מה מניע אותנו?

basket case

New member
מה מניע אותנו?

אבי תמיד היה אומר לי, שאנשים תמיד ירצו ממני משהו - ובד"כ זה יהיה אחד מהשניים: כסף, או סקס. מספר אירועים מצערים שקרו לי בהיותי נערונת תמימה גרמו לי, לדאבוני, להאמין כי אכן כך הדבר. מצד שני, אני עצמי עוזרת לאשים הרבה פעמים, בלי שיהיה לי אינטרס. למשל -לאסוף טרמפיסטים (ולהסיע אותם עד הבית, גם אם זה לא בדרך שלי), וכו'. ובכל זאת, אני תמיד מרגישה שרוצים ממני משהו. קשה לי להאמין שמישהו יעזור לי, יתן לי משהו, או יהיה נחמד אלי ככה סתם. אני תמיד מחפשת את המניע שלו. אז מה אתם חושבים? האם אנחנו תמיד פועלים מתוך אינטרס כלשהו? מה בעצם מניע אותנו?

אמונות פנימיות והשיקוף שלהן ../images/Emo23.gif

יש לכל אחד מאיתנו אמונות פנימיות בכל מיני תחומים – כסף, גוף, היקום, אנשים, העולם וכו'. יש לנו אמונות שתומכות בנו ועוזרות לנו (את יכולה לקרוא לזה אמונות חיוביות), ויש כאלו שלא תומכות בנו (את יכולה לקרוא לזה אמונות שליליות). דוגמאות לאמונות תומכות: הגוף שלי חזק, הכל קל ופשוט, קל להרוויח כסף, אני מלא/ה באהבה, אני הרמוני/ת עם הכל, אני מקבל/ת את עצמי ללא תנאי, החיים קלים, הכל מתממש בעולמי בקלות, קל למצוא אהבה, גוף האדם חזק ועוצמתי, הגב שלי בריא חזק ומאושר. דוגמאות לאמונות לא תומכות: היקום נגדי, הגוף שלי חלש, החיים קשים, קשה להרוויח כסף, אני לא בהרמוניה עם העולם, הכל קשה, קשה למצוא אהבה, תמיד הכל איתי מסובך, הזיכרון שלי לא טוב, כולם נגדי, הגוף נוטה להיחלש עם השנים, הגב שלי כואב. ניקח לדוגמא אדם המאמין שכולם רוצים לנצל אותו. האמונה הפנימית שלו היא שכולם רוצים לנצל אותו, והוא בעצם משדר את המידע הזה ליקום כל הזמן (אפילו מבלי לשים לב, המחשבה הזאת עוברת בתוכו). האדם הזה יפגוש בחייו הרבה אנשים נצלניים, ואנשים ינצלו אותו, וזה עוד יותר יחזק את האמונה שלו, שכולם רוצים לנצל אותו. אבל.....אנו בעצם מזמנים לחיים שלנו את מה שאנו מאמינים בו. כל דבר שקורה לנו בעולם החיצוני, הוא בעצם שיקוף של העולם הפנימי שלנו. אם נשנה את העולם הפנימי שלנו לטובה (בין היתר האמונות שלנו), העולם החיצוני לנו ישתנה גם הוא לטובה. נחזור לאדם שמרגיש שכולם רוצים לנצל אותו. הוא יכול להגיד לעצמו "כולם רוצים בטובתי", ואם הוא יתמיד להגיד את זה לעצמו, לאט לאט יהיה שינוי בחייו. אנחנו כל הזמן מזינים את עצמנו במידע (אשר לרובו אנו לא מודעים), אז אם כבר עובר בתוכנו מידע, אז למה לא להזין לעצמנו מידע חיובי – כזה שיעזור לנו ליצור לעצמנו חיים נפלאים בדיוק כפי שאנו רוצים?
הרבה אנשים מתקשים להגיד לעצמם אמונות תומכות / חיוביות. הם מרגישים שהם משקרים לעצמם. לדוגמא: מישהי שהאמונה שלה היא: "הגוף שלי חלש". היא מרגישה שאם היא תגיד לעצמה: "הגוף שלי חזק" בזמן שהיא מרגישה "שהגוף שלי חלש", אז היא משקרת לעצמה. אבל להגיד לעצמה שהגוף שלה חלש, זה באותה מידה שקר, כי אנחנו יוצרים את המציאות, והאמונות שלנו מתגשמות. כמו כן, אפשר להתייחס לאמונה חיובית כאל הנחייה, ואז החלק שמרגיש שאנחנו משקרים יכול להירגע.

תסלחו לי אבל..זה כזה בולשיט..

