מה מצחיק בבדיחה?

yaakii

New member
מה מצחיק בבדיחה?

למה בדיחות גורמות לנו לצחוק? או במילים אחרות מה בכלל מביא אותנו לצחוק? על איזה גורם/גורמים משותפים ניתן להצביע עליהם בדברים המצחיקים אותנו? האם הם משתנים מאדם לאדם?

yaakii

New member
אכן שאלה שיש לשאול.

ושאלתי אותה כבר בעבר. גם תשובות בקישור.

yaakii

New member
שלדברים שמצחיקים אנשים אני חושב שניתן

לתת הגדרה, להצביע על מאפיינים משותפים.

yaakii

New member
אני משוכנע שיש; ואפילו מוכן להרחיב ולפרט.

בעוד שבשאלה על היופי לא ניתן לענות כי מדובר במאפיינים משותפים שמובילים להגדרת היופי, הרי שבבדיחה ניתן להצביע על כמה מאפיינים כאלה.

"מאפיינים משותפים שמובילים להגדרת היופי"

התוכל לפרט מאפיינים אלו? "בבדיחה ניתן להצביע על כמה מאפיינים כאלה" ואת אלו?

yaakii

New member
לגבי הראשון לא אוכל-

משום שציינתי שלא ניתןץ לגבי מאפייני הבדיחה יש לי כמה, אבל הרעיון שלי בשירשור היה לשמוע מה דעתכם...למשל coral100mmt הציעה מאפיינים כאלו.

אני עדין חושב

שכמו שבדיחה היא קשורת תרבות הן "יופי" והתפעלות קשורים בה . אם נקח קריטריון של "יוצא דופן", נראה שמה שמצחיק בתרבות מסויימת זה דבר ש"יצא מהקשרו, או דברים שאינם בפרופורציה". וכך , התפאלות מנוף היא דבר שקשור אף הוא לדבר שיוצא דופן . המקומיים בדרום אמריקה יתפעלו יותר מנופה של ניו יורק, אשר עבורם "יצא מהקשרו", כלומר מהמוכר להם . לעומתם, תושבי ניו יורק יכולים להתפעל הרבה יותר מהנוף ההררי הירוק שבדרום אמריקה . שתי השאלות שואלות אותו הדבר. שתיהן עוסקות בדבר שהוא פרי הפרספקטיבה האינדוידואלית והסובייקטיבית של היחיד אשר מושפעת מפרמטרים של תרבות , חינוך וכו' . אדם אחד יכול להתפקע מצחוק מבדיחה והשני כלל לא יצחק ממנה . כנ"ל על נוף, יש אנשים שזה בכלל לא מענין אותם.

yaakii

New member
ואני חושב

ש"יוצא דופן" לא יוכל להוות קריטריון לנוף שייחשב ליפה שכן עבור אנשים רבים הנוף שנשקף מביתם זה כמה שנים טובות הוא נוף מדהים.

yaakii

New member
../images/Emo68.gif אמרת בלונדינים? ../images/Emo8.gif

נכון אבל יש הבדל בין "יוצא דופן" לבין "חדש"...

אין כל כך הבדל

זהו בעצם ענין היחסיות בעיקרון. יכול להיות שמישהו יתפעל במשך 10 שנים מאותו הנוף או יצחק מאותה בדיחה במהלך אותן 10 שנים . אך אם במהלך עשרת השנים נגיד בשנה השבעית הוא יראה נוף חדש או תסופר לו בדיחה אחרת , באופן יחסי (הגיונית, כן) הוא יתפעל יותר(תלוי גם בנוף כמובן) או יצחק במידה רבה יותר . עדיין אין שוני בין השאלות
.

yaakii

New member
שוב, אני חושב שניתן להצביע על קיטריונים

לבדיחה מצחיקה ואילו בנוף לא ניתן להגדיר קריטריונים כאלה.

yaakii

New member
איזו סיבה יש לעזוב דיון בעיצומו?

אם אתה חולק עלי, אשמח אם תתן לי קריטריון לדוגמא שיגדיר נוף יפה.

כבר ניתנו

וגם השתמשתי . ה"יוצא מהרגיל" . הרי בכל מקום יש נוף כלשהו , אבל רק זה שיוצא מהרגייל יפליא אותך. עוד ? (מתוך ויקיפדיה) איזון, סימטריה, פרופורציה והרמוניה בין המרכיבים השונים בתמונת נוף. השאלה הזאת קבילה לבדיחה-מצחיק , רק ששם הדבר עובד על חלקים אחרים בתפיסה שלנו . השאלות עדיין זהות .

למעלה