תבין דבר אחד אח יקר
האיומים האלא הם לא איומים של ילדים בני 19.הם הבנים של הקדוש ברוך הוא ולא משנה בני כמה הם. כל מאת ה'. ככה אומר רבנו, רבנו אומר שכל מה שאומרים לך, תבין שזה מאת ה'. לאדם בעולם הזה אין משמעות. הצדיקים הללו, לא מתכוונים להעליב אותך, לא מתכוונים לרדת עליך ולא מתכוונים לאיים, הם אומרים את מה שה' רוצה להעביר אליך, הם מעבירים לך את הניסיון שאתה צריך לעמוד בו. תקבל אותו בשמחה רבה, תודה לבורא עולם על הניסיון ואל תענה להם.והם כמובן שצריכים לעמוד בניסיון של "להגיב לך" וכמובן שאסור לעשות כן בדרך איומים וגידופים, שזו אינה דרך התורה. רבנו אומר, שאדם יכול להגיע לגדולות בזכות זה שמבזים אותו והוא לא עונה. ככה צריך להתנהג. ולאותם צדיקים יקרים, אני שופט אתכם לזכות כמובן ומבין שארץ ישראל חשובה לכם, אבל זו לא דרך התורה להתנהג ככה. ידוע לנו שארץ ישראל היא מעלה גדולה מאוד ובלי ארץ ישראל אי אפשר להגיע כמעט לשום מעלה. ולכן גם אני אלחם ב"ה על כל גרגר חול בארץ הזו וגם אני הייתי בצבא ואני עדיין חתום על מילואים והייתי בשמ"צ 06. וברוך השם אני אוהב את הארץ. אבל בבקשה מכם, לא לבזות את כבוד התורה ולא לדבר באיומים, כי לא ייצא מזה כלום חוץ משנאת חינם שבגללה חרב בית המקדש. אבקש לסיים את השירשור ולמחול כל אחד בליבו על מה שאמר (זה מקרב מאוד את הגאולה, מי לא ירצה בכך?) אז קדימה, לומר בקול רם, מחלתי מחלתי מחלתי ... ה' יברך אתכם.