אתם כל הזמן אומרים שהשינוי צריך להתחיל בתוכנו...שאם רק נשנה את עצמנו ונגיד שאנשים רוצים בטובתנו אז כך יקרה. כמו הפרסומת הזאת של שרי אריסון "השלום מתחיל בתוכי". אני תוהה אם גם 900 האנשים שהיא פיטרה מהבנק שלה, מרגישים שהשלום מתחיל בתוכם כשאין להם עכשיו איך להאכיל את הילדים שלהם. אם אני אחשוב שבעולם הזה אין אנשים גזעניים, ושכל האנשים רואים את כולם כבני אדם שווים, אז אני אפסיק לפגוש אנשים גזענים? אני אפסיק לראות את הגזענות, אז אנשים יתחילו להתייחס אליי כבן אדם שווה להם? אם ערבי יחשוב שכל הישראלים בעצם רוצים לחיות איתו בשיתוף פעולה ודו-קיום, הוא יפסיק לפגוש אנשים כאלה, או לפחות הכמות תתמעט? אם אני אחשוב שהחברה שלנו לא מיליטריסטית, אז היא תפסיק להיות כזו? השינוי לא מתחיל בתוכך..השינוי מתחיל כשאתה מתחבר לקהילה שלך, ומנסה לגעת ולעזור לאנשים, לעבוד איתם בשיתוף פעולה, מתוך כבוד, הבנה וסובלנות, וככה לשנות. אני מודע טוב מאוד לכמה החברה שלנו דפוקה, כוחנית, הולכת אחרי העדר\ אינטרסנטית וכו וכו.. אני לא אומר לעצמי ש"כולם רוצים בטובתי", והאמת שאני יודע טוב מאוד שזה לא כך. מצד שני, אני גם ממש לא חושב שכולם רוצים לנצל אותי ושלכולם יש אינטרס אישי. אני פשוט עוזר ונותן ומתנדב בלי שום קשר, מתי שאני יכול, ופשוט לוקח את הסיכון שאני אפגע, וגם אחרי שאני נפגע, אני ממשיך לקחת את הסיכון הזה. כי השינוי לא מתחיל בתוכנו דווקא. אומנם זה חשוב להיות שלם עם מי ומה שאתה, אבל מה שאתם עושים זה פשוט מדחיקים ומכחישים, אתם עסוקים רק בעצמכם. אם מישהו פוגע בכם, הדבר הראשון שאתם עושים, זה משנים את עצמכם, כדי לחיות עם זה בהרמוניה, וככה פחות להפגע. אבל לדעתי מה שיותר חשוב זה לנסות להגיע אל מי שפגע בכם, לנסות לראות מה גרם לו לפגוע בכם, ומתוך הבנה, וכבוד, לנסות לשנות ולהסביר ככה שאף אחד מכם לא ייפגע או יפגע באחר בעתיד, ואולי אפילו להגיע לשיתוף פעולה עם זה שפגע בכם. רק ככה יחול השינוי האמיתי.

Blueyes2

New member
אתה דוגל במעשים

שבאים מתוכך ... איפהשהו אתה מסכים עם מה שנאמר קודם , זה פשוט נראה לך כנראה פלצני למראית עין .. זה מה שהרבה חושבים , זה לא כזה פשוט כמו שזה נכתב קודם , הדברים קצת יותר מורכבים . אני יכולה להבין אותך שאתה מתעצבן ככה , אבל מה שנעזה קודם בא רק מתוך רצון טוב ולא כעידוד של הכחשה וחיים באופוריה. אתה צריך להבין שכל אחד יוצר את המציאות שלו בהתאם לאמונותיו , הוא מושך את גורלו , את האנשים שפוגש והאירועים. ואולי זה ישמע לך מופרך , אבל גם אלה שפוטרו צריכים לעמוד על רגליהם ולהבין שהם צריכים לעמוד באתגר הזה . אני לא אומרת שלא צריך לעזור - להפך זה מאד חשוב , אבל האדם שאתה רוצה כ"כ לעזור לו צריך לפתוח את עצמו לקבלת עזרה . לפעמים הוא צריך לגלות את התשובה לבד. זה שתתחיל להיות "נאור" פתאום בין יום אחרי שדגלת בשוביניזם לדוגמא , לא יהפוך לך את החיים לורודים מיד , זה שאתה אומר לעצמך משהו , זה לא מספיק כי אתה צריך להאמין בזה ולראות את העולם דרך ההשקפה שהשתנתה. ולגבי הבעיות שיש לנו במדינה הזאת , אם באמת הינו עושים את מה שאנחנו מתיימרים לעשות ולא היינו מתנהגים כמו בהמות ולא בהקשר פוליטי אלא בין בני אדם כאנשים , בכבישים ובכל מקום - המציאות שלנו לא היתה נראית כך. האמונות שלנו בתור הקבוצה הזו שאנו מכנים ישראלים שחיים כאן , הן אלה שגורמות למציאות הזו... אז מה אני עושה בנידון ? אני לא מדחיקה , אני תורמת בכך שאני לומדת ועוזרת לאלו מסביבי ולא משתפת פעולה עם האלימות הרבה שיש כאן - לפני שאני מתרגזת וכועסת על מי שאני לא מכירה בכלל , אני מנסה להבין - כמו שכתבת. אז אני מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי, למרות שהיה לי קצת קשה ...

אבל..

