מה נאכל היום?

מה נאכל היום?

מזג האויר מסביר פנים
אפשר לאכול מבושל, לפחות בעיר החודש

ולכן ...מרק ירוקים- קישואים, זוקיני, עלי מנגולד, בצל ירוק, כרשה, חסה , כרוב ירוק, סלרי גבעולים, שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום. הכל קצוץ היטב. יוגש לצד פירה תפוחי אדמה .
חוצמזה אורז מלא עם אזוקי שהושרו מהבוקר.
סלט עגבניות ובצל , מיצלימון סחוטרי ושום.

לצמחונים , בשל נוכחות ביצים, עוגות פרי הפוכות בתבנית מאפינס.

חלק מוכן וחלק יוכן אחרי סשן העבודה בצהריים להיות מוגש בערב.
יום צח לכולם

נטאשKה

New member
מרק חם?
אנחנו נאכל קר

כאן איזה גזיליון אחוזי לחות (וזאת ההגדרה המדעית כמובן), כך שאין שום סיכוי למרק חם ולא משנה עד כמה נפלא הוא.

אנחנו כנראה נאכל ארוחת טאפסים קרים;
סוגים שונים של קרפצ'יו ירקות - דלעת וסלק שנשארו לי משבת עם אגוזים וגרעיני דלעת קלויים, מנות טאפאס קטנטנותות של - עדשים ירוקות קרות בסילאן, סויה, ג'ינג'ר מצומצמים במחבת, עדשים שחורות קרות במיץ לימון שום וגרידת לימון, עם קוביות קטנות של אפרסקים או משמשים.

ג'וליינים קטנטנים של מלון בנגיעות פלפל אדום חריף וסלסולי מלפפון על המנדולינה, כדורי אורז מפוצצים בעשבי תיבול, עם תערובת שקדים ואגוזים, מגוגלים בפירורי פאנקו במחבת ויושבים על קוביות ג'לי מלפפון קרות שהכנתי בבוקר לפני העבודה ומתגבשות במקרר (טבעוניות לחלוטין אגב ללא שימוש בג'לטין), מחמצים שהכנתי בשבת בערב אחרי שהאורחים חסלו את כל מה שהיה בבית - קולרבי ופלפלים בכל הצבעים בתחמיץ עם שום, כוסברה ופלפלי צ'ילי אדום, חצילונים קטנטנים אפויים בתנור, חצויים לשניים עטופים בשמ"ז ואח"כ יקבלו כל אחד כפית נדיבה של טחינה ערבית משובחת שתתוגבר בלימון, שום וכוסברה וקוביות טופו שיושבות מאתמול במרינדת מיץ לימון סחוט טרי, מלח רוזמרין, שום, עשבי תיבול שמחים וזעתר ויזרקו לתנור כשאגיע הביתה.

ladybug6

New member
כמה אוכל

אני בריצות ותיזוזים, יום ראשון זה תמיד יום לחוץ. אוכלת כרגע תוך כדי שאני מתעדכנת, אורז עם שמיר ופול ירוק, קוביות טופו שהקפצתי במחבת עם סויה וצ׳ילי וסילאן, וקוביות בטטה ובצל שזרקתי לתנור עם תבלינים.

נטאשKה

New member
זה סתם נראה ככה לדעתי

חצי מהדברים מוכנים כבר - העדשים מוכנות אחרי השריה ורק צריכות להזרק לבישול, שני סירים קטנטנים במקביל, עשר עשרים דקות. רק להשגיח על המים. בזמן הזה מכינה להן את התיבול - שתי דקות לכל אחת אם לקחתי את הזמן, חותכת את קוביות הג'לי, מכינה את הסלט (לחתוך ג'וליין של לימון, קוביות מלפפון ועיגולי פלפל אדום - שתי דקות על השעון), הקארפצ'יו ירקות כמו שכתבתי משבת שנשארו, מוחמצים כבר מוכנים ורק להגיש, הטופו כבר במרינדה ורק לתנור, החצילונים בתנור עם הטופו בתבנית נפרדת,

בקיצור באמת שאין פה, ממש אין פה עבודה. חצי שעה מקסימום של המקסימום ארבעים דקות במטבח שמתוכן אין הרבה עבודה נטו אלא יותר להשגיח על האוכל. בזמן הזה אני אעביר סמרטוט ואסדר שולחן ואפתח בקבוק בירה ואתחיל את הערב
זה כ"כ לא זמן עבודה שלמרות שחזרתי מוקדם אני אפילו לא טורחת לעשות הכנות מראש. הן כבר נעשו. העבודה הייתה רק בג'לי ואותו הכנתי בבוקר. ניסיון ראשון ויצא הורס. מנה פשוט יפייפיה וגם טעימה. לגמרי מנה שאאמץ לאירוח.

כשאני ממש עייפה ואין לי כח ואין מוכנים במקרר או במקפיא, אני מכינה לי סנדוויץ, או סלט גדול חתוך גס (פחות זמן השקעה בחיתוך) או מוקפץ עם חתוכים גס ובתוספת טופו אם יש. כשאני בריצות ותיזוזים אני לא משקיענית כמוך ולא טורחת לדחוף בטטה מתובלנת לתנור
אז תרגישי ממש ממש טוב עם עצמך, נראה לי שאת קצת מורידה מעצמך קרדיטציה שמגיעה לך.

ladybug6

New member
חלילה מורידה

באופן יחסי (לרוב האנשים) אני משקיעה הרבה באוכל שלי ותשעים אחוז ממנו אני מכינה לבד בבית, זה רחוק מלהוריד מהקרדיט :)
רק מתפעלת מההשקעה והיצירתיות שלכן

נטאשKה

New member
אני אנסח מחדש

זה תמיד מצחיק אותי שאת כותבת דברים כאלה, כי אני הגעתי לפורום פחות או יותר כי התחלתי לעקוב אחרי הבלוג שלך ואני מקבלת ממך המון רעיונות ובכלל לומדת פה המון בפורום...

