מה ניתן לעשות????

מה ניתן לעשות????

כאשר הגרוש/ה לא מקיים את חלקו בהסכם הגירושין? האם יש הבדל אם הגרוש/ה לא מכיר כלל בהסכם ומתנהל כאילו לא קיים או שהגרוש/ה לא מקיים רק חלק מההסכם? חברים אני מבקש דווקא לדעת מנסיונכם, חוות דעת משפטיות יכולות גם אולי לעזור, עכ"פ מי שיודע לספר מניסיונו חשוב לי ללמוד. (העניין הוא שכמדומני במקרה כזה חשוב יותר מה שקורה בפועל מאשר תאוריות משפטיות שלא ממש תופסות מכל מיני סיבות שונות ובעיקר משונות) תודה רבה

תראה...

אצלי ההסכם נכתב בעזרת שני מגשרים, מטעם בית הדין הרבני. אז ככה שאם יש בעיה אני תמיד יכולה לפנות אליהם. השאלה מה בדיוק הבעיה?

נו, זה בדיוק השאלה

את יכולה לפנות אליהם, ומה יהיה???? הם יכתבו מכתב שיתוייק בפח הזבל...... ושוב מה עושים???? חזרנו לנקודת ההתחלה - מה ניתן *לעשות*???

דנידין 1

New member
תלוי במה הוא/היא לא מקיים

אם הוא לא משלם מזונות אז יש הוצל"פ ואם היא לא נותנת את הילדים זה עניין לפקידת סעד וביהמ"ש שם מטילים במקרים מסויימים קנס משמעותי אם זה דבר שחוזר על עצמו

אני יודעת מסיפורים של שתי חברות קרובות שלי,

שהסיפור של אי תשלום מזונות בזמן לא תמיד נפתר כ"כ מהר ע"י הוצל"פ.

זה בדיוק העניין

שאי תשלום מזונות גורר מיידית פעילות של הוצל"פ (נכון שזה עובד קצת לאט, אבל עובד!!!) לעומת זאת התחייבויות של הגרושה בהסכם הגירושין כלפי הגרוש, במיוחד בעניין מטלטלין שונים (בסכום המגיע לאלפי דולרים רבים!!!) כנראה שאין שום כלי לפעול עימו. בדיון שהיה לנו בהוצל"פ על עניין המזונות שאגב הוחלט בו, בו במקום לסגור את התיק (זה רק מראה קצת עם מי יש לי "עסק") התחננה הרשמת לא לפעול נגדה בעניינים אלו (אולי בגלל שראתה על פי חזותינו שאנו אנשים דתיים מאוד) ובקשה ממנה להסתדר ולסגור את העניין יפה, אולם למעשה לא קורה כלום!!! למעשה אני את חלקי מקיים ככתבו וכלשונו והיא את חלקה לא מקיימת כלל!!! בתחילה עוד היה לי קצת סבלנות ו/או רחמנות כלפיה, אולם מאז שרשויות הרווחה הבהירו לי באופן שלא משתמע ליותר מפן אחד, שהילדים לא מוכנים להתגורר עימה בשום פנים ואופן ועקב כך הם מחליטים להעביר אלי את הילדים למשמורת, פקעה סבלנוותי כלפי האשה שלא רק לא יכולה להחזיק גבר, אלא אפילו לא מסוגלת להיות אמא לילדיה. ושלא יהיו אי הבנות מדובר באשה נורמטיבית לחלוטין (על פניו...) שברחוב אף אחד לא יחשוד בה ולא כלום. ושוב השאלה, מה ניתן *לעשות* ???

דנידין 1

New member
להמשיך להתעקש ולנדנד לרשויות ובעיקר

להתפלל! וגם עו"ד טוב לא יזיק...(אם תרצה אני מכיר אחת כזו)

touti

New member
להכניס את העו"ס לתמונה

לבקש דיון על הפרת חוזה במקום שנקבע החוזה(בית משפט או בית דין) להתייעץ עם דמות מוסמכת ואמינה בעיניך כדי להחליט על הצעדים שיש לנקוט. ולהיות עיקבי ונודניק ולהכנס לורידים של המטפלים השונים ולהמשיך לעדכן אותנו ולקבל תמיכה:) בהצלחה:)

