מה נכון?

שעות

New member
מה נכון?

"אני יודעת שאני בת אדם." "אני יודעת שאני בן אדם."

יאקים

New member
כאשר כותבים/אומרים "בני-אדם", מתכוונים

גם לבנות אדם, כלומר לנשים, ותסלח לי בהקשר הזה נציגת הפמיניסטיות המיליטנטית, מרב מיכאלי.... ולשאלתך, את יכולה בהחלט לכתוב שאת בן-אדם, ולא צומח, או בעל חיים (ולא בעלת חיים). לטעמי ולהבנתי, את יכולה גם לכתוב ולומר שאת פשוט אדם, על אף שאדם הוא גם שמו של הגבר הראשון בהיסטוריה האנושית. אגב, גם "אנוש" הנו בן-אדם (גם זכר וגם נקבה), וכאשר איוב אומר "מה אנוש כי תזכרנו", הוא אינו מתכוון דווקא לגבר, אלא לבן-אנוש (וגם לבת-אנוש....). שבוע טוב

נראה לי שנכון יותר "בת אדם".

בן אדם הוא בן למין האדם. ובנקבה בת אדם. וכן מצאנו בספר בראשית: "...את בנות האדם...".

יאקים

New member
ערב טוב, איתי

האם היית כותב ו/או אומר על שולה שהיא בת אדם נעימה או בן אדם נעים?

לשונאי10

New member
מעניין מה תגיד על זה

השחקנית והבמאית מיכל בת אדם.

יאקים

New member
אותי מסקרן לשונית וגם סוציולוגית-פמיניסטית

מהו השיקול שעמד מאחורי בחירתה זו של השחקנית-בימאית, אשתו של הבימאי מר מזרחי.... עם זאת הייתי מפנה אותך אל כמה נשים מני רבות, חשובות לא פחות ממיכל: שופטת ביהמ"ש העליון בדימוס ומבקרת המדינה לשעבר הגב' בן פורת (מרים) השופטת המחוזית גב' בן עיתו (הדסה) והסוציולוגית הידועה פרופ' גב' בן ישראל (חדוה)

לשונאי10

New member
גם אותי מסקרן...

לבן שלה אם יש לה, שמו למשל עדו בת־אדם? נשמע מצחיק... (ואולי בעצם - עדו מזרחי...)
תודה!

יאקים

New member
בל אחטא בלשוני (תרתי משמע....), אך

בימי צבאי כמורה עסקתי בין השאר בכתיבת ספרי לימוד בלשון לביה"ס התיכון, וחבר-קולגה סיפר לי בסיפוק רב שהוא הוציא ספר לשון, ודווקא מן המגזר הדתי הזמינו אצלו כמות יוצאת-דופן של ספרים... כשהבעתי פליאה על כך, ענה לי מניה וביה: זה ספר שיוחד לשם העצם וקראתי לו "תורת השם"....

ערב טוב גם לך, יאקים

אכן התרגלנו כולנו להתייחס אל "בן אדם" כצירוף קפוא החל גם על נשים. "בן אדם" היה בתחילה, כידוע, שם קיבוצי לכל בני האדם או מילה נרדפת לגבר. הצירוף "בת אדם" היה נדיר ביותר וכשרצו לומר על מישהי שהיא נעימה היו אומרים 'היא אשה נעימה'. לכן "בן אדם", בפינו הפך לצירוף שאין רגילים להטותו לפי מין, וכך תמצא רבים הכותבים "בנאדם" כמילה אחת שאיבדה את המשמעות המקורית: בן של אדם.

יאקים

New member
לגבי הרישא של דבריך, אני מסכים.

קצת קשה לי לקבל את סברתך בעניין בנאדם. איני סבור שיש רגליים לדבר...

למעלה