מה מניע אנשים?

מה מניע אנשים?

אתמול לקראת ראש השנה הבא אלינו לטובה סידרתי את החדר וניקיתי אותו. לפתע מצאתי מכתב שנשלח מחו"ל לפני כבערך כשנתיים. וזה הזכיר לי הרבה מחשבות ותהיות שרציתי לשתף. מדובר בבחורה שפגשתי כשעבדתי כמאבטח טיולים לפני החגים. באותו טיול לא ממש דיברנו כלכך אבל היא הוסיפה אותי לפייסבוק. תכננתי לטוס לטיול בארה"ב וקנדה (בלי קשר אליה) מחוף לוחוף למשך חודשיים והיא שמעה על כך והציעה שנפגש וכך עשיתי. נפגשנו למשך יומיים במיאמי והיה ממש כיף אבל בתוך תוכי ידעתי שהיא מעוניינת רק בידידות וגם אנו גרים רחוק ולכן לאורך כל שאר הטיול (הפגישה איתה הייתה די בהתחלה) לא יצרתי עימה כל קשר. ואז לאחר כחודש בערך בעודי בצד השני של ארה"ב היא שולחת לי הודעה בפייסבוק על כמה היא נהנתה וכו' המשכתי להתכתב איתה מידי פעם אך המשכתי הטיול המתוכנן (שהיה מדהים) כאילו כלום לא קרה. שחזרתי לארץ נהגתי בצורה דומה.. יום אחד היא אומרת לי שיש לה תיכנונים (ידעתי שיש לה תכנון מסוים לפני שנפגשנו אפילו) לבוא לארץ ושהיא מתגעגעת אליי.. ולאט לאט נסחפתי עימה. התחלנו לדבר שעות על גבי שעות בפייסבוק ומאוחר יותר גם בפלאפון (היא התקשרה אליי תמיד כי זה זול מואד שם.. בניגוד לארץ) .היא סיפרה לי את הדברים הכי אישיים שיש, סיפרה לי על המשפחה שלה על חייה וכו'. שהמועד התחיל להתקרב היא שיתפה אותי בפרוצדורה ובמבחנים שהיו לה לקראת הפרויקט שהיא תעשה בארץ והיא לעולם לא שכחה לשלוח אליי את אותם מכתבים על מנת שאוכל לעזור לה ואהייה מעודכן. לאחר כחודש גיליתי שהיא שיקרה לי לגבי משהו (בנוגע ליחסיה העכשווים עם האקס שלה-שמתברר שכנראה לא היה אקס) התחלתי לדבר על כל הנושא בהרבה ספקנות. היא כתגובה שלחה לי הוכחות לגבי התשלומים לפרויקט, דברים שהיא קנתה לקראת חו"ל, עותקים ממסמכים שהיא שלחה, כרטיס טיסה וכו' על מנת להוכיח לי שהיא אכן מגיעה. חודש לפני ההגעה העניין הסתבך ונהייה אפילו קצת פתטי. פתאום היא התחילה להגיד לי שאמא שלה שכנעה אותה לא ללכת לישראל, אחר כך היא סיפרה לי שאין לה כסף, אחר כך היא סיפרה לי שהיא צריכה למכור את האוטו ואין לה קונים, אחר כך פתאום יש לה בעיה עם המשפחה שלי. כל 2-3 ימים פתאום היתה לה "בעיה" אחרת. הבנתי כבר כמה שבועות לפני שהיא לא תגיע. אבל בכל זאת תהיתי מדוע היא ממשיכה לנהוג כך...היא גם ניסתה למשוך אותי עוד ועוד ולהגיד לי "אולי אבוא באוקטובר כי חסר לי כסף" אבל לא נתתי לה לשטות בי עוד ... היא כאמור לא הגיעה לבסוף והמשכתי הלאה. אני כל הזמן תוהה מחדש מדוע היא נהגה ככה. למה למה לעשות דבר כזה למישהו שהיא פגשה באיזה טיול שגר במקום רחוק כלכך. הרי כסף היא לא הרוויחה מזה (להפך היא נאלצה לשלם על ביטול הגעה לפרויקט, וביטול כרטיס טיסה), בנוסף היא בזבזה כלכך הרבה זמן (שעות על גבי שעות כל יום) שהיתה יכולה לנצל אותו בצורה טובה הרבה יותר. זאת בחורה יפהפיה, עם אינספור מחזרים. היא בן אדם מאוד חברותי עם אינסוף חברים, באה מבית טוב ומבוסס (יהודיה אמריקאית...) , לומדת בבית ספר למשפטים יוקרתי,נמצאת באמצע שנות ה20 לחייה שעתיד ורוד לפניה. למה לה להתנהג בצורה כזאת? ככה סתם בלי שום מטרה ... אני באמת לא מצליח לתפוס איזה רווח יש לה. יכול גם להיות שהיא כן התכוונה להגיע אבל תפסה רגליים קרות מסיבה כלשהיא. יכול להיות שהיא גם התכוונה להיות בארץ ורצתה אותי סתם בשביל שיהייה לה איפה לישון ,לחסוך בהוצאות וכו' ואז אמא שלה אמרה לה שזה דבר לא יפה לעשות או שהיא הבינה שזה לא משתלם ... פשוט איני מצליח לתפוס מדוע אדם מתנהג בצורה כזאת, כאשר אין לו שום רווח שהוא יפיק מכך... מה אתם חושבים?

