מה נידרש ?

• פותח הנושא gn64
  • פורסם בתאריך
לטעמי לא אבל לטעמו כן

הוא מרגיש שאישה שהוא גר אצלה תופסת אותו בביצים ויכולה להגיד מתי שהיא רוצה "עוף לי מהבית" זה כמובן ציטוט מדבריו לא ממה שאני חושבת

blonda3

New member
גם אני מכירה

גבר אחד שאלו הן בדיוק המילים שלו. בינתיים הוא החליט לגור לבד. לכן לדעתי זה לא פתרון מוצלח או לא מתאים לכל אחד ובטח שלא מבוסס על שיוויוניות מועד לכשלון. אבל יש גברים שמחפשים אשה עם בית כדי שיוכלו להתנחל אצלה. מה אכפת להם, לחסוך קצת דמי שכירות? ועד שהיא מתפכחת ומבינה הם כבר בדרך לכבוש את הטפשה הבאה.

blonda3

New member
../images/Emo45.gifשושה..מאחלת לך

ולכולנו בעצם....

blonda3

New member
תשלום=תמורה/הדדיות/חלוקת תפקידים

אתמול בלילה הייתי מידי עיפה מכדי להבהיר. אני לא רוצה לנצל ולא להיות מנוצלת אבל כשאני שומעת אנשים שטוענים שתפקידה של האשה הוא לעשות את כל עבודות הבית, כולל עבור הגבר שלה היות והוא בד"כ "עובד" יותר שעות ממנה... יעני-חוזר מאוחר הביתה המסכן ואין לו כוח.... אז עולה לי הסעיף. יש נשים שמוכנות לעשות את כל עבודות הבית..... לדעתי, ולא אני המצאתי את זה,עבודות הבית אינן נחלתה הבלעדית של האשה, ואם וכאשר אשה עושה זאת-זכותה לקבל "תשלום" כלשהו עבור עבודתן. בדיוק כפי שגבר מזמין הביתה עוזרת ומשלם לה, על אותם דברים שלאשתו הוא לא משלם-למה??? הרבה בעיות מאבקים וויכוחים והרבה תחושות תסכול היו נמנעות מנשים "מנוצלות" שעשו בבית הכל ....ולא קיבלו תמורה.... מצידי-שהגבר ישלם לאשתו משכורת.....כל חודש. ולא הכוונה על שרותי מין....אם מזה הזדעדעת.

לא הזדעזעתי בלונדה

וגם לא חשבתי על שרותי מין רק תמהה עד כמה הרגש נדחק לצד ואת מקומו תופס הממון מעולם אותם דברים שהעלת כאן לא תפסו מקום במחשבתי ובפרט לא בדרך שאת מעלה אותן אבל מה בלונדה נזכרת שהיה לי בן זוג בעבר שביקש ממני תשלום על עבודת חשמל שעשה בבית - באותו הרגע הוא ירד לי מהעיניים כמה רגעים אחרי זה הוא כבר לא חי איתי ...

blonda3

New member
ניצת../images/Emo39.gif

ברור לי שאנחנו שונות. ברור לי שמה שלך בא באופן טבעי אולי אצלי זה מעורר מחשבה נניח שלך מאד קל לבשל ולטרוח ולהכין וכו' כי את מאד מאד נהנית מזה.... ולי זה אולי יותר קשה כי לי יש "תחביבים" אחרים.... סתם נותנת דוגמא אז מה שיוצא-שאולי דברים שעבורך נראים כטבעיים וכמובנים מאליהם, אצלי הם דורשים מאמץ, ואז באה אצלי ההתחשבנות ה"מגעילה"... שאם אני מתאמצת בשבילו בדברים מסוימים שאולי אינני אוהבת לעשות..(לבשל אני אוהבת,אבל תלוי במידה) ואני כן עושה עבורו מתוך אהבתי אליו....אז מה הוא עושה עבורי וכו' האם גם הוא מתאמץ בשבילי, וכך מראה לי את אהבתו וכו'.... אני אולי לא טיפוס כלכך רומנטי, יותר מעשית, יותר ארצית, ואולי גם יותר מתחשבנת.... אבל עדיין זה לא בהכרח משהו רע ובהחלט שחייב להיות הרגש והאהבה כי בלי זה-אין לי מה לחפש בבן זוג. ואפשר בהחלט להוציא את הממון מהמשוואה ולראות כפי שגיא שאל בהתחלה "מה יוצא לי מזה".... האם טוב לי אתו או לא טוב לי? גם אם אנחנו לא מודעים אנחנו עושים את השיקולים האגואיסטיים של רוח והפסד...... לתת לתת לתת בלי לקבל.... בסוף-מתרוקנים.....לא? ולגבי הדוגמא שנתת על החשמלאי שלך ברור שאם הוא ביקש ממך כסף זה מה שהוא רצה ממך והוא כנראה לא העריך כתמורה את מה שאת עשית /נתת לו. ואז-ה"עיסקה" בוטלה. באמת -לא מתאים.

