מה מעסיקים מעדיפים?

יול9

New member
מה מעסיקים מעדיפים?

הי, אני הולכת שנה הבאה ללמוד תקשורת ואני מתלבטת האם ללכת למכללה או לאוניברסיטה. אם תוכלו לייעץ, מה מעסיקים מעדיפים ....אני אשמח מאוד.

יול9

New member
זה מורכב

בחרתי במקצוע הזה כי אני לא ממש יודעת מה אני ארצה לעשות בהמשך, והמקצוע מאפשר בסיומו לבחור או עיתונאות או שיווק או פירסום...

מעסיקים רוצים עובדים שיודעים כמה

שיותר תכלס, לכן אם תמצאי אוניברסיטה שנותנת סדנאות מעשיות והתנסות אמיתית בתחום התקשורת - לכי על זה, עד אז מכללה תמיד עדיפה ואם נשים רגע בצד את שיקולי העלויות - הכי עדיף בית הספר לתקשורת המסלול האקדמי המכללה למינהל. * גילוי נאות: הכותבת למדה תקשורת במכללה למינהל במחזור הראשון.

יול9

New member
הבנתי....

לצערי אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי את המכללה למנהל ....

ללימודים אין קשר

לבחירה שלך במקצוע עיתונאות.... הלימודים מתמקדים בתיאוריות כאלה ואחרות, את לעומת זאת מעוניינת להשתלב בעיתונאות, בפרסום וכו'...ולכן, רצוי שתתחילי כבר עתה במערכת עיתון או במשרד פרסום...בין אם תנקי שמשות או תהי עוזרת, מזכירה וכן הלאה, הכי חשוב שכך תוכלי לראות את פני הדברים ובצורה כזו לרקום קשרים ולהתקדם. ללימודים באוניברסיטה אין שייכות לבחירה שאת רוצה לעשות. מה שחשוב זה הניסיון שתצברי.

ערן גפן

New member
התשובה שההורים שלך לא יאהבו

היי יול :) לא הבנתי באיזה תחום ספציפי את רוצה לעסוק ואני מניח שכל מעסיק נוקט בשיטה אחרת. כל מה שאני יכול לתת לך זה את נקודת המבט שלי מתחום האינטראקטיב. כשאני מראיין עובדים , האמת שממש לא משנה לי אם הם למדו במכללה או באוניבריסטה. אני מחפש אינטליגנטציה, ניצוץ בעיניים, אהבת המקצוע, יצירתיות וכישרון. תוכנות שממש לא מלמדים בשום בי"ס. וזה במיוחד נכון לתחומים שלנו: - בפרסום אין תואר ראשון מקצועי אמיתי בארץ - באינטראקטיב אין טעם, אנחנו כותבים את ספר הלימוד כל יום מחדש ולכן אני ממליץ לך ללכת ללמוד מה שבאמת מרתק אותך, שיעשיר אותך ובמקום שמרגיש לך בבטן כמתאים ביותר בשבילך. ייתכו וזו רק נקודת המבט שלי, הכי חשוב שתלכי על מה שיעצים את הכשרון שלך וכל הייתר יסתדר מעצמו. ב-ה-צ-ל-ח-ה

MaleMan

New member
אני רק אוסיף ש...

ב-Money Time הדיפלומה לא תלויה לך על הצוואר מדי יום. עובדים איתי אנשים מצוינים שלמדו כמעט בכל המקומות הטובים ואף אחד מהם לא יכול לומר שדווקא המקום שבו למד נתן לו משהו שאין במקום אחר. לכן, אני מסכים עם ערן וממליץ לך בחום לשאול כמה שיותר אנשים לפני שאת מחליטה על מקום מסוים. שיהיה בהצלחה

אורז

New member
גפן, אם אתה כבר פה...

אני בדר"כ אוהב את הדברים שאתה עושה אבל את הקמפיין האחרון של אורנג' (music2go) לא הבנתי. נכון, יש שאלות שצריך לשאול גם את מחלקת האוף ליין שלכם ובכל זאת, מה הקשר בין האותיות הגזורות לבין המכשיר? ובכלל, למה זה אמור להדליק אותי לכתוב סתם מילים באנגלית ולהיראות איך הן נכתבות ב"כתב מדליק"? פרשנותך המלומדת בבקשה.