נטאשKה

New member
ידעתי ששכחתי משהו

הדבר היחיד פה שהוא יותר עבודה זה הכדורי אורז, אבל האורז כבר מוכן לי, יש לי פשוט ללא תיבול במקרר שבישלתי בבוקר. צריך רק לגלגל תבלון ואגוזים ולמחבת, כיוון שאצלי הכיריים עובדות במקביל, בסה"כ זה ממש לא משנה את זמן ההכנה.

אז היום כלומר הערב

אכלנו אורז וואהני שהתבשל עם אורז בר, הרבה זמן חום נמוך ועליו
תבשיל קטניות מושרות לילה (אזוקי, שעועית לבנה קטנה ושעועית מנומרת אדמדמה)
עם עלי מנגולד שנותרו מיותמים, צרור ענק של פטרוזיליה, כרשה אחת שחמקה מהסיר אמש, ראש שום שהתחיל להתייבש בצמה שלנו, פלפל חריף גידול עצמי שנשמר במקפיא, מלח גס ורדרד (
) ועגבניות מרוסקות מה שגרם לתבשיל לנוע על הספקטרום של בין חריף /חמצמץ /מתקתק. כזה מן. אה וגם חצי משמש מיותם שאחד הילדים זנח לאנחות...

וזה מה שיצא
לארוחת ערב בעיר המתקררת לעת כזו זה היה בדיוק לשמח לבב

והקוביות הבהירות

ראש סלרי שהתגלה רחוק מאחור במקרר כשגבעוליו אינן מעוררי השראה אבל הוא עצמו לאחר קילוף- דווקא מאד!

נטאשKה

New member
נשמע ממש טוב! ונראה טעים
אצלינו

היה סושי ביתי עם סוגים שונים של סויה ורוטב טריאקי הום מייד. לקינוח - טאפיוקה עם ג'וליינים של מלון.

של...?

הקטניות השריתי לילה בקערה עם מים. בערך חצי כוס מכל סוג. אחר כך בישלתי אותן במים עם מעט מלח עד שהתרככו אבל לא סיימו את הבישול. בדקתי לפי השעועית המנומרת כי לה לוקח הכי הרבה זמן.
בסיר אחר קצצתי בצל + שום והפרסה . שמן זית כתית מעולה- נתתי להם ככה איזה 5-6 דקות ואחר כך הוספתי מעל את הקטניות. ערבבתי, הוספתי את הירוקים (וחצי המשמש
) , מלח ,פלפל חריף, שורש סלרי בקוביות, עגבניות מרוסקות, אני השתמשתי בקופסת שימורים גדולה ועל פי רוב משתמשת בעגבניות שקילפתי , כאלה שלא מתאימות לסלט אבל יש להן טעם סבבה.
מה שכחתי....אה סוכר חום או סילן ממש מעט רק מן רמיזה כזו שתדגיש את המתיקות של העגבניות.

הוספתי מים ורק אחרי שהכל התחיל לבעבע וקצת התבשל והפריש נוזלים עירבבתי.
נתתי לזה להתבשל על חום נמוך בערך , לא יודעת, אולי שעתיים.

בזמן שזה התבשל העמדתי סיר ובו כוס אורז וואהני ועוד פחות מכוס אורז בר. שטפתי. בישלתי במים עם מלח סמלי, ומעט שמן זית. כמה מים? שאלה מעולה, בערך פי שניים מכמות האורז. הבישול ארוך יותר משל אורז מלא רגיל.
חום נמוך, מכוסה עם חריץ הזעה לאדים. כשהאורז בר רך מכבים ומכסים לחלוטין שיספוג את המים.

הרעיון של שני התבשילים בישול יחסית ארוך ומעט התעסקות. אחר כך ניתן לאכול מהם יחד או לחוד או עם דברים אחרים.
אם משו לא ברור תשאלי

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אתמול אכלתי מרק והיה מוצלח והיום אנסה שוב מרק

הפעם בלי כרוב כי נגמר אתמול
שום בצל עגבניות סלרי גזר תפוח אדמה

נטאשKה

New member
אם אתה אוכל הרבה מרקים אז ממליצה בחום

להכין לך ציר מרק טבעוני עשיר ואח"כ להוסיף כוס ממנו כל פעם שאתה מכין מרק, כך הטעמים יהיו עשירים ומורכבים יותר ותשדרג כל מרק בקלות. את הציר אפשר להקפיא למנות קטנות ולהפשיר כל פעם שמעוניינים במרק.

הכנתי קציצות ורוטב מעולה!!!

קציצות עדשים (ממיקס עדשים) והכנתי רוטב לימון קליל, חמצמץ ומעולה לעונה של השנה.
ליד זה היה תפו"א.
להיום יש פתיתים עם תבשיל שעועית שחורה. נקווה שיהיה טעים :)

הקציצות טוגנו

את הרוטב מזגתי עליהן.

הרוטב:
• חצי בצל
• מיץ מלימון
• חצי כוס מיים
• 2 כפיות סוכר
• כפית דבש
• מעט רוטב צ'ילי מתוק

הכנת הרוטב:
בסיר קטן מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
• מוסיפים את מיץ הלימון והמיים