משכורת נוספת לאשה עובדת

בהחלט ניתן בזמן הגירושין רק אז..נזכרים מה אשה בתור עקרת בית עושה: מתחילים החישובים: בייבי סיטר..לפי שעות מבשלת מנקה מכבסת חישובי פנסיה..וחופשות מחשבים כמה היה עולה להזמין שירותי תעסוקה כאלו: ואז נותנים סיכום לבעל: יחד עם החשבון.. שחכתי לציין: לא בארץ..כאן..כן..עושים חישובים מדוייקים..

blonda3

New member
אז רק בארץ

הנשים פראייריות.... מסתבר. ואני? אני בכלל לא אשה...

זה שאת מוכנה

להתחלף זה נחמד,וברגע שתביאי הביתה מספיק לכסות את כולנו מתחלף איתך מיד...אבל גם אז,כמו היום. מה שתרוויחי יהיה שלנו.ללא שום קשר למי זה שעבד בשביל זה.יכלול בתוכו את כל צריכנו,אבל מבטיח שאני תשלום על פי שעה לא אבקש ממך.

blonda3

New member
בריגדת../images/Emo39.gif

אני מאד שמחה שאתה מוכן שנתחלף. הייתי בסרט הזה בתחילת נישואי שלוש שנים הייתי המפרנסת העיקרית בבית. שילמתי ומימנתי את כל צרכי הבית. בקטע האישי שלי נוצלתי כספית וכו', לא רוצה להכנס לזה עכשיו אבל בסופו של דבר-נפגעתי. אני לא רוצה לממן אף אחד כמו שלא רוצה שמישהו יממן אותי. אשמח מאד לחיים של שיתוף ועזרה הדדית ותמיכה מכל הבחינות כשלגבי המרכיב הכלכלי אשאף להגיע לסידור הוגן של שני הצדדים. לא אוהבת לנצל ולא אוהבת להיות מנוצלת. אז אם יגיע "המכסה שלי" שיכלול גם את הרגש והאהבה וההערכה והכבוד וכו'.... אשמח להיות איתו ואם לא-אז....לא.

לא שאלה של רצון...

כל עוד זה בחירה,{אחד עובד אחד בבית}זה בעל יכולת ההכנסה הגבוהה יותר,הוא זה שיעבוד...חלוקת התפקידים תיגזר משם באופן עצמאי. אבל לא רואה שום קשר,בין מי זה שמביא,לאיך שזה מתחלק...אולי זה שמי שרשום על הציק,זה עוד לא עושה את זה שלי.

blonda3

New member
למה לא

ששניהם יעבדו? ומה כאשר שניהם אוהבים ורוצים לעבוד מחוץ לבית? אני גם רואה בעבודות הבית ובטיפול בילדים עבודה. זה לא שמי שנמצא בבית לא עובד. לפעמים זה שנמצא בבית עובד יותר קשה מזה שנמצא בחוץ.... אז אפשר לנסות למצוא איזו נוסחא שתתים לכולם וכולם יהיו מרוצים. תלוי גם מי משלם את הוצאות אחזקת הבית מי משלם את שכר הדירה וכו'.... ולגבי הצ'ק כתבת שאם זה אתה שבבית אתה לא תדרוש תשלום אבל בכל זאת? מה תקבל בתמורה?

ואם אחד הצדדים לא עובד באמת?

הרי גם בפרק א ישנם מקרים של עקרת בית לא? היום יש אופנה של עקר בית גם.. בכל זאת יש הכנסות של מזונות וכד מי אמר ששניהם צריכים לעבוד זהה או לפרנס זהה? אני חושבת שאם מישהו גר אצלי אני לא אדרוש עד שלא ארגיש שהוא מרגיש בבית, ברגע שהוא ירגיש בבית לאחר תקופה מסוימת שהכל מתחיל להיות הרמוני אני אשוחח בעדינות על הדברים ואדרוש שישתתף אם אינו עושה זאת ביוזמתו, זה לא משנה לי אם הוא עובד או לא אני לא בית מלון.

blonda3

New member
יש מזונות? למי?

המזונות שהגרוש משלם? הם לא מיועדים לילדים? אז שיבוא איזה גבר וילון בביתך על חשבון המזונות של ילדייך? סליחה? ולא תדרשי ממנו שישתתף? אז מי יממן אותו אם לא הגרוש שלך ומזונותיו? ומה אם ברגע שתבקשי שישתתף הוא יפרוש כנפיים ויעוף? מה זה היה אם לא ניצול? או שאולי אני טועה? רעת לב שכמוני.

