"מה מטרת השאלות שלך?"

רקלרקל

New member
"מה מטרת השאלות שלך?"

פניתי הערב לקרוב משפחה, הגר בחו"ל, שקיבלתי את כתובתו האלקטרונית, הצגתי עצמי, את הקשר המשפחתי, ובקשתי - לדעתי מאוד בעדינות, אם יוכל להשלים לי פרטים על צאצאיו. הוא ענה לי לגבי עצמו - שנת ומקום לידה - ושאל "מה המטרה" שלי בשאלות האלה. נראה לי ש"נבהל" ממני - הזרה לו. יש לי כמובן תשובות - אבל אני זוכרת, שהתקיים בפורום דיון על הנושא - רציתי לקרוא שוב את התשובות המלומדות של כולם - ולא הצלחתי בעזרת החיפוש לעלות על הדיון. 1. אולי מישהו זוכר ? 2. אולי כדאי [אם לא רשום במקום אחר] לרשום את סיכום הדיון ב"צעדים ראשונים בפורום"?

bilen

New member
לדעתי, הטעות היא בפניה כזו שנעשית

כבר במפגש וירטואלי ראשון ביניכם. זה מסוג הדברים שאפשר לעשות אחרי כמה שיחות טלפון או התכתבויות. צריך ליצור איזה בסיס מינימלי של אימון וזה לא נבנה במייל אחד. אנשים בחו"ל, כמו גם בארץ, מודעים מאוד לבעיות של צנעת הפרט ופרסום פרטים על בני משפחתם ברשת. חושבת שלמרות הרקע שלי במחקר שורשים, גם אני הייתי מגיבה כך למישהו שאני לא מספיק מכירה ולא בדיוק יודעת איך ולמי יציג את המידע הזה. יכולה להגיד לך שאני לא מציינת בעץ הגלוי שלי מידע על לידה/גיל של אנשים חיים, אפילו מידע שאת חלקו אני יודעת ללא עזרתם. המון אנשים מאוד רגישים לזה ועל רקע זה פרצו כמה מלחמות עולם(משפחתיות). אם את עדיין מקווה לקבל ממנו את המידע בעתיד, מציעה שתתקשרי אליו בהקדם בטלפון ונסי להתנצל וליישר את ההדורים. תאשימי את ההתלהבות המחקרית שלך לקדם את העץ עבור כל המשפחה. תגידי לו שהגיל לא עקרוני ומספיק לך בשביל העץ שבעתיד ישמש גם את בני משפחתו (בזה תזרקי לו עצם), שימסור לך רק את השמות כדי שתוכלי להשלים את חלקם בעץ. אח"כ תראי לאיזה כיוון זה הולך ואולי יתמזל מזלך ותשיגי בהמשך את המידע. בהצלחה! שבוע טוב !

אין לי הפניה\ אבל

דרך טובה לבנית אימון, היא תספרי לה כמה שיותר עובדות על עצמך ומשפחתך. "תחשפי" את עצמך, כל תראה המכותבת שמולה עומדת אישה פגיעה ולכן ניתן להחשף בפניה. אני נתקלתי בבענה דומה בשיחת טלפון, וכך נהגתי.

עב

New member
הטקטיקה שלי

אני מספרת בקיצור את קורות המשפחה, על עץ המשפחה, שואלת אם רוצים לקבל אותו ומוסיפה שהחלק שלהם ריק... ב"מפגש ראשון" אני מספרת על עצמי - היכן אני גרה, מצבי המשפחתי, מה אני עושה. חוץ מקרוב אחד בקנדה שמסרב באדיקות להשתמש באי מייל ובכל מילה כתובה שהיא כולם רצו לקנן בעץ ומסרו בעצמם את הפרטים.

רקלרקל

New member
תודה רבה על העצות

באמת הרגשתי נלהבת מידי - כיון שמבוגרים אחרים מאותו הענף - שהם אנשים החיים בארץ - ובאמת דיברתי עמם בטלפון - כולם הביאו שמחה - שמישהו מתעניין, ורושם וסיפקו פרטים וסיפורים מעל ומעבר.

למעלה