...בעזרת צבעים,טושים,שאריות בדים... אפשר לבנות תאטרון בובות וכל מה שבא לכם...עסק זול ומהנה הרבה יותר לשחק במשהו שאתה יצרת...

למעלה