:) את לא רעה את הגיונית

המזונות של ילדיי הם שלהם והם חיים קיום מזה כי אני לא עובד. אני חיה ממקורות אחרים שהם חובות והלוואות וזה ענין שלי.. מה שהתכונתי בעצם שגם אם אני לא עובדת אני יש לי הכנסות מהצד שלי לא מחכה שיבוא מישהו יגאל אותי מהחובות אלא שישלם עבור עצמו. זה מצחיק אבל קחי לדוגמא מצב שאת בבית שלך את משלמת חשמל שכירות (או משכנתא לחילופין) ארנונה וכד.. וזה רגיל כמו תמיד, אבל כשמצטרף מישהו אז זה בסדר שיבוא וישרוץ ע"ח הרגיל שלך כי זה היה רגיל? ממש לא מה שהיה היה היום נגיד ויש אחר נוסף הוא חי נושם וגר גם וצריך לשלם גם, אני בדעתך.

blonda3

New member
נכון

ותארי לך מצב שבו באמת שניכם לא עובדים זה לא צריך לעניין אותך לי הספיק בנישואין שלי. פעם אחת נוצלתי. לא מוכנה יותר. אלא אם באמת הייתי מאד עשירה והיה לי עודף משאבים ויכולתי להרשות לעצמי לאסוף אדם לביתי.... גם אז הייתי מצפה לתמורה כלשהי ולא כספית-אפילו יחס טוב ועזרה מכל סוג אחר. החיים זה תן וקח לא? אני מרגישה נורא רעה..... אבל זה מה שאני חושבת. כשאני רוצה לתרום ולהתנדב-אני עושה זאת במקומות אחרים. לא חושבת שמתאים לי לבנות זוגיות ממקום של חוסר איזון. ולדעתי הנושא הזה עוד הרבה יותר עמוק ומורכב ממה שנגענו בו פה.

גם במצב של שני מובטלים אין מנוס

את בעל המכולת זה לא מענין שאנו אוהבים כל כך אלא מכספו חזרה.. אמרתי אני חיה ממה שיש וכשאין גם יש אני דואגת שהכל יהיה כאילו יש הכל בעיניי הילדים אבל אין זה אומר שאם יבוא אדם לצידי שאינו עובד אני אצטרך לפרנס עוד גוף נוסף גם כשאין יש הרי בחיים הכל יש אם רק רוצים..

blonda3

New member
בדיוק

בגלל זה אבא שלך צדק אולי שלא היה מוכן לפרנס "פה" נוסף......

s h o o s h a

New member
יסלחו לי כולם על ה"בורות"

אבל, האם לא דובר כבר אינספור פעמים על כך שבזוגיות ובאהבה אין תנאים מקדימים? כי אם אכן כך הם הדברים, אז מה כל הדיבורים על מה תהיה התמורה (הכוונה לתשלום, אני מניחה, זה התרגום) שלי כנגד כביסה/בישול/ניקיון? או, מה תהיה התמורה שלו תמורת קניות/גיהוץ/תפירה (אני שונאת לגהץ ולתפור) ו...מי יתלה כביסה? אם הוא יתלה אז מה תהיה התמורה? ואם אני? אז? לא יודעת ... אבל נקרא לי ונשמע לי ממש לא טוב כאילו שפרק ב' הופך להיות שוק ומי שמוכר זול יותר אצלו אני קונה לא! לא לזה אני מייחלת אבל זו אני וזו רק דעתי הפרטית שלי

blonda3

New member
שושה את צודקת

גם אני לא מייחלת לזה אבל לצערי נתקלתי בדיוק בסוגיות האלו בפרק ב של חיי לכן אני כלכך צינית כאן. חוץ מזה-כל הדברים האלו יכולים להתקיים רק כשמדובר במגורים משותפים והרי עדיין לא מצאנו אחד שבכלל ימצא חן בעינינו.... ולא מיד עוברים לגור ביחד-נכון? אז אם זה אדם שיודע להתחלק ולפרגן ולתמוך ולהשתתף....כל הדברים הללו מתגמדים אני יכולה להיות אשת בית לתפארת אם יש לי אדם שתומך ומקשיב ועוזר ומפרגן ונותן לי בטחון בכל דבר.... ואז גם הנתינה שלי תבוא מתוך רצון ומתוך אהבה אבל כשאין אהבה ואין פרגון ואין סיבה למסיבה למה שאשרת מישהו לחינם? תמורה בעייני זה גם תמיכה מוראלית, יכולת הקשבה, חיבוק, עזרה בכל מיני תחומים וכו'. חוץ מזה זה צריך להיות אדם שיהיה לי נעים בחברתו להנות מכל אותם דברים שאני אוהבת....

למעלה