מה מתאים לי עכשיו?

מה מתאים לי עכשיו?

אני בעל רקע טכני, עם 12 שנות לימוד ובגרות חלקית. עברית היא שפה משנית שלי ויש לי בעיה בקליטה וניסוח טוב למרות שבקריאה וכתיבה מצב יותר טוב. רמת אנגלית שלי טובה קצת יותר אבל קליטה וניסוח בותה רמה של עברית. יש לי חרדה חברתית ואופי של דאגן כי אני לרוב לא מרגיש נוח עם נוכחות של אנשים וקשה לי להתרקז. מצד שני אני קפדני ורציני ואני גם פרפקציוניסט בכל מעשה. אחרי צבא נכשלתי בהשלמת בגרות וקיבלתי הכשרה מקצועית מלשקת עבודה אבל נכשלתי. לדעתי כל זה מסיבות הנ''ל ויש לי ליקוי בלימודים כי אני לא טופס הכל ישר. אני מצליח ללמוד לבד, בשקט ללא לחץ ובעשייה כאשר אני מיישם את זה וככה אני מקבל נסיון. לדוגמה אני למדתי תחום של קידום אתרים לבד אבל לא מאמין שהייתי מצליח דרך קורס או הכשרה מקצועית.

ממה שהזכרתי לעל, אני רוצה להוסיף שאני מת מהתעסקות של חומרת מחשבים וגם מעניין לי להתעסק בתוכנה בסיסית. אני אוהב בעיות אתגריות יותר מפשוטות כי זה עושה אותי יותר מיומן ומנוסה. יש עבודות איש מחשבים בשטח או מוסד, אבל עובדה של חרדה חברתית ולחץ בעבודה מסוג זה, שולל מועמדות שלי להשתלב לדעתי.

חשבתי לנסות להתקבל לעבודה בתחום של קידום אתרים אבל לא למקומות איפה מבוקשת התקשרות עם לקוחות כי אני מחפש עבודה עם התקשרות עם אחאי ומקסימום צוות. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על עבודה בתחום זה וסביבת עבודה, איך עובר יום שגרתי וכו'.

היות הייתי מכונאי מנועי נגמ''ש בצבא, חשבתי להתקבל גם לעבודה בתחום הרכבות מכאניות קטנות כי תחום זה מבקש רקי טכני שיש לי. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על עבודה בתחום זה וסביבת עבודה, איך עובר יום שגרתי וכו'.

מכוון שעבודה בתחום קידום אתרים נגישה לרוב באיזור מרכז וסביבה כי זה הכי קרוב לי, הייתי רוצה לדעת אם יש עתיד טוב למקצוע זה והוא יהיה מבוקש לטווח ארוך כי אני מתלבט בין זה להרכבות מכאניות למרות שלא מכיר תחום זה ולא יודע אם יהיה מבוקש גם בעתיד. אם תחום קידום אתרים יתאים לי ויתקיים עוד הרבה זמן אז הייתי מעוניין לעבוד בו אם ידעתי שגם אשתלב בו ואז זה היה מצדיק נסיעות מחיפה לתל אביב יומיות.

אשמח לתגובות של אנשים. תודה.

היי

רעיון שעולה לי זה למה לא להתמקד בתכנות ובמחשבים ?
במיוחד אם אתה יודע ללמוד לבד
אולי כדאי לקרוא ספרים בנושא ללמוד ובמקביל ולקחת קורס שיקנה לך תעודה כדי שתוכל להשתלב בעבודה אח"כ.

יכול להיות שתחום קידום האתרים מוצף בימינו אלא אם כן יש לך חזון ומשהו ייחודי שאתה יכול לפתח בנושא

התחום המכאני גם יכול להיות עם ביקוש אך זו שוב שאלה של מה הכי מעניין.

מה שחשוב זה שאל תיתן לקשיי למידה להגביל אותך
ברגע שתבין במה אתה טוב, מה הכי מעניין אותך מהנושאים שציינת ותלמד אותם בדרך שלך אותו תצליח להשתלב.
מקווה שזה עוזר

למעלה