מה מסמל קלף 2 חרבות??

אורי רז

New member
אנשים - ברצינות ...

יש כאן רצף של גולשים שנכנסים עם שאלות של 'מה המשמעות של קלף X ?' יש ערימה של אתרים בעברית עם חומרים בנושא, כולל האתר של גילי פרי, האתר של יואב בן-דב, האתר של שולמית רונן, האתר של מאירה בן ארי, האתר שלי, ולוחות הפורום. ככה גם מי שלא קנה ספר בעברית עם החבילה שלו ולא מסתדר עם האנגלית של החוברת הקטנה הלבנה שמצורפת אליה (שנותנת מילות מפתח לכל קלף) צריך להסתדר עם שאלות מהסוג הזה.

TaPanta

New member
תשמע קשה לי לענות

יש לזה המון פירושים. תלוי גם באיזו חבילה מדובר ובאיזה פריסה? יש לך דוגמא ספציפית? כי אם לא אז השאלה הזו לא ברורה בכלל אשמח אם תססביר

אני חושב אחרת.

לוותיקים בפורום זה בטח משעמם לדון כל הזמן בדברים שמבחינתכם אבד עליהם הקלח. אך הפורום ממש צועק לדם חדש, לחברים חדשים שאותם הקלפים מעניינים כשם שפפפפפפעםםםםםםם זה עיניין אתכם. לכן אם תשלחו את כל החדשים למחוזות אחרים כדי לגלות משמעויות. הפורום שלנו יתיבש. בעבר קלף שתי חרבות היה מעורר דיונים נרחבים. הילה היקרה אני כותב זאת לך. כי הפורום חשוב לי כמו שהוא חשוב לך. וותיקים וותיקות שאין להם חשק להדריך ולענות שיפסיקו לענות ויתנו לאחרים לנהל דיונים. אוהב מיקי

במידה מסוימת אני מסכימה איתך

הפורום שלנו הוא אכן לימודי ואני בהחלט בעד ומעודדת חדשים להגיע לכאן (למשל באירוח שלי הזמנתי להגיע להמשך בפורום). לדעתי אורי כיוון ועל כך הסכמתי איתו שבכל פעם נכנס מישהו ומבקש פירוש על קלף אחד בלבד. לא מניסיון ללמוד ולהבין - הרי לא מתפתח כאן דיון כזה או אחר או ניסיון ללמוד - אלא פירוש בלבד. וזו לא הדרכה. מסכים איתי ?

אדרבא

צריך לשאול אותו מה דעתו על הקלף ולפתח דיון. המתחילים בדרך כלל נבוכים מהידע הרב שלכן. צריך לקיים קבוצות דיון חדשות של מתחילים. ולהפסיק לשלול או לשלוח לפורומים אחרים. אוהב מיקי

Diableror

New member
בדר"כ

אלה הבאים עם שאלות לקוניות,לא מצפים ל"הדרכה" או "דיון",אלא לתשובה דוגרי."מה מסמל קלף 2 חרבות" מבקש פירוש,ולא התפלפלות. Diableror

TaPanta

New member
בד"כ אין בד"כ

ואיך ניתן לקיים כאן דיונים אם תשובות כאלה? זה ממש ממש לא לעניין לעניות דעתי. גם השאלה שתראה הכי מטופשת או מתפלצפת או מתחכמת לדעתי האישית היא אפשרות לדיון פורה. דוגמא חיה - קלף 7 מחומשים שהיה כאן לא מזמן. למעשה אם נביט בכל מיני ספרים נוכל לראות שכל אחד מעניק לכל קלף משמעות שונה. לעיתים אפילו שונה מאוד. כך שלדעתי כל עוד יש אנשים שונים בעולם כל שאלה היא לגיטימת וגם אם אדם שואל בשביל תשובה דוגרי אני אישית יכול רק להרוויח מכך שתענו לו :>

TaPanta

New member
גם אני מסכים עימי :>

חתימה טובה לכוווווווווווווווולם

Diableror

New member
הא-אה.

מבחינתך דיון הוא אוסף של פרשנויות שונות.אני "דיונים" כאלה מבצע ע"י חיפוש בגוגל. ואם לכל אחד יש פרשנויות שונות כ"כ,אז בסופו של דבר לא סיפקת את התשובה המתבקשת.אם אני שואל שאלה לעניין,אני מצפה לתשובה לעניין,לא לחבורה של אנשים שמתנפלים על ההזדמנות לכתוב כמה שורות בשביל עצמם. רוצה דיון על קלף מסוים?תפתח אחד,אל תתעלק על הודעה אחרת בטענה שככה מתנהל פורום. Diableror

