מה מיוחד בלנשום מהבטן?

זה לא חוכמה...

אני אסטמתי ממש כבד, אני בדרך כלל במצב של קוצר נשימה עד כדי סחרחורת.. מה שמסביר את חלק מהדיונים שהתחלתי בהם - אין חמצן למוח!
אתמול בלילה, לדוגמא, ניסיתי במהלך התקף, לעבור לנשימה "בטנית" מה שעזר לי להרגע, ומדי פעם להרדם, אבל כל כמה דקות הרגשתי מחנק התעוררתי ונאלצתי להפסיק. מה לדעתך אני עושה לא נכון? אריאל.. שלא מתחשק לו להחנק בלילה.. אחרי שחונקים אותו 3 פעמים בשבוע

amir_aikido

New member
לאסטמה הכי עוזר הרבה כושר

מניסיוני, הפתרון העקרי לאסטמה, הוא לא בשלב ההתקף, בו נשאר רק לקחת משאף / תרופה. אלא בזמן שאין התקף. לשפר את הכושר האירובי. ללכת הליכות ארוכות ולרוץ ריצה קלה לאורך זמן (אימון נחשב לאירבי רק לאחר פעילות רצופה של מעל 20 דקות). הפתרון הזה עבד על רוב בני משפחתי, שהם אלרגיים אסמטיים, ולא מזמן ראיתי בערוץ 8 שהוא גם הפתרון המומלץ ע"י הרפואה הרגילה היום. מעבר לכל טיפול תרופתי שיתכן שנחוץ. היתרון שבעסק הוא שכושר אירובי לא מזיק גם לאמנות הלחימה, ומאפשר להתאמן באופן יותר אינטנסיבי. אמיר

אני באמת עובד על התחום האירובי

על כוח אין טעם לעבוד כשמפטמים אותך בסטרואידים, לא?
הסיבה שאני עובד על כושר אירובי היא על מנת לאפשר לי להלחם זמן ארוך יותר. ראיתי כאן בתגובות שאנשים ממליצים על נשימה בטנית במהלך קרב\ריצה - האם זה אפשרי, ואם כן, איך מגיעים לזה? מה דעתך? דוד? בן? אריאל... שחושב על איך להשתמש במשאף כנשק להגנה עצמית...

תגובה1: שאל את המורהשלך. תגובה 2:

בדוק בתחום הרפואה הסינית ו/או הנטורופטיה. אסטמה הוא שם כולל לבעיה שיכולה (לפחות ברפואה הסינית) להיות קשורה לפחות לשלושה גורמים שונים, שכל אחד מהם מחייב התייחסות שונה - תזונתית, טיפולית, ומבחינת אורח-החיים. שיאצו, דיקור, צמחי-מרפא והתאמת תזונה נכונה יכולים לעזור רבות - גם כל אחד לחוד, וכמובן שכולם יחד. גם הומיאופתיה יכולה לעזור. אני נוטה להסכים עם אמיר לגבי נושא הכושר, אבל עליך להיזהר לא לאמץ את עצמך יותר מדי (מה שעלול להביא להתקף!). האימון צריך להיות ממושך ומתון. כמו-כן, ריצה עלולה להזיק לברכיהם של אנשים גדולים וכבדים - לשיקולך. לגבי הנשימה: שאל את המורה שלך! הוא יודע כל-כך הרבה, אני מניח שהוא ידע לענות לך גם על זה.

דיברתי איתו הרבה...

יש איתנו עוד בחור עם קוצר נשימה כבד... הוא נתן לי תרגילים, ואני אכן עובד עליהם... אבל דווקא הוא אמר לי שתרגילי נשימה וצ´י קונג מסוכן לעשות כשלא בריאים, ואני חושב שזה כולל גם התקף...
אז אם אני מתרגל נשימה בטנית במטרה שהיא תהפוך לנשימה הרגילה שלי, אני לא בעצם מסתכן במהלך התקף?
מה לגבי תחליף לריצה כפעילות אירובית? (וסחטיין על הניסוח העדין של "אנשים גדולים וכבדים"
)
ותודה על העצות
אריאל

