מה נסגר???

מה נסגר???

שמעו אני בטוחה שההודעה הזאת שלי? היא אחת מיני רבות שהיו כאן כבר או יהיו, אבל בכל זאת אני מרגישה שאני צריכה להגיד משהו. בתור מכורה למוסיקה ישראלית (למרות שעכשיו קצת פחות), כשפעם ראשונה ראיתי את סופרסטאר אמרתי לעצמי שוואי איזה יופי, איך ערוץ 24 מקדם את המוסיקה הישראלית צעד אחד לעבר חו"ל, ולמרות שאני לא ממש ממעריצי הרוק, ולא באמת אהבתי את השיר, ואני עדיין לא, די שמחתי. ואז גיליתי את השטחיות והנוראיות מאחורי כל הסיפור! הנחתי שהיא לא כתבה את המילים (אז מה, זה גם עשה את נינט כוכבת), אבל בין זה לבין השפל של העתקת שיר וקליפ יש מרחק מאוד גדול... פאק למה אתם מעריצים אותה (בהנחה שפורום רוני הוא פורום למעריצים של רוני), בגלל שהיא יפה ויודעת להעתיק שירים?! זה לא מה שעושה זמרים... וזה בטח לא אמור להיות מושא להערצה... אני וחברה שלי עשינו ארת don't speak של no doubt ממש מושלם, עם כל האקרודים, וכל הטונים בשירה, ואני תוהה אם אני והיא היינו מוצאות איזה חברת תקליטים שחסרים לה כוכבים , והיו עושים לנו מספיק מסע פירסום ויחצ"נות, אם היו פותחים לנו פורום בתפוז, אני גם תוהה אם היו לי רגשות אשם... הרבה להקות מתחילות את דרכן כשהן עושות קאברים ללהקות אחרות ולשירים אחרים, אבל המטרה שלהן זה בסופו של דבר לכתוב חומר מקורי, כל היופי במוזיקה זה העשייה שלה, ומה שהיא מביעה. רוני? היא שרה רק כדי להיות כוכבת, בנתיים היא בובה של חברת תקליטים, עם שיר וחצי, וכבר יש לה פורום, אתר ומה לא... מעניין איך היא נראית בלי איפור...

yoooni

New member
ממי יש לך טעות בכל הגישה

גם ג'מליה המבצעת באנגלית של השיר לא חיברה ולא כתבה ולא הלחינה ולא כלום היא קנתה את השיר בדיוק כמו רוני. ולידיעתך רוני הפיקה את השיר לפניה. אז אל להשמיץ לפני שאת יודעת באמת את כל הסיפור כמו שתיארת. כל השירים של רוני הם קנויים ולא מועתקים - יש לה את הזכויות עליהם. ותזכרי שלשום אמן אחר ששר את השירים האלה בצורה חוקית אין זכויות יתר על רוני. זה שלה ושל כל אחד אחר באותה מידה.

פושיק

New member
מה יהיה ? את לא מבינה עברית או

שהרגע נחתת ממאדים ? ה-י-א ל-א ה-ע-ת-י-ק-ה ש-ו-ם ד-ב-ר ככה עובד עולם הפופ. ולהגיד שהיא העתיקה ושרית חדד, פוליר ודיוויד ברוזה לא - זו צביעות. מעניין אם בבריטניה עשו BIG DEAL מזה שג'מליה השתמשה בשיר שמקורו בסקנדינביה ? רק במדינת ישראל הקטנה, הצפופה והלבנטית מסוגלים לדוש בזה שוב ושוב. פרפורמר זה מקצוע, וכותב שירים זה מקצוע, ואין חובה שכל אמן יחזיק בשני המקצועות. תחשבו איזה עולם מושלם היה יכול להיות לנו, אם אביב גפן לא היה מבצע את השירים שלו. אז מה אם רוני לא כותבת את השירים שלה ? בריטני כן כותבת ?

yoooni

New member
הלו, בריטני כן כותבת

אמנם לא בדיסק הראשון - שגם הוא כמובן חובר בשבילה ולה לא היה יד בדבר חוץ מלשיר ולרקוד (סיפור רוני) אבל בדיסק הרביעי שלה היא כבר כותבת ואף מלחינה. ואני מאמין שאם רוני תלך בדרך הנכונה בדיסק הרביעי שלה גם היא תלחין וכולנו נופתע לטובה. love u roni ובהצלחה בהמשך הדרך

כשאמרתי מעתיקה לא התכוונתי מבחינה

חוקית התכוונתי לזה שהשיר? הוא לא שלה מבחינה.. אממ.. רוחנית. מה שאמרת? ממש לא נוגד את מה שאני אמרתי.. בסך הכל מה שאמרתי הוא שההבדל בין רוני לבין זמרים אחרים, להקות אחרות שגם לאו דווקא כותבות את המילים לשירים שלהן, הוא שזמרים אחרים שרים שירים שמביעים משהו ,שאומרים משהו שגם הם רוצים להגיד ולא יודעים איך, אז אחרים כותבים להם את המילים. ורוני? רוני או חברת התקליטים ראתה שהשיר סופרסטאר הוא להיט למרות שהמסר שלו הוא לא משו עמוק, והיא פשוט החליטה שלמה לא ללכת על בטוח, להוציא להיט בטוח להפוך ל"ייחודית" כי היא זמרת הפופ סטייל חו"ל היחידה בארץ, לא משנה שהיא תצטרך למכור את הנשמה שלה בדרך. המטרה שלה היא להיות כוכבת, זה למה היא הפכה להיות זמרת... לא יודעת יש בזה משהו נורא שטחי, זה לא שרוני שטחית, אבל זה מה שהיא מציגה לנו... וגם לגבי אביב גפן, יש בזה משהו מיוחד שהוא זה ששר את השירים שלו, בלי קשר לקול שלו (שהוא לא הכי בעולם), כל עוד הוא לא מזייף, ולדעתו (בצדק אם אתם שואלים אותי) הדרך הכי טובה שהוא יוכל להעביר את המסר שלו בשירים יהיה אם הוא ילחין אותם וישיר אותם, ואני אישית מעריכה אותו, כי יש לו כל כך הרבה דיסקים, וכל כך הרבה שירים, וכולם שלו, לגמרי שלו, וזה שעות של קריעת תחת, וכנראה זה ממש חשוב לו, למרות שעדיף לא להיכנס לדיון על אביב גפן וההתמסחרות או לא התמסחרות שלו וכו' וכו', כי זה לא ייגמר. ובריטני? נקווה שרוני לא תרד לרמת השטחיות של בריטני...

למעלה