מה מיוחד במק?

Nexus Guy

New member
מה מיוחד במק?

שלום, אני לא טרול אלא חובב גדג'טים אשר מעוניין להבין את הנושא
מה היתרון שיש למק מול PC שאדם יכול להוציא על נייד 6000 שקל בשביל מכשיר התחלתי? מה טמון במכשיר הזה שמבחינת חומרה לא עובר PC של 3500 שקל?
האם מחשב באותו מחיר של המק לא יתן אותו דבר מבחינת איכות?

כמו כן לא הבנתי למה המק מכשיר מועדף על גרפיקאים (או שזה עניין של מעצבים היפסטרים)

yoe66

New member
אל תגלה לאף אחד, אין הבדל מהותי...

בראשית ימיו של המק ההבדלים היו גדולים מאוד
היום הם מינוריים
אל תטעה אגב הפרשי המחיר אינם כמו שתארת
כי אתה מתייחס לחומרה לא ממותגת אולי
נסה ליצור משוואה ממש דומה של חומרה ממותגת
כולל אריזה איכותית ותגיע למחיר עם הפרש קטן יותר
הסיבה שמעצבים עובדים על מק קשורה יותא הסטורית מאשר
להבדל אמיתי שקיים היום
המק אימץ מתחילת דרכו גואי חלוני אמיתי
לעומת ראשית ימי מערכת חלונת שהיתה צולעת
שלא לדבר על מערכת דוס
אנשי עיצוב שאינם "טכניים" העדיפו את המק
בראשית הדרך היו גם כמה תוכנות שעבדו רק על מק
היום יש גרסאות לכל הפלטפורמות והבחירה בינהן
אינה כזו מובהקת
למי "שמסתדר" עם חלונות אני אישית ממליץ להשאר איתה

noa_f

New member
מערכת ההפעלה שלו.

והסוללה מאריכת השעות. והטאצ' פאד השימושי. והמסך האיכותי. אבל בעיקר מערכת ההפעלה.
ולא, הוא לא רק לגרפיקאים כבר 15 שנה לפחות, צא מזה.

מחשב באותה רמת המחיר של המק אולי יתן את אותה איכות חומרה (בניידים - גם לא תמיד) אבל לא יתן את אותה מערכת ההפעלה. אל תשכח שאפילו ביל גייטס לא מעוניין להתקין את וינדוס 8 על המחשב השולחני שלו...

noa_f

New member
לא, לפי מה שאני קראתי, הוא אמר שהוא לא מבין

בכלל את הנחיצות של מסך המטרו ה"טאצ'י" על מחשב שלא תומך בטאצ'. ובפנים - זו הרי וינדוס 7 עם כמה שיפורים קלים...

noa_f

New member
מצטערת. לדעתי האמת פה הרבה יותר מצחיקה

טרגי-קומית כזו.

kidis

New member
היתרון המשמעותי לדעתי

לפחות ביימי ג'ובס, שזה מחשב שבתכנונו יעדו אותו להיות מחשב מושלם החל מהחמורה שילו, שילוב נכון של רכיבים, הנחתם בצורה הנכונה ביותר במחשב ועד עיצוב מדוייק וקולע וכל זה במארז הקטן ביותר שהולך ונהיה דקיק יותר עם התקדמות הדגמים. וכן מערכת ההפעלה היא חלק מהמוצר, שלא כמו בווינדוס שפשוט שמים אותה על כל מחשב. במקינטושים זה מוצר אחד. אני שמה הרבה כסף אבל יודעת שזה שווה את זה כי זה לא איזה זבל שמנסים למכור לי.
אחרי 4 שנים עם המקבוק שלי אני גם עדיין חושבת כך. וראיתי הרבה מחשבים אחרים ויש בהם אין ספור בעיות שנובעות מחומרה שלא מתאימה ללוח שלהם אפילו אם זה כרטיס מסך מאוד יוקרתי הוא יכול לעשות בעיות רק כי הוא לא מתאים שם למשהו אחר. למה? כי רוב המוכרי מחשבים הפשוטים חושבים שצריך א, ב, ג, ד והופ יש מחשב. אבל זה לא נכון. ממש כמו בגוף האדם שלא כל לב שישתילו לך יתאים.

פלוס ווינדוס לא כיפי. אני בווינדוס בעבודה ופשוט אין חווית משתמש. במערכת של אפל אני נהנת הרבה יותר, הכל זורם לי יותר. הכל יפה יותר.

למעלה