amir_aikido

New member
פוחד להמליץ - אבל הניסיון שלי

ראשית, מבחינת תחליף לאירובי, הפתרונות הם או הליכה מהירה (מאוד מומלץ) או ללכת לחדר כושר ושם יש מכשירים שמאפשרים פעילות יותר אינטנסיבית בלי לדפוק את הברכיים (ואני לא מתכוון למסלולי הליכה), אבל על זה תוכל לשמוע יותר בפורומים של "חדר כושר", "פגיעות ספורט", "עיצוב גוף" וכו´ שתוכל למצוא בפורטלים שונים. אני אישית מאוד מרוצה מנשימה ביטנית והיא לא עודדה אצלי אף פעם אסטמה וגם לא אצל אחי שהוא יותר אסמטי ממני. אם כבר הדבר היחידי שסבלתי ממנו היה נשימת יתר. עד שהגוף למד להתמודד עם כמות החמצן הנוספת
אמיר

כשחולים, הגוף צריך להחלים - לא

להתאמן. כמובן שזה נכון גם בזמן התקף אסטמה. אין בעיה לנשום את הנשימה הרגילה שלך - לא הנשימה היא הגורמת להתקף, אלא המאמץ הכרוך בתרגול דבר שאתה לא רגיל אליו - נשימה צריכה להיות חופשית ללא מאמץ, וזה הקושי הגדול. תחליף לריצה - שחיה, בלי שום ספק. אבל מה רע באימוני לחימה? גם הם מפעילים את הגוף, לא?

התקפים לא קשורים אצלי למאמץ...

סתם לביש מזל... השאלה היא, האם נשימה בטנית מסוכנת בזמן התקף? כשניסיתי לנשום כך במהלך ההתקפים שלי בלילה, אחרי כמה נשימות ההתקף נרגע, ולפעמים גם נרדמתי.. הבעיה היא שאחרי כמה זמן התעוררתי כשאני |*
*| נושם בכלל! יכול להיות שנשימת יתר גורמת לגוף עייפות? ואז אני נרדם והנשימה השטחית חוזרת והאסתמה מתחזקת? אם אני אלך לרופאה הצמודה שלי, היא פשוט תפציץ אותי בסטרואידים, ואני חושב שאני כבר מספיק מנופח גם ככה
שלכם, אריאל (המונשם)...

נשימת יתר אכן גורמת לעייפות.

אני חוזר על המלצתי לפנות לאדם המטפל ברפואה אלטרנטיבית (=סינית, או נטורופתיה או הומיאופתיה), שיבדוק אותך מכל כיוון אפשרי ויציע טיפול הוליסטי. אם תספר לרופאה שלך על נשימה בטנית, היא תקרא לארבעה "ידידים" שלה, חברה מגודלים בחלוקים לבנים, ש"יעזרו" לך להיכנס לאמבולנס שייקח אותך ל"מקום יותר טוב"... אם תגיע ל"ארחות לוחמים" הבא, דבר עם המורה שלך ועם מאסטר ניר. בעצם, חבל שלא דיברת עם דני הרפה, הלהטוטן - הוא גם מטפל (מצוין!) ברפואה סינית.

לאריאל (האסמתי המקורי) ../images/Emo2.gif

אשמח להראות לך קאטא של נשימה. בתחילה אמנם היא קשה לביצוע, אבל לדעתי ומדברים שיצא לי להחליף בעבר, עם מתאמנים שהתחילו להתאמן עם משאף, ובמשך הזמן הפסיקו - הקאטא הזו מאוד עזרה להם. כמובן שבסופו של דבר זה בא עם מכלול האימונים, אבל היות ואינך עוסק בגוג´ו ריו, הקאטא הזו תספיק לך (עד השאיפה הבאה
).

בשמחה!

מתי אני יכול לפגוש אותך? רצוי שבוע הבא (מחר בבוקר אני יוצא לנהריה)? ואיפה? (כמובן כפוף לאישור מהמורה שלי קודם)

ולפני שדוד צועק עלי...