מה לעו"ס ולעניין ממוני

איך היא מתערבת בעניין שלא קשור לילדים??? דיון בבית הדין אפשר לקבוע וגם לקבל וגם להבין בסוף שבזבזתי את הזמן. מה יעשה בית הדין????

touti

New member
לא הבנתי את הבעיה המומונית

מדובר בנכסים רכוש משותף? איך זה לא נוגע בילדים? כל דבר אפ/שר לשייך לילדים, לא? בתחכום מעט... בכל אופן במקרה שלך נראה לי שלעוס יש מקום להכנס לעובי הקורה, הם אמורים לתת תמיכה גם בלי קשר לילדים עצמם . חוץ מזה מה אתה מפסיד מלבדוק? מקסימום בזבזת זמן...

סגור!!!

מי שלא יודע להפעיל אותם יתכן שבסוף רק מתלונן. זה מאוד פשוט, הם באופן אוטומטי לצד האשה, עד שהאב מוכיח אחרת. לא כאן המקום להרחיב בעניין.

יחסית

הוצל"פ עובד מהר מהר מאוד יחסית לפניה לפקידת סעד ו.....בית הדין/משפט ו.........איומים ו............. קנסות. לא ידוע לי על אשה כלשהי ששלמה קנסות עקב כך, למרות שהרחיקה את הילדים מאביהם במשך שנה תמימה!!! ועוד אומרים שהמדינה הזו שייכת לגברים, ממש לא! וזו רק דוגמא אחת... :) ידוע לי על *נער* שתבע את אימו על זה שהרחיקה אותו מאביו במשך שנים (עד שבגר) וביהמש"פ פסק: א. הילד עובר למשמורת אביו המלאה. ב. *צו הרחקה* של האמא מהבן עד גיל 18. הסיפור אמיתי לחלוטין!!! ושלא נדע מצרות.

אם אתה מעוניין שהילדים יהו במשמורת מלאה שלך,

תפעל בנידון ותוכיח בביה"מש ואצל פקידת הסעד שאכן היא לא ראויה לגדלם. למרות שזהו לא מצב פשוט, ונדירים המקרים בהם ילדים עוברים ממשמורת האם לאב, אבל היו דברים מעולם. בהצלחה!

טוב

א. אני לא יזמתי כלום על מנת שהילדים יעברו למשמורת שלי. אני מאמין שאבא בשלט רחוק "עובד" יותר טוב מאשר אמא בשלט רחוק שכנראה לא "עובד" בכלל. ב. היא זרקה ילד אחד מביתה כחודשיים לפני הגירושין. ג. בבדיקה וחקירה שעשתה פקידת הסעד אחרי הגירושין ובסמוך להם, היא הסיקה שגם הילדים הנוספים לא צריכים לגור עימה. ד. פקידת הסעד נתנה את החלטתה כאמור, כרגע זה ממתין לחקירת חוק הנוער (משטרה). ה. לאחמ"כ זה כנראה יובא בפני בית הדין להחלטה ואישור סופי. עד כאן לבינתיים.

touti

New member
אז זה נשמע שאתה צריך להתאזר בסבלנות

העניין כנראה בטיפול. ואחרי שהמשמורת תעבור אליך, הכל יהיה אחרת. מה אגיד לך, בהצלחה. וחיבוקים:)

סאני42

New member
הייייייי תחשוב טוב טוב.........

לפני שתגיע למצב שילדיך יעברו אליך....... אלא אם כן אתה מזוכיסט. כן כך אני רואה גברים כאלה. בהתחלה זה נראה נחמד אבל עם כל הכיף זה קשה מגביל ומתיש ואם אתה גבר מאד מהר תגלה שעשית עסקה גרועה לך ולהם. ילדים צריכים אמא-חוץ ממקרים חריגים. תהנה מהפריווילגיות שלך כגבר ונסה לתת לה את המרווח המתאים שלא יגיע מצב שתתיאש ותזרוק את הילדים-זה יפגע גם בך בסוף לא רק בהם.

דנידין 1

New member
לפי מה שהבנתי אין לו ברירה!!!

פקידת הסעד קבעה שהאמא לא מסוגלת מה יעשה? ישלח אותם לפנימיה?

למעלה