מה מי ומו

YardenNaor

New member
מה מי ומו

הי לכולם הייתי בעבר בפורום, קראו לי אז ירד2 בחרתי להופיע מעתה בשמי המלא, בגלל שב"ה אני בתהליכי קימה לתחייה אני חייב לומר שהפורום הזה די מבלבל אותי... אני לא מבין- זה הומואים דתיים או לא? מצד אחד אני רואה פה את מסמך העקרונות של הו"ד וכדו', ומצד שני דיבורים על סטוצים ויחסים. מישהו רוצה לעשות לי סדר בבלאגן??
תודה ירדן

תרשה לי להסביר

יש עקרונות של אנשים טובים שבחרו עקרונות מעצמם לפי השכלתם וחכמתם, הם מנסים לעזור ועל כך כולם מודים להם, אך לא כולם כפופים לעקרונות אלו, זה לא צו משפטי או חוק משטרתי. כאן, איש באמונתו יחיה. מה גם שהשיחות כאן על יחסים לא רבים כל כך כמו שנראה מדבריך, לאנשים יש נטיה ואמת והם מנסים לחבר בין השניים. זה הכל.

א', ברוך השב...

ב', אתה חייב להבין שלא כולם מחזיקים באותה הדעה, ולא כל קול מייצג קהילה שלמה. בקהילה (כמו בכל קהילה) יש דעות מגוונות, כנ"ל בקהילת ההומואים הדתיים!
תמיד כשאני אומר לאנשים שאני דתי, הם ישר חושבים על חרדי עם שטריימל שמניח תפילין כל היום. ואז אני מסביר להם שבקהילת ההומואים הדתיים יש כ"כ הרבה מגוון של אנשים ודעות, שזה מדהים. אכן יש לנו את מסמך העקרונות של הו"ד, שהוא נכס חשוב מאד! מאות אלפי אנשים ורבנים קראו אותו ומסכימים עליו, אבל במקביל כל אינדוידואל לעצמו מתמודד עם הנטיה בדרך שהוא החליט לעצמו: אחד מתנזר ממין לגמרי, אחד מתנזר אך ורק מהאיסור, אחד מוותר על האיסור והאחר מתחתן עם אישה כדי להתמודד עם האיסור. אני מאמין במערכת יחסים בין שני גברים, ובנוגע לאיסור... זה כבר נושא אחר, שכל אחד לוקח את זה לפרשנות שונה. הנה דוגמא הכי קיצונית, לדעתי, של פרשנות לאיסור משכב זכר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1190&MessageId=133443866 הטענה היא ש... האיסור הוא בעצם ל- סטרייטים! אם אתה הומו - אז מקומך בעולם הגאה, על כל המיניות שבתוכה + אנאלי. אבל אם אתה סטרייט - מקומך אצל נשים, ואל תתקרב מינית לגברים, כי אז תעבור על איסור משכב זכר. מבלבל, אבל יכול להיות הגיוני.
מקווה שהצלחתי להסביר, ולו במעט... כמו שאמרתי - ברוך השב!
ספר לנו קצת על עצמך.

YardenNaor

New member
הי LFY

OK אני חולק על ההבנה הזאת אבל אין לי כח להתנצחויות כרגע
נ.ב. אני חושב שנפגשנו פעם... הייתי בן 18 (לפני 9 שנים) , המרכז בת"א, מפגש של קבוצת הומואים דתיים בערך באותה תקופה של השנה... היית מנחה שם לא?? (הייתה לך שרשרת עם אבן ירוקה או משהו כזה)

לפני 9 שנים לא ידעתי שאני הומו.

כיום אני בן 19, אולי אתה מתבלבל עם מישהו אחר? (למרות שכן יש לי שרשרת ירוקה
)

פורום נועד לכולם

ואתה יכולן לקרוא ולכתוב כאן, כל עוד אתה לא מעליב אחד מבאי הפורום באופן אישי ולא מפיץ שנאה למגזר כלשהו בחברה השפוייה. כבר זרקו כאן מישהו משום שהוא דבר נגד הדת היהודית, אבל אני לא מסכים לגישה כזאת. אם תשעמם אותנו- לא נגיב אם תכעיס אותנו- "נצעק" עליך אם תשמח אותנו - נצחק ביחד איתך.

למעלה