מה מיוחד בלחם קל?

marli1

New member
מה מיוחד בלחם קל?

בחודשים האחרונים ניסיתי לבדוק איך מוצרי מזון שונים משפיעים עלי. שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה. כשאני אוכלת לחם קל אני מאוזנת. כשאני אוכלת לחם רגיל אני מאבדת שליטה לחלוטין. הבעיה היא שלחם פרוס (לא משנה אם רגיל או קל) לא משביע אותי. אין לי סבלנות לאפות לחם ידנית. ניסיתי לשחק עם המתכונים של אופה לחם (קמח מחיטה מליאה, פחות סוכר, יותר שמרים...) ולא הצלחתי להגיע ללחם שלא ישבש את האיזון שלי. אז מה מיוחד כ"כ בלחם קל?

לדעתי

אני משתדל לאכול רק לחם קל ואני חושב שאחד הדברים ששונים בו הוא העובדה שהפרוסות בו הן יותר קטנות, דקות ויותר אווריריות.

desertm

New member
לחם קל - מהאתר של שטיבל

לחם המכונה "קל", ע"פ המוגדר בתקן הישראלי ללחם (ת"י 1241 סעיף 107.5) הינו לחם בעל "ערך קלורי ל 100 ג"ר או 100 סמ"ק הנמוך לפחות בשליש בהשואה למוצר מאותו מין". כדי להגיע למוצר בעל ערך קלורי מופחת מתבססים על הוספת חומרים סופחי מים לבצק (בדרך כלל חלקים מקליפת הגרעין ו/או סיבים תזונתיים למינהם וגלוטן. הסיבים סופחים כמויות גדולות של מים אך משפיעים להקטנת נפח המאפה. כדי להשיג את נפח המאפה הגבוה, מוסיפים לקמח (תוך כדי ערבוב) רמה גבוה של גלוטן חיטה. גלוטן החיטה מכיל רמת קלוריות לגרם כמו העמילנים שבקמח (כ 4 ק' לגרם) אך הוא סופח פי 4-5 מים יותר מהקמח. בלחם קל כמות המים הקשורים, אחרי האפיה, גדולה משמעותית מאשר בלחם הרגיל. מתכון כללי להכנת לחם קל: [ שטיבל 2 - קמח לחם 1 ק"ג גלוטן חיטה ויטלי 100 גרם. (להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לאפיה) שמרים יבשים 20 גרם. מלח 25 גרם. יש לערבב את כל החומרים היבשים במיקסר לפני הוספת המים. מים 800 גרם. 250 גר' סובין חיטה שהושרו לפחות שעה ב 600 גרם מים. יש ללוש את הבצק לישה ארוכה יותר מהרגיל ללקראת סוף הלישה לבדוק האם ניתן להוסיף עוד מים לבצק. חלוקת הבצק לשלושה כדורים. תפיחה ראשונית עיצוב צורה. הכנסת הבצק לתבנית אפיה ותפיחה עיקרית. אפיה. בהצלחה ובתאבון.

marli1

New member
../images/Emo51.gifתשובה מפורטת

נכנסתי לאתר של שטיבל וראיתי שמישהי שלחה 2 מתכונים לאופה לחם. עכשיו נשאר לנסות... מתכון 1: 280ml מים(1.25כוסות 250gr קמח מלא(2.25 כוסות) 125gr קמח לבן 1.5 כפיות מלח 1.5 כפיות סוכר 20gr חמאה / מרגרינה 1 כפית שמרים יבשים מתכון 2: 310ml מים 15ml מיץ לימון 425gr קמח מלא 75gr קמח לבן 1.5 כפיות מלח 2 כפיות סוכר 25gr חמאה / מרגרינה 7.5ml שמרים יבשים

למעלה