מה נעשה?

Slim Jim

New member
מה נעשה?

הקטע ששאנן אומר את "מול הפרצוץ סלסלה ובתוכה ערימה..." לקוח משיר ישן. וגם הצירוף "אני הדג נחש ואין לי שום חשש..." לקוח משיר אחר שלהם. אפשר לומר שהשיר הוא מעין לקט? יש עוד משפטים בשיר שמקורם בכלל ממקומות אחרים? ועוד שאלה: מי זאת שאומרת בשיר "אתמול חזרתי מהודו ויש לי תולע בתחת"? היא גם הזמרת ששרה את החלק האחרון (האינסטרומנטלי)?

מאיפה השאלה הזאת באה פתאום?!

חחחחחחחחח

shiepki

New member
בוקר טוב חח.. זה לא לקט

"מול הפרצוץ סלסלה ובתוכה ערימה..." לקוח מתוך השיר "רק עם גראס" שהוא מין גירסה מוקדמת של מה נעשה. המשפט "אני הדג נחש ואין לי שום חשש..." מופיע בהרבה שירים שלהם. מי שאומרת "אתמול חזרתי מהודו ויש לי תולע בתחת" זאת גליה ירון וכן היא גם שרה את הקולות בשיר הזה ובעוד הרבה שירים של הדג

Funky Giraffe

New member
רק עם גראס זה גירסה מאוחרת לקמיליון

הנצחי... גירסה סטלנית אפשר לומר:) סתם, האמת שלא אהבתי מה שדודוש עשה לפראזה של הבס שם... ושאנן שם דפק ליריקס לפנים רק שלא מבינים כלום שורה שכן אהבתי:"עכשיו אני שולט, כמו רבין אני מנווט"

Slim Jim

New member
אבל לא עם שיבס ריגל לא עם גלנליווט

מה זה השיר הזה קמיליון?

Funky Giraffe

New member
איזה מילים, מאיפה לעזאזל?

לא חלמתי שזה מה ששאנן אומר שם ו Herbie Hancock - Chameleon הקטע שהכניס לFאנק כמעט את כל מי שעושה אותו בארץ לדעתי

Funky Giraffe

New member
זה המילים שיש ברק עם גראס אחרי

"עכשיו אני שולט כמו רבין אני מנווט אבל לא עם שיבס ריגל לא עם גלניווט" באמא שבחיים לא היתי מגיע למילים האלו

Slim Jim

New member
באמת יש בשיר הזה קטע שזה לא בעברית

אבל יפה במקום להגיד שרבין היה שתיין לא קטן, להגיד שכמוהו הוא מנווט... אחלה שיר. אז אני מבין שב"מה נעשה" אין עוד מובאות משירים אחרים... סבבה

Slim Jim

New member
טוב, את הדוגמא של ג'אם ו...

רק עם גראס אני מכיר. אגב - זה בכלל לא גרסה מוקדמת של מה נעשה. מה ששאלתי זה אם יש בשיר "מה נעשה" עוד קטעים ומשפטים שלקוחים מכל מיני מקומות/מקורות/שירים/משהו...

parnar

New member
הזמרת גליה ירון

מול הפרצוף... נראה לי לקוח מ"רק עם גראס" והזמרת ששרה זו גליה ירון, שהוציאה אלבום בכורה לא מזמן

Funky Giraffe

New member
האלבום מומלץ בחום (יצא חרוז)

למרות שיש בו כמה וכמה קטעים שלא אהבתי דיסק קשה לעיכול וקצר מדי!

samata

New member
"אני הדג נחש ואין לי שום חשש"

זה משפט שנחרש בשיר שלהם עם 'הרביעיה הפותחת'...וואי, ברח לי השם של השיר.

parnar

New member
יש עוד שיר

אני הדג נחש ואין לי שום חשש אני הדג נחש אני הדג נחש

למעלה