מה נסגר?

el kortito

New member
מה נסגר?

למה בימים האחרונים אין גלים(40-60 ס"מ...?) בערך מתחילת ראש השנה (לפני שבוע...) אין יותר גלים ולפני זה היה גלים גבוהים לאללה יחסית לעונה... אם מישו יודע את ההסבר ויותר חשוב מתי זה יגמר אני ישמח מאוד לדעת..... תודה...

zolti

New member
אין גלים

פשוט זו העונה צריך לחכות לעליות עוד כחודשים אני חושב.

resh0

New member
מדובר בתקופה החלשה ביותר בשנה.

חודשים ספטמבר ואוקטובר הם בדרך כלל נטולי גלים. למזלנו תפסנו סוול מצויין בתחילת ספטמבר, אך הסטטיסטיקה נשארת במקומה (במיוחד כאשר אין היא לטובה).

el kortito

New member
שיט...

אז לא יהיה עוד ימים טובים עד לטירוף של החורף? כי אני עוד קצת מתחיל...אני מסתדר כבר אבל ב2 מטר קשה לי מאוד... אני מתחרטם בלי סוף...וקשה לי להגיע לנקודת שבירה...קיוויתי שאני יוכל להתאמן קצת לפני החורף...

Bik101

New member
זה בסדר

אין בארץ הרבה ימים של שני מטר גם בחורף.... בדרך כלל יש שתי סערות בחודש?? (אולי אני טועה ...לא זוכר) ולפני ואחרי הסערה הים בדרך כלל מסודר

חחחחחחח עלק שתי מטר חחחח

בונא אתם דפוקים בשכל הא?!... אני מנייאק אם יש פה יותר מ-10 אנשים שיצא להם להיות בים של שתי מטר בונאאאאאאא יגנובים אתם יודעים מה זה שתי מטר?!?!?!?!?!?!? שאתה חותר ומסתכל אחורה אתה לא רואה אור,לא שמיים לא כלום רק קיר ימים אחדים בשנה קורה שיש שתי מטר,וגם זה בד"כ בסערות ובגשמים אלא אם כן אתם סופרים בשיטה של תבל דיגיטל שכשיש 60 ככה הם רושמים 2.5 מטר לא היה יום אחד בשבוע הזה שהיה בו ים יותר מ 30 ס"מ ולפני ראש השנה, הסוואל המושלם היה בסביבות מטר עד מטר וחצי גג!!!

resh0

New member
גם המטר מסתבר כנתון תלוי...

עפ"י המדע, גל נמדד מ"פיק לפיק", כלומר מהחלק התחתון ביותר בגל (שעשוי להיות הרבה לפני גובה פני המים) ועד החלק העליון של הגל. הגל נמדד באמצעות מצוף (לזכור שהגל הינו אמצעי להעברת אנרגיה והוא לא מהווה אנרגה בעצמו), המצוף מתחיל את מהלכו בגובה פני המים, הוא יורד לפני מופע הגל (שיא תחתון), הוא עולה אל גובהו המקסימלי של הגל (שיא עליון) וחוזר לגובה פני הים, עד למופע הגל הבא. המדידה היא אורך מהלכו של המצוף בין השיא התחתון לעליון, זאת המדידה שמדווחת ע"י החזאים בכלי התקשורת והמדידה נכונה למרחק ניכר מהחוף, עד החוף משתנים הפרמטרים של הגל באופן שבלתי ניתן לחיזוי. הגולשים נוהגים למדוד את גובה הגל לפי הפרש הגבהים שבין גובה פני המים, לשיא גובהו של הגל בחלו האחורי. מדידה זאת מציינת את מהלך המצוף מהשיא העליון שלו ועד לחזרתו לגובה פני הים. תיאורטית, יתכן גל שגובהו חצי מטר בשיטת הגולשים, גובהו יהיה 4 מטרים בחלקו הקדמי, כפי שקורה בריף צ'ופו שבטהיטי. אז איך יוצאים מזה? מודדים את הגלים ביחס לגובה גולש ממוצע. "גובה ראש", "דבל גובה ראש", "טריפל גובה ראש", "גובה כתף". את הנתונים האלו יכול גולש למסור למישנהו, או אחד שמצוי בקו החוף ורואה את השבירה. חזאי לא יכול למסור ידע כזה, בטח שלא לחזות אותו. בחורף הגלים גבוהים וחזקים ותלולים יותר ביחס לקיץ, אבל תדירות הופעתם קטנה יותר. גל בגובה הראש בחורף, הינו גל מסוכן ביותר עבור גולש לא מנוסה.

