מה נותנים לתינוק בן שנה שאסור לו לאכול חלבי

adip78

New member
מתחילים לתת לו אוכל של גדולים

ביצה מקושקשת, חתיכות לחם, ירקות חתוכים קטן, זיתים, חומוס, טחינה וכו'.

מיקסי10

New member
אצלנו תופס חזק כרגע

דיסת קוואקר/פולנטה עם תמרים או סילאן את יכולה לתת לו צ'יריוס על בסיס פורמולה צמחית

מיקסי10

New member
בעצם הוא גדול...

תחתכי לו את הפירות קטן קטן..או שתעשי שייק פירות ובכלל אוכל רגיל אפשר כבר לא?

הוא אוכל הכל אבל הארוחות בוקר שלו מתבססות

בעיקר על קוטג גבינה מעדן אבוקדו מלפפון עגבנייה לפעמים בתוספת קצת פירות חתוכים הוא כבר מזמן לא אוהב פירות מרוסקים הוא גם אוהב ביצה אבל נראה לי שחסר לו את החלבי בארוחת בוקר שהיא לא תהיה מספיק מזינה או משביעה בצהריים ובערב הוא אוכל אוכל של גדולים הוא אוכל הכל עוף קציצות פסטה פתיתים בקיצור הכל תפוחי אדמה כל מה שאנחנו אוכלים

אמרו לנו לא להשתמש בחלב סויה בינתיים

האם זה תופס גם לגבי מעדנים?? תודה רבה שני

כמעט לכל דבר חלבי יש תחליף

בתקופת ההימנעות שלנו היינו יושבים כל שבוע עם התפריט המתוכנן של הגן ומכינים דברים מקבילים. בימי הולדת של אחרים קיבל עוגה פרווה ובחגים- סופגניות, אזני המן וכל מה שצריך, פרווה, מעשה ידינו. מבחינת תחליפים, לא השתמשנו בסויה, כי היה אלרגי גם לזה. נתנו סלמון מעושן, חלב שקדים (ואפל בלגי או פנקייק למשל, יוצאים מעולה עם זה), חלב אורז, אגוזים טחונים. תשאלי אם אפשר להשתמש בחלב עיזים או כבשים. אם לא, וכלו כל הקיצין- אומרים שחלב נאקות לא גורם לאלרגיות, הוא יקר וקשה להשיג. אבל- בחווה ליד צוחר (או מושב אחר...) מוכרים טרי, תבדקי. אגב, אם את ממשיכה להניק וזה בסדר, אולי תנסי למצוא מתכונים עם חלב אם. הגעתם לאשפוז יום? בהצלחה!

תודה על התשובה המפורטת בכלל לא חשבתי על עוגות

ודברים כאלה לא הגענו עדיין לאשפוז יום אבל עשו לו היום בדיקה של של טבליה מיוחדת בצואה שהראתה בהחלט סוג של אלרגיה לחלב אז ביקשו שלא יצרוך חלבי שבוע שלם ויחזרו שוב על הבדיקות ואחרי זה ימשיכו להפנות לאן שצריך אגב אנולי אנחנו מכירות אני שולחת לך מסר ברשותך...

בבקשה

אני יודעת מי את....

osnat3333

New member
מלא דברים...

אר' בוקר: כריך עם אבוקדו/טונה/חומוס/טחינה/ דבש עם שקדיה/ממרח שוקולד או תמרים/חביתה לא חלבית דייסות על מים: קווקר,סולת, קוסמת - כל הדייסות שיש למטרנה את יכולה להכים לבד, יוצא יותר טעים. אר' ערב: סלט ירקות + פירה סלט טונה עם תירס/ביצים סלט פסטה טוסט עם כל דבר שהוא לא גבינה ביצים מבושלות בכל מיני צורות ירקות אפויים בכל מיני צורות - בטטה/קישוא - מה שאוהבים נקניקיות/שניצלים צמחוניים/נקניק - (פחות בריא) כל מיני פסטות צמחוניות, גריסים עם משהו... אפשר לעשות פשטידות צמחוניות - להחליף את השמנת בשמנת צימחונית

למעלה