אורי רז

New member
תמיד יש בדרך כלל

ואיך ניתן לקיים כאן דיונים עם שאלות כאלה ? נכון שגם השאלה שתראה הכי מטופשת או מתפלצפת או מתחכמת היא אפשרות לדיון פורה, אבל זה לא כל שאלה מטופשת, מתפלצת או מתחכמת היא כזאת. לפעמים שאלה היא פשוט בסיסית ונדושה מבכדי להיות בסיס לדיון. דיונים על המשמעות של קלף X בפורומים בד"כ מסתכמים בכך שכל אחד מפרש את הקלף לפי הבנתו, בד"כ על סמך מה שאנשים רואים בציור של הקלף מחבילת הריידר. רק מיעוט המשתתפים משתמשים בחבילות אחרות. מיעוט קטן עוד יותר מנסה לעשות משהו מעבר ללספר מה הוא רואה בתמונה או מה כתוב בספר שלו. אז אם אתה מחפש דיונים שטוחנים שוב ושוב ושוב מה שאפשר ללמוד מקריאה בשלושה ספרי טארוט בעברית וחיפוש זריז בארכיון הפורום, אין בעיה. אם אתה מחפש דיונים שאפשר ללמוד מהם משהו חדש, צריך להתחיל אותם מנקודת התחלה קצת יותר מתקדמת מהמשמעויות הבסיסיות של הקלפים. "למעשה אם נביט בכל מיני ספרים נוכל לראות שכל אחד מעניק לכל קלף משמעות שונה. לעיתים אפילו שונה מאוד." בספרים בעברית אני חושב בדיוק להפך. רוב הספרים בעברית יפרשו את שני גביעים בתור אהבה, ארבעה מטות בתור חתונה, ושבעה מטות בתור חוסר יושר ו\או בגידה. רובם יפרשו את הקלף על סמך ציורי הקלפים מחבילת הריידר ועל סמך מחזור פרשנויות מספרים אחרים בעברית.

TaPanta

New member
טוב גם בקלף הזה כמו רבים אחרים

א. יש צורך להבין באיזו חבילה את משתמשת. ב. האם זו שאלה שקשורה לפתיחה מסוימת ? הכי חשוב זה לזכור לא להיצמד לאף פירוש למעט הפירוש שנראה לך נכון. אני לא זוכר את הספרים אבל יצא לי להתקל שנותנים לו משמעות שלילית וחלק שנותנים לו משמעות חיובית. בריידר זה פחות ברור אם כי נראה לי שהרוב יכריע לשלילי שחפיסה שלי שאני משתמש כעט הקלף הזה מפורש בצורה חיובית. אם נחזור רגע לריידר: יש משהו בכיסוי של העיניים שמעניק לו קונטציה שלילית אך אופן האחיזה בחרבות הים השקט מאחורה מעניק דוקא קונטציה חיובית של שלווה ושליטה למרות שהדברים לא נראים כל כך ברורים (בדיוק כמו הקלף עצמו :> ). לדעתי הכיסוי של העיניים מסמל התעלות על רציו, על חשיבה מונוטונית אוטומטית שלילית של הדברים כפי שהם נראים ובכך הייתי מעניק לו משמעות חיובית.גם בריידר אבל שוב לשיקולך\ך האישי :> נ.ב אורי זה נחמד שאתה מפנה אנשים לאתרים מסוימים אך יש צורה לעשות גם את זה אם המסר שלך בהודעה הוא לא ההפניה עצמה אלא העצבים שלך והמיאוס שלך מאנשים ששואלים שאלות אז אולי פשוט אל תענה ? אני מצטער על הטון העוקצני אבל ... שנה טובה חתימה טובה :>

דה פנטה. יאללה דיון

אני חושב אחרת, בקלף שתי חרבות, עניה המכוסות מסמלות את חוסר היכולת שלה לראות נכון את המציאות. הירח מלמעלה מסמל צער. אוהב מיקי

TaPanta

New member
:> תודה לאל :>

הירח מלמעלה אולי פונה יותר לפחד? THE MOON. ולאו דוקא לצער? ויש הגיון בחוסר היכולת לראות המציאות, אם כי זה תלוי באיזו מציאות מדובר - זאת שאנו "רואים", אין ספק שיש כאן מילכוד מסוים בכל מקרה אשמח אם תרחיב בנושא החרבות - אני ממש רואה איזון מושלם באחיזה הזו - מאין מאסטר של אומנות לחימה או משהו גם הישיבה על הכסא עושה רושם כזה... מים שקטים, מים צלולים, הכל מסמל דוקא לשליטה ושלווה ולא לצער והתבודדות הבחורה נראית יותר מחוברת לעולם מאחוריה מאשר אנו שמביטים בעולם שלה.

מצא חן בעיני

החרבות מסמלות את השכל, מחשבה ודיבור. האיזון שלהם מראה כי היא בחורה אינטלגנטית ביותר. (לכן אתה צודק) בכל הקלפים שיש בהם מים הם מסמלים רגשות כלשהם. הקלף היחיד שיש בו מים שקטים ביותר הוא קלף 6 חרבות. צד הימני של הסירה יש מים גועשים, ואילו הצד השמאלי המים שקטים. זה מראה כי תפקיד המשיט לחלץ את הבחורה מבעיותיה הרגשיות. שאר הקלפים שיש בהם מים לא כולל נחלים כמובן המים תמיד רוגשים. כוכב, מיזוג, ירח. בארקנה הבכירה. ובזוטרה, אס הגביעים, 8 גביעים, נער, מלך, מלכה. 2 חרבות 5 ו6 חרבות. 2 מטבעות. המים מסמים רגשות כמו שהעננים והחרב מסמלים את מעוף המחשבה. אוהב מיקי

TaPanta

New member
מעניין שציינת את 6 חרבות :>

אני חושב שבאמת יש בנקודה מסוימת הגבלה בינהם, בשליטה אני משער... תודה. הכבוד כולו שלי :>

למעלה