שאייאן

New member
רש צודק לדאבוני..

במקומות יותר חזקים של גלישה כמו טהיטי הוואי וכיו'ב כבר לא מדברים על מטרים או פיטים. מדברים על. shoulder high chest high head high double head and triple head ודברים כאלו ה40 שלהם זה ווייסט היי יעני גובה מתניים. לדעתי עדיפ על השיטה המטרית. פשוט יותר מדוייק.

zolti

New member
גלים גבוהים

חלק מהבוגרים אולי זכו כשאתה עוד לא חלמת על גלישה אנחנו גלשנו על 3 מטר וגם 4 מטר גלים בחוף הגולשים ובשובר הצפוני באשדוד

el kortito

New member
אמממממממממממ אני לא ותיק במיוחד

ויצא לי פעם אחת לגלוש בשתי מטר... ובגלל הסוואל(מילה חדשה בשבילי...)שבו היה באמת 1.5 ציפיתי שבחורף יצא לי להתקל ב2 מטר... ובואנא איך אתה מגזים לא ים לא שמים רק קיר ענק?!?!?! מה אתה מופרע????? בכל מקרה... אמממ מישו אולי יודע לתת לי טיפים איף לא להתחרטם כשאני מנסה לתפוס גל שדיי נשבר עלי? אני צריך להעמד לפני שהוא מתנפץ? פשוט בקטנים לפני השבירה הם עוד לא סוכבים אותי אם אני עומד... אבל בגדולים הם נשברים עלי ומחרטמים אותי... אז אני אמור להעמד לפני השבירה ולברוח לכיוון שאליו הגל נשבר? ואני צריך טיפים איך להגיע לנקודת שבירה שהגלים ממש חזקים...ומעיפים אותי אחורה כשאני מתקרב... עם שתי הבעיות האלה אני בדרך כלל מסתדר בסופו של דבר אבל הייתי רוצה לדעת איך לעשות את זה כמו שצריך...

cyb3rmaniak

New member
דברים שיכולים לעזור...

לגבי הגל שמחרטם אותך - נסה לתפוס יותר מהירות לפני שהגל מגיע אליך. אתה מתחרטם, רוב הסיכויים, כי הגל נשבר בדיוק כשאתה עליו והוא מושך את הגלשן שלך איתו. אם תתפוס מהירות טובה, הגל יתפוס אותך מהר יותר ותוכל לנסות לעמוד לפני שהוא נשבר... לגבי הכניסה כשהגלים חזקים - גם לי יש את הבעיה הזו. מה שבדרך כלל עוזר זה: 1. לפתח קצת את השרירים... צריך מהירות וסיבולת כדי לעבור את הגלים האלה. 2. תלמד לעשות דאק דייב וזה יקל לך על החיים. לא מצליח? כרוך את עצמך על הגלשן ותתתהפך (לא ניסיתי אף פעם, אבל זה אמור לעזור). 3. עדיין לא מצליח? אם הגלים לא גבוהים מדי, נסה להרים את עצמך כמה שיותר מהגלשן ותן לגל לעבור בינך ובין הגלשן. 4. נסה להתקדם לתוך הים כמה שיותר בעמידה, ולסחוב את הגלשן בעזרת הליש(תפוס את הליש קרוב לחיבור שלו אל הגלשן). הגל לא יתפוס את הגלשן כמו שהוא תופס אותו כשאתה מחזיק אותו בידיים. עברת את שני הגלים הראשונים? קפוץ על הגלשן ותחתור. את הגלים הבאים רוב הסיכויים שאתה יכול לעבור בדאק דייב, או פשוט לחתור עליהם לפני שהם נשברים.

