מה נכין לצום כיפור..........

מה נכין לצום כיפור..........

מי כבר חשבה מה להכין לצום.. יש לי מתכון לשתיה אחרי הצום. מגרדים 5 תפוחי עץ מוסיפים מים עד גובה הסיר וטיפת לימון. אפשר גם חצאי סוכר או ממתיק..גם ככה יוצא מתוק..מכינים לפני הצום ומשאירים במקרר רק רק חושבים כל הצום על המיץ הההההההה. טעים מאד.................

אצלינו בתיכנון

-צלי עוף -אורז -צימעס -מרק עוף עם אטריות לסעודה מפסקת גמר חתימה טובה ושנה טובה!!

בוקר טוב,חני את חוזרת בגדול לא מוותרים לך|מלא

חני תשלחי לךנו את התמונות שצלמת ערב ראש השנה ותני לנו מרשם טוב לשבת זאת משהו שונה כי בחג בשלנו מספיק ועכשיו משהו מיוחד לשם שינוי כמו שאת יודעת לתת והכל את נותנת בפירגון ובאהבה ומכל הלב חני
..חני...חני...חני...חני..חני..
חני..פליז....אוהבתותך..יפית המעריצה שלך

לצום אני מכינה...../images/Emo19.gif..../images/Emo217.gif

דגים גפילטע פיש מבושל יחד עם אפונה וגזר.ורסק עגבניות{לשם שינוי} מרק עוף עם גרונות של הודו וכמובן קרעפלך,ואטריות סבתא{יש אצלינו משהו חדש ומאוד טעים } צלי בקר ,גולש עם תפוחי אדמה. וכמובן קומפוט חבושים ובסוף תה עם דבש צום מוצלח{לא אומרים צום קל כי מה הועילו חכמים הרי צריכים להתענות ואם זה קל לא עשינו שום דבר}, וימלא ה' כל בקשותינו לטובה ולברכה והכל בלב שמח..בטוב,הנראה והנגלה וישלח לנו את משיח צידקינו במהרה בימינו אמן

לא שמתן לב... מה נכין לצום????

התכוונתן כמובן למה נכין ללפני הצום או לאחריו... אצלי גם מתוכנן מרק עוף עם קרעפלאך (כיסני בשר) עוף כלשהו (עוד לא הוחלט) פשטידת פטריות צימעס וגלידת חמאת בוטנים מתוקה לקינוח

מסעודות שבת לסעודות ערב יום כיפור..

אצלנו נוהגים לאכול מספר פעמים בערב יום כיפור. ובעיקר - לפני הצהריים - דגים כשעתיים+ לפני כניסת הצום תבשיל בורגול עם עצם. כשעה וחצי לפני תחילת הצום שתיה מרובה של מים ולימון !! מקל מאוד שלא להיות ... צמאים... שנה טובה ומתוקה

יוכי68

New member
מתלהבנית, ברוכה הבאה, נשמח אם תפרטי אודות

הבורגול והעצם? לא מוכר לי.......שבוע טוב.

גמר חתימה טובה,עשיתי את הקרעפלך של פירגה

בנות יצא מצוין כל כך טוב שבאו הילדים לבקר ביום שישי ולקחו הכל ,בלי נדר מחר אני עושה מחדש , עשיתי עם תפוחי אדמה,ובצל מטוגן יצא דליקטס,ואיך עושים שהמילוי יהיה בשרי למי יש מתכון?

יוכי68

New member
יפית, שבוע טוב, נשמח למתכון מצורף ולגבי

המילוי הבשרי.....מומלץ לטגל בצל ולהוסיף בשר טחון ותבלינים כמו: מלח, פלפל, מעט קינמון/אגוז מוסקט. הייתי ממליצה לטחון גם לאחר הבישול שהבשר יצא ממש דקיק.

תודה יוכי-לה ראיתי את המתכון נדמה לי או באוכל

חלבי,או בבישול לילדים ,אני שם מצצנית,מציצה ובאחד מהשנים או באוכל חלבי לקחתי את המתכון או בבישול לילדים

pirge

New member
יפית,תודה לך ולילדים.איזה יופי שאהבו. אם את ר

רוצה מלית בשרית? כל בשר או כבד מבושלים מתאימים לטגן הרבה בצל ולטחון ביחד עם הבשר או הכבד להוסיף מלח,פלפל,קינמון וצנוברים וזהו.... בבקשה ותמשיכו להנות שנה טובה.

רותי410

New member
גם אצלנו יש נוהג לאכול בורגול עם עצם

זה נקרא "הריס". אבל אוכלים אותו אחרי הצום ולא לפניו. בכל אופן זה המנהג בעדה. אצלנו זנחנו את המנהג הזה, כי למי יש כוח לאכול אחרי הצום משהו כבד כזה. אבל יש אנשים שמוכנים ליהרג ולא לוותר על תבשיל החיטה הזה עם בשר ועצם ותבלינים שנשאר בתנור או בפלטה כמו חמין.

תלתל18

New member
מצטערת שלא הספקתי לענות בזמן אמת..

רק עכשיו נכנסתי שוב לפורום וראיתי את שאלתך. בכל אופן זהו תבשיל שמתאים בעצם בעיקר לימי החורף , אך אנו נוהגים לבשלו גם לקראת כיפור, מזין ומכיל קטניות, פחממות וחלבונים והוא קל מאוד: מאדים בצל חתוך לרבעים, בורגול לפי הכמות הרצויה, עצם עם מח (ניתן להוסיף בשר או עוף), תפוח אדמה, ומכסים במים מספר ס"מ מעל גובה הבורגול. ומוסיפים מלח, פלפל, כמון , כוסברה טחונה, שום ורסק עגבניות.לאחר רתיחה, מנמיכים את האש . כמובן שניתן להוסיף מים לפי כמות הסמיכות הרצויה בהמשך הבישול. מקוה שהצום עבר בסדר ובע"ה תתקבלנה תפילותינו ברצון לשנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה לכל בית ישראל!

למעלה