אנחנו חושבים שהיא באמת רצתה להגיעה...

אלה שאמריקאית באמצע שנות 20 לחייה זה כמו בחורה ישראלית בת 17 בארך מבחינה התפתחות פסיכולוגית. בגלל שהיא לא הייתה בצבא היא הרבה יותר צעירה ברוחה. היא מאוד רצתה, אבל בתכל'ס השינוי הזה היה גדול עליה ואם היו לה קשיים נוספים וגם משפחה לחצה, אז היא בכלל התקפלה. לדעתי לא היה מרמה ולא נעליים. כשהיא "משכה" אותך לקראת הסוף, היא הישלתה גם את עצמה וקיותה שהיא כן תצליח לעשות את זה. על תתן לגילה ולעבודתה להשלות אותך. בארצות הברית אנשים מאוד לא בוגרים בגיל 25 ואפילו אחרי. אני לגמרה יכולה לתאר מצב שבו הבחורה מאוהבת ומלאת התלהבות וכאשר דברים מתחילים להיות ממשיים היא מגלה שבתכל'ס אין לה מספיק כסף ואז היא חושבת משהו כמו : "אני בכלל מכירה את האיש זה??" ועם משפחה שאולי מפמפמת לה שאתה יכול להיות טרוריסט ערבי ככל הידועה להם (מה הם יודעים על ישראל...) ומשם הדרך לרגליים קרות היא קצרה. בקיצור נראה לי שדברים לא נעשו בזדון. יותר מתוך טיפשות.

אני חושבת שאולי היא באמת רצתה לבוא

אבל חששה ונלחצה,אולי באמת השפיעו עליה שלא תסע אלייך. ויכול להיות שזה היה סוג של משחק עבורה. אם הסיפור לא סגור מבחינתך,אולי שווה לבדוק את זה מולה וליצור קשר מחדש רק כדי לסגור את המעגל.