el kortito

New member
המון המון תודה

אני ממש מעריך את זה... אבל שאלה... אמרת שאני מתחרטם כי הגל נשבר בלי שתפסתי מהירות על ידי חתירה... אבל איך אני יכול לתפוס מהירות כשיש שחיפה חזקה לפנים הים?(שחיפה שבאה לפני ואחרי כל גל..) אמממ בקשר לחלק השני 1.אין לי כזה הרבה שרירים אבל אני מסתדר עם החתירה עצמה... הבעיה היא בגלים החזקים שנשברים קצת לפני...ואז הם מעיפים אותי אחורה... עוד שרירים לא יעזרו פה... 2.לא מסתדר עם הדאק דייב הזה אני ישמח לטיפים אם יש... 3.אני חושב שזה ללונגבורד ואני מעדיף שלא כי אמרו לי שזה מסורבל... 4.מה שאני עושה הרבה פעמים זה גם בגלים החזקים האלה פשוט תופס את הגלשן מהליש קרוב לחיבור...ומסתובב עם הגב לגל ואז אני לא עף אני כאילו מתנגד לגל...השאלה אם זה לא מסכן טיפה תגלשן כי הוא דיי יוצא משליטה שם... ואם זה צורה פרקטית באופן יחסי... בכל מקרה אני ישמח אם מישו יתן לי קצת טיפים לדאק דייב... תודה..

W u t a n g

New member
תשובות

בשביל להמנע מסחיפה של גל צריך להתחיל לחתור (לחתור חזק ומהר) לפני שהגל מתחיל לסחוף אותך. ככה תתן לעצמך יותר מומנטום והתנגדות ולא "תחתור אחורה".. הקטע שמתהפכים ומצמידים אליך את הגלשן נקרא turtle roll, זה לא ממש עוזר וזה מעייף.. אל תשתמש בזה. תשתמש בדאק דייב. אם קשה לך, תתפוס את הגלשן קרוב יותר לחרטום ותשקיע אותו.. תשתדל לצלול עם הגלשן כמה שיותר עמוק בכך שתפעיל את המשקל שלך נגד הגלשן, וכשאתה מאוזן מתחת למים תדחוף את הגלשן בחלק האחורי עם הברך, זה ירים אותך כלפי מעלה. זה אולי נשמע פשוט אבל זה הרבה תזמון נכון וניסיון ולוקח הרבה זמן ללמוד איך לבצע את זה כמו שצריך. אמרת שאתה מסתובב אל הגל ומחזיק את הגלשן בליש בגלים חזקים, זה לא מסכן את הגלשן, זה מסכן את הגולשים!.. הגלשן יכול להתנתק מהליש בגל חזק ולעוף למישהו לראש כמו שקרה כבר הרבה פעמים. תחזיק את הגלשן צמוד אליך..

el kortito

New member
אם הגלשן יעוף מהליש

זה לא הגולשים שאני ידאג להם D: אמממ סבבה... אני ישתדל לעבוד על זה...ולעשות דאק דייב מתחת לגלים גדולים זה יותר קשה מקטנים? כי סך הכל לא מתמודדים עם הגל בסופו של דבר..

cyb3rmaniak

New member
כמה דברים.

תחזיק את הגלשן קרוב אליך... ככה יש לך יותר שליטה בו. תאמין לי לא יהיה לך נעים כשהגלשן ישתחרר טיפה, ואיזה ילד אהבל שחותר מאחוריך יקבל אותו בראש. יותר קל ללמוד לעשות דאק דייב בגלים קטנים. בגלים גדולים, החלק של הגל שנמצא מתחת למים (המערבולת) גדול יותר, ותצטרך לצלול יותר עמוק כדי לעבור אותו. כעקרון זו אותה הפעולה, פשוט יהיה לך קשה ללמוד בגלים גדולים כי תפשל הרבה בהתחלה, ולגלים גדולים יש נטייה להעניש אותך חזק יותר על הטעויות. עוד טיפ שיעזור לך - העניין הוא לא לצלול כמה שיותר עמוק לכמה שיותר זמן - צריך לצלול עמוק כמה שיותר מהר וברגע שעברת את החלק העיקרי של הגל, לעלות כמה שיותר מהר כדי לצאת מהצד השני ולהתחיל לחתור לקראת הגל הבא.

למעלה