מה מכינים לצהריים?

יוכי68

New member
מה מכינים לצהריים?

היה ויכוח בין בני הבית - 7 במס' מה נכין: קובה אדומה או פיצה הכף הוכרעה לכיוון הקובה.

Y A E L I 37

New member
אני הכנתי קציצות ברוטב עגבנית סמיך

עם אורז לבן. הכנתי לפת כבושה עם סלק [10 ימי כבישה] יצא מצויין... מנש הכין טחינה וסלט הבית.., בתאבון.

יוכי68

New member
יעלי, איך את מכינה את הלפת?

בא לי להכין חמוצים מכל שאריות הירקות: גזר, כרוב, לפת....מה עוד אפשר להוסיף?

Y A E L I 37

New member
תפרידי בין שני דברים:

למה שאת מתכוונת זה נקרא מסייר של הטריפוליטאים אני מכינה כך: בקערה גדולה חותכת גזרים, לפת, צנון, שומר, קלורבי, מלפפון וגמה. סוחטת 5 לימונים ועוד כוס וחצי חומץ מלח בכמות נדיבה פלפל שחור וכף שמן לפת כבושה [בצבע סגול כמו בסטקיות] נקרא מחאללה בעדה העירקית. בצנצנת אני חותכת כ 10 לפת לרבעים 3 סלקים לקוביות על כל 2 כוסות מים כף מלח 6 שיני שום קלופות מערבבת היטב ומוציאה לשמש ל 10ימים. יצא לי ממש מוצלח. בהצלחה

יוכי68

New member
יעלי, לא התכוונתי למסייר אלא לחמוצי

לחמוצים בצנצנת - מכל מיני ירקות.אני חושבת שאלך על חמוצים בטעם חמוץ מתוק עם חומץ וסוכר בסגנון החמוצים שמגישים במסעדות הסיניות או תאילנדיות.

Y A E L I 37

New member
הא אוקיי . אם אני לא טועה יש מתכון

נהדר לחמוצים סינים מתוקים של מוטיברון שכתב כאן בפורום. אני אנסה לחפש לך במאמרים ולשלוח לך. שניה אחפש לך. ממתינה?

Y A E L I 37

New member
שוש קיבצה את אוסף המתכונים של מוטי

ברון לספר ואני לא מוצאת את זה במאמרים ובקישורים. היכן זה נמצא? רציתי להוציא לך משם את המתכון. אוףףףףףףףףףףףף רציתי לעזור

pirge

New member
יעלוש, הנה החמוצים של מוטי

23:07 | 10/05/06 ירקות מוחמצים סיניים-של ברוןו pirge ו 11:26 | 01/04/06 ירקות מוחמצים סיניםו baronm10 [מצורף קובץ jpg] ו מרינדה: לחמם בסיר 3 כוסות מים 3 כפיות מלח 1/2 כוס סוכר 1 כוס חומץ לחמם עד התמוססות המלח והסוכר . לסדר את הירקות בצנצנת בשילוב שיני שום ,פלפל ירוק חריף ועלי סלרי לצקת את המרינדה החמה על הירקות. אפשר לאכול לאחר כמה שעות ,הטעם האמיתי לאחר יומיים של ספיגת טעם . מקור המתכון שילוב של כמה מתכונים ברשת הביא את המתכון baronm10 הירקות שאני (פירגה) שמה: פרוסות גזר פלחי פלפלים בכל הצבעים פרוסות לימון דקות פרוסות מלפפונים ירוקים כרוב ירוק חתוך רצועות (לא דק) פרחי כרובית (לא גדולים) הרבה שיני שום שלמים -קלופים פלפלונים ירוקים חריפים - לעשות חתך בבטן הפלפל. שמיר במקום סלרי-לכיסוי הירקות. המלצה חמה חמה-יפה מאד בהגשה-בשלל צבעים.

pirge

New member
יוכי יוכי../images/Emo6.gif../images/Emo124.gif החמוצים../images/Emo140.gif

Y A E L I 37

New member
את נהדרת. איפה מוצאים את הספרים ששו

ששוש ליקטה לצחי ומוטי? אני לא מוצאת באף מקום. תודה רבה זה ליוכי

יוכי68

New member
תודה, פירגה, כבר הכנתי .......

כך הכנתי את החמוצים: כוס וחצי חומץ על הגז בתוספת 1/2 כוס סוכר - להמיס להוסיף ככוס מים רותחים (תלוי בגודל הצנצנת) 1/2 כפית מלח פלפל שחור ירקות שונים: כרוב, גזר, לפת, סלרי,פלפל מתוק לשפוך את הנוזלים על הירקות לערבב ולהמתין בסבלנות - אפשר לאכול לאחר כמה שעות.

יוכי68

New member
מתכון לקובה אדומה

קובה אדומה – יוכי 3/4 ק"ג סולת כף שטוחה מלח 2 – 2 וחצי כוסות מים לערבב את כל החומרים עד ליצירת בצק נעים .אם מתקבל בצק קשה – יש להוסיף מים ואם רך מידי כדאי להשאיר למנוחה. המילוי: בשר הודו טחון/בקר טחון בצל גדול קצוץ סלרי קצוץ מלח פלפל שחור מעט קינמון ואגוז מוסקט,, כורכום לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף בשר ולהמשיך בטיגון, להוסיף תבלינים וסלרי ולטגן קלות עד שהבשר מוכן. לאחר שהבשר הצטנן מעט.........מכינים קובות....לוקחים כדור קטן של בצק .פותחים על היד באמצעות מים בידיים.יוצרים מעין גומה במרכז ומכניסים פנימה מעט מהמילוי....סוגרים ומכניסים לסיר...ניתן ורצוי להכין כמות על מגש רטוב ואז להכניס לסיר..........כשמכניסים את כל הקובות לסיר.אחרי כמה דקות יש להזיז אותן מהמקום שלא יידבקו. בסיר בינוני גדול: מים עד גובה 2/3 מהסיר בצל קצוץ 2 כפות שמן 1 סלק אדום מקולף וחתוך לרבעים 1 סלק מגורר במגררת גסה סלרי קצוץ 2 כפות רסק עגבניות (גדושות) 2 כפות סוכר מיץ מחצי לימון מלח, פלפל שחור, מרק עוף – אני מוסיפה ממש לקראת סוף הבישול. להכניס לסיר ולבשל כ 3/4 שעה.......להוסיף פנימה קובות ....אם חסרים מים – יש להוסיף.... לבשל כ 1/4 שעה עד 20 דקות.........יאמי!

למעלה