בעייתי

נניח והיא לא התכוונה להגיע מלכתכילה, מן הסתם היא לא תגיד לי את זה היא מן הסתם תנסה למצוא סיבה שתגרום לה לצאת הכי "בסדר" מכל העניין בזמנו היא אמרה לי בהתחלה שאמה שכנעה אותה לא להגיע , אחר כך טענה שאין לה כסף , לאחר כמה ימים היא טענה שהיא צריכה למכור את האוטו, אחר כך טענה שיש לה נקודת חן סרטנית (שפיר כמובן) ולבסוף יום לפני טענה שסבתא שלה נפטרה. לבסוף שהיא לא הגיעה ניתקתי עימה את הקשר והבהרתי לה שברור לי שהיא לא תגיע והכל היה שטויות אבל היא פעם בכמה ימים המשיכה לשלוח לי מיילים וסיפקה לי עוד תירוצים לאי הגעתה גם שזה כבר היה כלכך מגוחך אתמול היא שלחה לי מכתב שהיא תכננה להגיע אך היא הבינה שזה לא עובד (והתעלמה לחלוטין מכל ה"משחק" שלה לאורך כל החודש לפני הגעתה ואחר כך). זה נשמע מופרך- כי זה לא שהיא גילתה עליי משהו חדש..אז מה כבר השתנה? היה לה את כל הידע עליי חודשים רבים לפניי הגעתה.. ברור שזה לא היה אמיתי. השאלה -האם זה היה משחק מתוכנן והכל היה שיקרי מהתחלה או שהיא פשוט תפסה רגליים קרות והיא ניסתה להתחמק (או שאולי היא היססה??) עוד משהו- אם היא החליטה לא להגיע. מדוע היא סתם משכה את זה עוד ועוד עד ליום שבו היתה אמורה להגיע (וגם אחרי-אך שוב לא ייחסתי לכך חשיבות והתעלמתי ממנה....) למה לא פשוט להגיד -עידן אני לא באה להתראות? כנראה שהיא רצתה לגרום לי לעשות את זה וכך היא תוכל להאשים אותי ...

הכל יכול להיות...

השאלה מה הסיבה שאתה ממשיך להתעסק בזה? בין אם היא רצתה לעבוד עליך או סתם הייתה ילדה נלהבת שהתקשתה לעמוד בהבטחתה...זה מטיל דופי בך? אולי הגיעה זמן להמשיך בחיים ולחסום לגברת הזאת כל דרכי גישה אליך? בקיצור לנתק את הקשר איתה סופית. הרי אין דרך לדעת מה קרה. אם אתה שואל למה נפלת בפח? כי היית אולי קצת תמים, מאוד מאוהב. כנראה שזה היה סיפור גדול מבחינתך, אבל אחרי שנתיים ייתכן שהייתי מצפה שכבר תגיד עצמך שזה באמת לא משנה ושלא תצליח להבין כל בן אדם שבעולם.

טוב נתחיל מהסוף

קודם כל זה ממש לא מעסיק אותי ביום יום, רק עכשיו שמצאתי את המכתבים סתם נזכרתי בה וזה העלה בי הרבה תהיות. דבר שני אם כבר היא היתה תמימה. היא זאת שבזבזה לא מעט כסף: על שליחת המכתבים ושליחתם לארץ, קניית מתנה ושליחת לארץ.כרטיס טיסה, העברה של 2000 דולר לישראל (היא שלחה לי הוכחה לכך...) וכו' לי כל העסק לא עלה שקל. סה"כ חיכיתי לה שתבוא. לא באה- שלום ולהתראות... אם היא עשתה את כל זה בשביל לעבוד עליי היא לא תמימה אלא פשוט טיפשה... יותר סביר להניח שהיא עשתה את כל זה כי היא תכננה להגיע ו(בלי שום קשר אליי) רצתה מישהו שהיא תוכל לגור אצלו לאכול שם וכו' -לכן זאת עיסקה די משלמת בשבילה (אגב כחלק מהעיסקה היינו אמורים לנסוע אחרי כמה שנים בחזרה לארה"ב ואז להתחתן ולקבל אזרחות -לכן גם לי זה השתלם..חחחח) סה"כ יום אני שמח שהיא לא הגיע, כי אני בטוח ב90 אחוז שזה לא היה עבד במילא... והאכזבה היתה אולי מרה יותר...

למעלה