מה משמעות השם "סג'יל"?

Jinkobill

New member
מה משמעות השם "סג'יל"?

הי, רציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש משמעות לשם הטיל האיראני החדש, "סג'יל". תודה!

פרויז1

New member
דליה חנום, מלכה חנום, שירין חנום, רחמים חאן,

האג'י מולה ואח' פה תיכף יציפו אותך בתשובות. ברוך הבא !!!

niya

New member
ברוך הבא jinkobill

אני מציעה לך לחזור על שאלתך באירוח שיתקיים בשבוע הבא בפורום - אנו נארח ביום שני מומחה לפוליטיקה של איראן. ובינתיים, אתה מוזמן לגרור לך את הכיסא ההוא, משמה, לשבת אתנו, לשתות תה טוב, לאכול ולספר משו על עצמך

רז צ1

New member
תשובה

אומנם המומחיות שלי היא פוליטיקה איראנית ולא אסלאם, אבל מקור השם "סג'יל" הוא ב"סורת אל-פיל" (בשורת הפיל) בקוראן (פרק 106). על-פי המסורת המוסלמית אבני ה"סג'יל" נשלחו על-ידי אללה (באמצעות ציפורים) כנגד השליט הנוצרי של חבש (אברהה) שביקש לכבוש עם צבאו הרכוב על גבי פילים את מכה במאה השישית לספירה ולהרוס את הכעבה. בסורה נכתב: "האם לא הבחנת כיצד טיפל ריבונך בבעלי הפיל? האם לא הכשיל את מזימתם בשולחו נגדם להקות ציפורים, שזרקו עליהם אבני אש יוקדות (במקור הערבי: חג'ארה מן סג'יל) עד שהיו כקש שרוף".

gamari

New member
יפה מאד

תשאר פה לעזור לי לפעמים להגיב בצורה מפורטת וענייינית

Jinkobill

New member
תודה! הסיבה ששאלתי...

תודה רבה על ההסבר המפורט. הסיבה ששאלתי היא שראיתי דיווח על השיגור של הטיל בעיתון סיני, שם הם תיארו אותו כ"אבן חימר", ולא הבנתי מדוע... ואכן, פניתי אל תרגום סיני של הקוראן ובסורה הנ"ל (שהיא ממה שראיתי סורה מספר 105, אגב, תיקון קטן ולא חשוב), אכן מתוארת שם האבן כאבן חימר. הרי חימר נשרף בטמפרטורה גבוהה מאוד - ומכאן הפירוש "אבן יוקדת", לא? מעניין למה הם טרחו כל כך... (ומדוע אני גם
) תודה רבה!

niya

New member
זו היתה הזדמנות להאדים אותך

לפני האירוח בשבוע הבא
ברוך הבא רז
וכמו שאמר gamari בצדק, תשאר...

למעלה