ערן גפן

New member
קמפיין צעירים

היי אורז, הבריף היה קמפיין לצעירים, אורבני, בינ"ל,המתחבר לשפת המוסיקה. המוכר מכשיר סוני אריקסון. קמפיין האוף ליין הורכב משלטים שונים בהן נבנו מילים מעעולם המוסיקה בפונטים של צילומים, כל אות בנויה מתמונה אחרת שנגזרה ממקורות השראה ועולמות תוכן שונים, ממש כמו העולם המוסיקלי. הפרסום האינטרנטי התחבר לשפה שנבנתה כדי להעצים את המהלך וליהנות מהאנרגיות שהושקעו. אבל כמובן עם הפעלה אינטראקטיבית שמאפשרת השתתפות, משחק עם השפה וכמובן מעודד הפצה לחברים. תחושת הבטן שלי היא שתהיה לזה השתתפות גדולה, למדתי שהפעלות פשוטות שמאפשרות יצירתיות ברמה בסיסית עם אפשרות ליצירת מסרים לחברים זוכה להכי הרבה תגובות. אני אנסה לקבל אישור לפרסם כאן נתונים מדוחות ה- erate של הקמפיין.

אורז

New member
מילים מעולם המוסיקה?

טוב זה באמת כבר לא אשמתך, אבל תאמין לי שחוץ ממי שעבד על הקמפיין, אף אחד לא רואה "שלטים שונים בהן נבנו מילים מעולם המוסיקה בפונטים של צילומים". כל מה שאני רואה זה אותיות גזורות בפונטים שונים. ממש לא ברור מה בקשר בין זה לבין מוסיקה ובכלל למכשיר סולאלרי. כמו שאתה בטח כבר מכיר אותי, זו לא הפעם הראשונה שאני לא מתפעל מקמפיין של שלמור אבל בדר"כ (זהירות מחמאה...) אתם כאינטראקטיב מצליחים להציל את כבודו של המשרד בפעילות אינטראקטיבית מגניבה ויצירתית. הפעם נצמדתם מידי לקריאייטיב התמוה של המשרד ולכן אני חושב שפספסתם. גם אם נעזוב לרגע את הקשר הקונספטואלי בין הפרסומת למוצר, הפעילות שהגיתם פשוט לא מגניבה ואני לא רואה שום צורך כגולש לכתוב מסרים כלשהם בפונטים המגניבים שלכם. בכל מקרה אשמח לשמוע האם הקמפיין הצליח בתנאי שתבטיח להיות אמיץ מספיק כדי להודות גם בכשלון. שבוע טוב.

Nועם

New member
כעיתונאי וכאחד שאוהב את הפרסום

היי יול. אמנם בכתיבתי כאן בפורום אני חדש, אך גלשתי בו לא מעט, וכעת החלטתי להתחיל לכתוב, אז את הראשונה שאני עונה לה. אני עיתונאי מזה מספר שנים, לא למדתי את מקצוע התקשורת, זה אמנם בגנים, אבא של בקול ישראל, ואני בעיתונות הכתובה, אך ברור לי מעל לכל ספק שזו צריכה להיות אהבה, אפילו לא ממבט ראשון אלא הרבה לפני המבט הראשון. זו צריכה להיות אהבה כזו שהרגשתך תמיד הייתה בה. אני יכול לספר לך על חברה קולגה בתחום שהוא כתב בטלויזיה, סיפר לי שהוא הולך ללמוד באוניברסיטה הפתוה תקשורת (כעת הוא כבר אחריי הלימודים), שאלתי אותו מה הקטע אתה הרי כבר בתוכו, הוא ענה לי תשובה פשוטה ביותר, בשביל התואר, אולי יום אחד ירצו אותי באחד ממשרדי הממשלה. לכן מה שאני רוצה לומר לך, כל הקטע של לימודים זה צריך להיות משהו עם המון המון אהבה, ובמקרה של תקשורת או שיש לך או שאין לך, אני מניח שזה גם כך בפרסום שם צריך את היצירתיות וכו'. אין ספק שלימודים לאחד שיש לו את זה רק יכולים להוסיף ולשבח את האדם, אבל בסופו של דבר אם את לא כזו שנמשכת לתום מלכתחילה, והלימודים הם רק בשביל "ללכת ללמוד", אז פשוט תרדי מזה.

יול9

New member
לכבוד הוא לי....

לקחתי לתשומת ליבי , ואני חושבת שאני אנסה את כוחי בעניין :)

למעלה