לדעתי השיטה הזו מנציחה אגואיסטיות. זה כמו להגיד "אם העולם דפוק, אז זה לא הגיוני, בטח משהו דפוק בי, אז אני אשנה את עצמי". חשבתם אולי פעם שאולי העולם באמת דפוק? אולי אתם בסדר גמור איך שאתם? נכון, אחד הדברים הכי חשובים זה להיות שלמים עם עצמנו, אבל איך שאני רואה את זה, השיטה שלכם מנציחה את ההסתכלות בעצמכם, וסוגרת את ההסתכלות החוצה, אל תוך הקהילה והחברה הסובבת. היא מתעלמת מאחד המרכיבים החשובים ביותר להתפתחות החיובית של האדם לדעתי, וזה שיתוף הפעולה והעזרה ההדדית לזולת. את אומרת שהמפוטרים של בנק הפועלים צריכים עכשיו לעמוד על רגליהם ולעמוד באתגר.. לדעתי זאת גישה דיי התנשאותית. אולי במקום שהיא תפטר מאות עובדים, ואחר כך תלך ותגיד להם "השינוי מתחיל בתוככם, תחיו בהרמוניה עם עצמכם, תעמדו באתגר\ ואז יהיה לכם טוב מסביב"..אולי במקום זה שתרוויח קצת פחות, ותתן קצת יותר, וככה תשמור על הפרנסה של אלה שעובדים אצלה, אולי אפילו תשפר להם את התנאים, וככה הם יעבדו עם יותר חשק, וככה עבודת הבנק תתייעל (ובדרך הבנק גם ירוויח יותר..). הרי זה ידוע שהבנק לא עמד על סף פשיטת רגל..בנק הפועלים זה הבנק המוביל במדינה. וזאת רק דוגמא. אני מתנצל אם הנימה נשמעת תוקפנית, אני פשוט מביע את דעתי הנגדית ואני מנסה ללמוד ולהבין יחד אתכם.

בקשר לאמונות פנימיות

אני מבינה את נקודת ההשקפה שלך. גם אני מודעת לכל המצב הזה, הבלתי נסבל, בארץ שלנו ובעולם בכלל. הרעיון הוא שיש לך בחירה איך לראות את הדברים ואיך להתמודד איתם: או שאתה כועס וצעק ומתווכח על כמה שהכל לא צודק ואומר שהנהלת הבנק וראשי המדינההם מושחתים וכלי וכולי, כולנו מכירים את זה טוב, או שאתה בוחר להתחיל לעשות שינויים בסביבתך שלך ולבחור בדרך החיובית יותר לראות את החיים. כי בסופו של דבר כל הכעס והצעקות לא עוזרים לשנות את המצב הזה, זה רק גורם לך להרגיש רע ומרומר וכועס. אפשר גם לפעול אחרת, ביחד עם המודעות למה שקיים, ותאמין לי שאם מתחילים לצעוד בדרך הזאתץ אתה מגלה עוד ועוד דברים יפים בעולם שלא שיערת שהם קיימים אבל הם שם תמיד מעצם קיומם של אנשים טובים. אני יודעת שזה קשה , ויותר קל להגיד. האמונות הפנימיות שלנו זו הדרך שלנו להתמודד עם המציאות , זו לא הדחקה זו רק בחירה.

מה מניע אותי ../images/Emo23.gif

הרצון לצעוד בדרך האהבה הרצון להתפתח, לצמוח ולפרוח אהבה לחיים ועוד...

Kiru

New member
שזה גם אינטרס, כמובן...../images/Emo8.gif

פשוט סדר העדיפויות שלך שונה משל האנשים שהיא תיארה בהודעה שלה.

Kiru

New member
כן

המטרה שלהם היא כסף וסקס והמטרה שלך היא התפתחות וכו'...

Desert Voyager

New member
מי זה "אנחנו" ../images/Emo35.gif

נכון מה שנאמר כאן שכל מי שחושב חיובי אכן יוצר מסביבו עולם חיובי כזה. זה אמת. ונכון הוא שדומה מושך לדומה, כלומר כל אחד בהתנהגותו יוצר גם את מעגל החברים שלו, וכן הלאה משפיע על המעגלים הרחבים יותר. אבל...עד כמה יש כח באדם אחד להשפיע? על ~מה~ הוא משפיע? עד כמה ~ניכרת~ ההשפעה? לכן מה שמכונה "רע" עדיין קיים, גם אם נומר שהכל טוב. העולמות בכל זאת מתנגשים. עולם האידיאל שהופך ונהיה מעשי עם העולם המעשי שהוא עדיין איננו אידיאלי. לכן יתכן ואביך צודק, אבל ודאי שאיננו צודק לגבי כולם. ואם את מקרינה שפע של חיים חיוביים מתוכך, ממילא מה שיהיה מסביבך אף הוא יהיה חיובי. אותו חלק שאיננו חיובי, אותו חלק שמתנגש עם השקפת עולמך גם אותו תפגשי (זה תמיד ככה לשם האיזון), אך תדעי להתרחק ממנו. לכן הייתי ממשיך בצורת חיים חיובית והרמונית. נותן יותר עצמה לטוב האידאלי ובכך גורם אושר לעצמי ולסובבים

למעלה