אני רק אציין שהרעיון הלהיב אותי כי כשהמורה שלי ראה את סנסיי משה ארמוני מראה קאטא של נשימות מגוג´ו ריו, הוא התלהב ואמר עליה שהיא: "מאד קלאסית"... עם הבעת התרשמות עמוקה... יש בשיטה שלנו תרגילי נשימה וקאטות נשימה (בדיוק היום אחרי האימון הראתי אחת מהן לאחד המתחילים) אבל אני חושב שבהנחה שסנסיי יאשר, זה לא יזיק.. אריאל... שוקל להחליף את "המקורי" ב-"המונשם"...

אריאל, למה שאצעק עליך?

הרי אתה בנהריה, ממילא לא תשמע אותי...
ומי אני שאעצור חבר מללמוד? רק אציע בעדינות, שלמורה שלך יש *המון* ידע, ומן-הסתם יש לו גם מכרים שיודעים מה שהוא לא יודע. כשתחזור מנהריה, שאל אותו, גם בנוגע לאימון וגם בנוגע לטיפול.

pif

New member
דוד - צניעות תעזור מאוד.

ממש לא התכוונתי לההיפך. ובאמת שרציתי לדעת מה יכול להיות מסוכן. ואז הוספתי כמה עובדות שידועות לי ( שיכולות להיות מאוד לא נכונות ). לא התנסחתי כראוי, סליחה. נתי

ל-pif: לא התכוונתי אליך אישית!

קראתי שוב את הודעתי, והבנתי שאפשר להבין ממנה כאילו אני מבקר אותך, אישית. לא זו היתה כוונתי! אני האחרון שירצה למנוע מאנשים לשתף אחרים בידע שלהם. את דברי כיוונתי אל כולנו - גם אל הקוראים שלומדים דבר חדש, וצריכים להבין שעדיף לא ליישם אותו באימוניהם בלי להתייעץ עם המורה הישיר שלהם, וגם אל הותיקים בינינו, שצריכים לזכור שהמורה הישיר של אלה איתם אנו מדברים - זה לא אנחנו!

אחד32

New member
אומרים שתרגילי נשימה של יוגה

משפיעים על מערכת העצבים, אימון לא נכון יכול לגרום להפרעות נפשיות וגופניות. מורה ליוגה רציני לא ילמד תרגילי נשימה למתחילים, אלא רק לאחר מספר שנות לימוד. ההתקדמות בלימוד תרגילי נשימה אמורה להיות אישית ובהדרכה צמודה של המורה.

Zeev Foux

New member
נשימה

נושא הנשימות הוא אחד הנושאים המורכבים ביותר, אם כי גם הבסיסיים ביותר. לא לחינם אמר אחד מגדולי אמני השינג אי " את אויביי אנצח בעזרת ההן וההא". טכניקות נשימה קשורות למצבים אקסטטים, לבריאות, למצב נפשי, לתנועה, לתרגול כגון חולצת הברזל ועוד. ישנן דרכים שונות להתייחס לנשימה: הגדרת הנשימה על פי האבר המרכזי שנע בעת הנשימה: נשימת כתפיים, נשימת חזה, נשימת מותניים, נשימת גב, נשימת בטן... הגדרת הנשימה על פי "עומק" הנשימה נשימת כלב, נשימת צב, נשימה מלאה, נשימה חלקית (אחוזים)... הגדרת הנשימה על פי "ישר/והפוך" (האם האיבר שבעזרתו נושמים מתרחב או מתכווץ בזמן הוצאת האוויר?) הגדרת הנשימה על פי "מסלולה" הפנימי בגוף (עוברת בנקודות שונות) כמעט לכל אחד מהתרגילים הנ"ל ישנה אפשרות לגוון בקצב הפנימי שבנשימה, לדוגמא בקובץ המצורף נראה דוגמאות לתרגילי נשימת בטן שונים. בסופו של גבר, זהו נושא מורכב מאד ואני מסכים עם דודו שיש להיזהר מאד בשיתוף אחרים לצורה שטחית. לדוגמא לנשים ולגברים ישנן תגובות גופניות שונות לאותה נשימה. עדיף להתחיל בנשימה רגילה/טבעית (כל אחד עם נשימתו הרגילה שלו) ולהתקדם לפי מסלול אישי שאותו מתווה אדם בעל ניסיון והיכרות עם המתרגל.

למעלה