מה-מם.

רק דודי

New member
מה-מם.

היי, אני חדש פה (טוב, הפורום עצמו הוא חדש), והאמת היא שכבר שנה שאני לא כותב בפורומים (לצערי אין לי זמן..) אבל עכשיו הייתי פשוט חייב: ראיתי במקרה את הסדרה יום שלישי, סתם לאחר צפצופ של ערוצים בדירה שלי עם כמה חברים ונרגילה, פתאום תפסנו את הדבר הזה. יותר נכון - זה תפס אותנו. אני אישית, כשרואה את הסלוגן "צו פיוס", עם כל הרצון הטוב שלו, יוצא ישר אנטי, לא בגלל שאני נגד הדת, (אני מסורתי) פשוט נמאס לי מהתנהגות ברברית של שני צדדים שלא רוצים ולא מנסים להבין אחד את השני כך שצריכים ליצור ממש אגודה או עמותה, מה שזה לא יהיה, לפיוס בין השניים. לכן אפילו לא רציתי לראות את זה... אבל אין מה להגיד, כשרואים שלמות - מזהים אותה. והפרק הזה, (ראיתי רק את הפרק השני - הפרק הראשון בדרך אליי, לא אספר לכם איך, כי הרגע כתבו בפורום שאסור...) היה כלכך דומיננטי, בעיקר הביא את החלק הטראומתי של העולים, שבד"כ אני ממש לא מתחבר אליהם או לחזיר שרובם אוכלים, וזה פשוט תפס אותי. הראה לי משהו שאף פעם לא חשבתי עליו, הבהלה הזאת, הטראומה, באים ממקום של אנטישמיות - שלנו, חבר'ה, אין מושג מה זה! מי פה בחיים שלו נתקל פעם אחת באנטישמיות?? אני בטוח שלפחות 90% מהפורום אין תשובה. ולהגיע למקום חדש, מאנטישמיות - לשנאת עולים חדשים ורוסים. הם לא באו עשירים, הרופא חי בסרט שיהיה מתנח בארץ, כשכולנו יודעים את האמת המצמררת שבסוף הוא יגמור כמנקה במקרה הגרוע או רופא צבאי שממש לצעירים את ה*** כשמתגייסים בבקו"ם...(לא שמקצועות אלו לא מכובדים, אבל הבנתם את הכוונה שלי..זה לא מה שהוא חולם עליו) כמו כן, נהניתי מאוד מהקטע של האב והבת שקוראים יחד בספר, תחשבו - אנחנו רואים "ארץ נהדרת" והם קוראים דברי תורה. לא להאמין כמה שאנחנו שונים, אבל עדיין עם אחד. שיהיה לכולם צפייה מהנה.. אני בהחלט אמשיך לעקוב..

אהבתי את התגובה שלך../images/Emo9.gif

אני מהפורומואים כבר ידעתי שהסדרה הזאת תתפוס אותי... ותתפוס אותי חזק... ולא התאכזבתי לשמחתי... מה שאמרת לגבי הכתובת על הקיר... אני כל כך שמחה שזה עורר אצלך משהו... האמתי שגם אני אף פעם לא ראיתי את זה ככה... למרות שאף פעם לא הרגשתי שנאה אליהם.. אבל פשוט התעלמתי שראיתי דברים כאלה... ועכשיו ראיתי את זה בצורה הרבה יותר טראומטית... אפשר להגיד גם אמיתית... וזה גם מה שיוצרי הסדרה בעצם רצו להעביר... שזה יעורר משהו אצל כולנו כל המצב הזה... ועכשיו אחרי כל זה... אני רעות בת 17 מהקריות... תהנה

../images/Emo45.gif

היי לך דודי...
האנטישמיות בחיי היום יום גלויה לעין רק לאלה שסובלים ממנה. שהם אותם עולים חדשים. אותם עולים שעולים לארץ בשביל לחיות בה ולהתקדם, נאלצים לקבל יחס שכזה. ולכן כמו שאמרת 90% מהאנשים פה בפורום לא תהיה להם תשובה לכך. אנחנו לא רואים את אותה אנטישמיות ואלה שרואים מעדיפים להתעלם. בכל אופן, שיהיה שבת שלום! וטו' בשבט שמח!!
וכמובן שאנחנו נמשיך לעקוב...

