מה מפריע לכם בבאר שבע?!

BMWE

New member
"שלא כמו בבתי בלוקים החדשים"

שמתפרקים לאחר 4 שנים

avooda

New member
איך זה הפך לדיון על עיצוב תחנות אוטובוס?

לדעתי זה נושא חשוב וטוב שעלה. לי מפריע יותר מכל הכניעה הקלה של בני עירי האהובה לסטנדרטים נמוכים - של שירות, של מסחר, של כללי התנהגות בסיסיים בין אנשים. כל מי שיש בידו כמה אלפי שקלים ומושג קלוש בהנהלת חשבונות רץ לפתוח איזה עסק. שזה כשלעצמו יופי. אבל במקום להביא את הסטנדרטים הגבוהים באיכות המוצר והשירות, אנו מקבלים עסק שמטרתו האחת והיחידה היא לעשות כסף - שגם זה כשלעצמו יופי, אבל אסור שיתנגש בטובת הצרכן/הלקוח. הרווח הוא על חשבון האיכות כמעט תמיד. ואנחנו (אתם) נותנים כל יום יד לבינוניות, במקרה הטוב, ולתת-רמ במקרה הרע והנפוץ יותר, לצערי. לא נוצרת שום תחרות, ובסופו של דבר גם העסק הבינוני לא שורד. אז הבעיה הבסיסית היא רגשי הנחיתות שלנו עצמנו. איך נמאס לי לשמוע כל פעם שיש לי משהו להגיד על איזו תופעה כזו - אם במועדון, במסעדה או במשרד ממשלתי: "למה מה זה פה, תל אביב?" ומה? אנחנו פחות טובים ממקומות בהם תחרות בריאה יוצרת איכות? לא מגיע לנו? .. סתם חיממתם אותי ביום הולדת שלי. טוב, אני בתל אביב, אז אלך לאכול איזו ארוחת בוקר בנמל. שבת שלום.

Meselfoh

New member
זה לא מי יותר טוב

זה עניין של כספי המועצה. בהרצליה לדוגמה, יש לעירייה יותר כסף מאשר לעירייה בבאר שבע

2nd life

New member
תראי, תשמעי

רוב מה שאמרת פה זה לא מאפיין רק של באר שבע, אלא של עם ישראל בכלל. כל העניין של צרכנות ממש לא מפותח פה ואנשים מקטרים אבל ממשיכים לשלם- אם זה על משחקי כדורגל (לשלם על ליגת העל העלובה?), חברות סלולר שמעלות מחירים כל שנה וממשיכות לסרטן אותנו, מסעדות עם מחירים בשמיים ושירות גועל נפש שממשיכות להתקיים ולהרוויח. לא חסר. מה שמפריע לי בבאר שבע ובדרום הוא ההזנחה המתמשכת של הממשלות, שיצרו פה בעצם 2 תת-תרבויות שמתקיימות במרחק של בסך הכל שעה ורבע נסיעה. המרכז השבע והדרום הדפוק. בחו"ל יש מטרופולינים עם רצף בנייה שמקביל למרחק מתל אביב עד באר שבע, ואצלנו מפתחים את המדינה לרוחב במקום לאורך. במקום להשקיע בכביש חוצה ישראל היו צריכים להשקיע ברכבת מהירה מהדרום למרכז. ולהביא לפה הייטק, לא רק מפעלי כימיה וטקסטיל שמעסיקים אנשים בתנאי עבדות. במצב של באר שבע לא אנחנו התושבים אשמים אלא המדינה שמתייחסת אלינו בזלזול. זוכרים את מפלגת הנגב? אולי הפעם יהיה להם צ'אנס...גם ככה אין כבר למי להצביע.

avooda

New member
צודק... אז שיקום מישהו וינהיג מהפכה

זה לא סותר כמובן שאנחנו, הבאר שבעים, אם כי לא היחידים שמתאפיינים בזה, נותנים לדברים שציינתי יותר חופש ואפשרויות קיום. והעניין של הממשלה - don't even get me started on that one

למעלה