דללה

New member
ברוך הבאה ../images/Emo140.gif

אני רוצה להגיב דווקא על שני משפטים שכתבת.. "פשוט נמאס לי מהתנהגות ברברית של שני צדדים שלא רוצים ולא מנסים להבין אחד את השני כך שצריכים ליצור ממש אגודה או עמותה, מה שזה לא יהיה, לפיוס בין השניים." אני נאלצת להסכים איתך במשפט הזה. השבוע נכחתי בהרצאה של צבי יחזקאלי בתיכון שלי והוא אמר דבר נכון. אנחנו כל כך רוצים שיהיה שלום ושנחיה יחד עם הערבים, כשבעצם אנחנו לא יודעים ולא מסוגלים לעשות את זה. וזה בערך אותו דבר עם רוב הדתיים והחרדים. אנחנו אומנם רוצים שלום ורוצים שקט אבל אנחנו לא יודעים איך להביא אותו. ואני באמת חושבת שזה חסר טעם לנסות לגשר בין הצדדים. הדתיים חיים בדרך הטובה להם והחילוניים בדרך שטובה להם. שלא תבין אותי לא נכון, אין לי שום דבר נגד הדת. להפך, אני מכבדת ומקבלת כל עוד זה לא נכפה עליי. המשפט השני שלך, "והפרק הזה, היה כלכך דומיננטי, בעיקר הביא את החלק הטראומתי של העולים, שבד"כ אני ממש לא מתחבר אליהם או לחזיר שרובם אוכלים, וזה פשוט תפס אותי." אני חייבת להגיד שזה צרם לי קצת. העובדה שהכללת וקבעת שכל העולים אוכלים חזיר נורא מפריעה לי. אתה רואה אותם ככופרים ולא כולם כאלו. אני חושבת שהגיע הזמן לפקוח את העיניים ולראות את מה שקורה באמת לפני שאתה קובע ועושה הכללות. ודבר אחרון, בקשר לאנטישמיות, גם אם נתכחש אליה היא קיימת וכולנו יודעים שהיא קיימת. הם מגיעים ממקום שאומנם יש בו אנטישמיות, אבל הם מגיעים ממקום שבו הם היו שווים קצת יותר מ"מנקה במקרה הגרוע", ואנחנו לא נותנים להם את האופציה להתפתח פה ולהגיע למשהו שהוא קצת יותר מ"מנקה". גלישה מהנה

Fairywitch

New member
המממ, ועכשיו משהו שצרם לי-

"לא נותנים להם את האופציה"- יש להם את אותה אופציה שיש לילדי הארץ, ולפעמים הרבה יותר. גם עולים ותיקים או ילידי הארץ, במקרים רבים לא משיגים עבודה במקצוע שלהם. זה לא משהו אישי נגד עולים, אלא בעיה כללית במדינה. ואגב, מקומות רבים מציינים במפורש כשהם מחפשים עובדים שיש עדיפות לדוברי רוסית, וזה כבר מרגיז במיוחד. אבל זה נושא אחר. לגבי עבודה במקצוע, בכל אופן, זאת בעיה כללית כאן ולא רק של עולים.

devilz

New member
נמנמ

ואם אני כן אוכלת חזיר זה באמת הופך אותי לפחות בנאדם? מי מהעולים שבאמת רצה ובאמת התאמץ... הוא יותר ממנקה.... זה תלוי באופי... אז כן.. לא חסרות מהנדסות תוכנה שעובדות בקופה... אבל מצד שני יש מספיק שהתאמצו ומצאו את עצמם גם כאן...

דללה

New member
אני לא אמרתי את זה...

לי אין שום בעיה עם מי שלא שומר כשרות ולמעשה אני כזאת בעצמי.

devilz

New member
../images/Emo24.gif אני יודעת ../images/Emo9.gif

פשוט... נמנמ רציתי להדגיש נקודה

Fairywitch

New member
איזו הודעת הצטרפות יפה../images/Emo70.gif

ברוך הבא, דודי
אני חנה
הסדרה הזאת באמת עשויה היטב- רואים שהכותבים עשו תחקיר לפני שהם כתבו, שלא כמו בסדרות רבות אחרות.

למעלה