בהחלט והרי תגובתי../images/Emo26.gif
ראשית, יש תמימות דיעים ששימוש בסטנדרטים חשוב לכל אורך הדרך ולא רק בעת הפצתו. אם אתה מקבל מידע בצורה סטנדרטית ושובר אותו בצורה propriatery כלשהי, אתה פוגע בסטנדרטים ויש לכך משמעויות כבדות משקל. אם תעצור לרגע ותחשוב, המהפכנות בטכנולוגיות XML היא בסטנדרטים ובפשטות. לשם כך, לדוגמא, מפותח סטנדרט XPATH לגישה אל מסמכי XML. אם אתה שובר את המסמך לרסיסים רבים, והגישה אליהם איננה סטנדרטית, יש לכך משמעויות רבות - ראשית, לא תוכל לעשות שימוש בתוכנות ומודולים אחרים, אשר עובדים בהתאם לסטנדרט. שנית, העבודה אשר מושקעת בקביעת הסטנדרטים היא בין היתר לקבוע מהי הדרך המומלצת לטפל לנתונים, מבחינות מעשיות רבות. ושלישית, אתה נכבל ליישום מאוד מסוים של חברת כזו או אחרת. "..עוד לא ראיתי לקוח שיוותר על אחסון המידע במקביל בבסיס הנתונים" - אני רואה הרבה ארגונים שעושים שימוש כזה או אחר ב-XML ואני יכול להצביע על 3 מגמות - 1. ישנם ארגונים, שעושים שימוש במסד הנתונים הראלציוני, שנמצא בד"כ בשימוש. הקמה מהירה אולם לאורך זמן מתגלות בעיות רבות - כמו ביצועים, אבטחה, סטנדרטיות, פתיחות וכו´. 2. חברות לא מעטות הבינו כי טכנולוגיית XML אינה מתאימה לעולם הרלציוני, ומבלית ברירה, הם שומרים את הנתונים ב-filesystem עם או בלי ממשק מתאים. מצד אחד הם מרוויחים את הטכנולוגיה אולם מצד שני, קובץ הוא קובץ (ואף אחד לא רוצה להמציא את הגלגל מחדש). 3. כיוון שהטכנולוגיה היא מורכבת ומצריכה טיפולים חדשים, הופיעו שרתי XML אשר מספקים אפשרות לשמור את הנתונים. מצד אחד, הם סטנדרטים וביצועיסטים מהמסד עד הטפחות. מצד שני, הם חדשים בשוק. XML הוא לא מסד נתונים ולכן אין מקום למשפט כמו "מותר XML על בסיס הנתונים". מסד נתונים הוא מנוע לשמור נתונים. לצורך העניין - מסד נתונים XML-י, כמו Xindice נועד לשמור את המסמכים במבנה המקורי. בנוגע לנקודה זו, הייתי מציע לך לחפש מה אמר מנהל המוצר של Oracle 9i בחברת Oracle העולמית, בנוגע למקום הטוב ביותר לנהל בו מסמכי XML. אני חושב שתופתע. "אני רואה את עיקר היתרון בעבודה בצד הלקוח ומניעת תעבורת רשת רבה לאחר שמשתמש סיים לערוך את המידע בגישה אחת לשרת הוא שומר אותו המבנה ההיררכי מאפשר לנו להעביר לצד הלקוח הרבה מהדברים שנעשו בעבר בגישות מרובות לבסיס הנתונים כמו מיון, חיפוש, רשימות בחירה התלויות אחת בשניה וכיוצא בזה". אני חושב שיתרונות התקן הם הרבה יותר רחבים. אם תביט על התמונה השלמה, תגלה שלראשונה יש סטנדרט לייצוג נתונים. אם תחשוב מה היינו עושים לפני הופעת התקן, תגלה שהיינו כבולים לטכנולוגיות מסויימות, למוצרים כאלו ואחרים, לפיתוחים מיותרים, חרקנו שיניים כאשר רצינו לבצע אינטגרציה בין מערכות, כססנו ציפורניים בעצבנות עם הופעת מדיות תצוגה שונות (סלולר, PDA, וכו´), בילינו זמן רב מאוד בפיתוח, קביעת סטנדרטים מערכתיים ובנרמול של טבלאות, ועוד ועוד. ובסופו של דבר, אנחנו פה אכן ללמוד אחד מהשני ולקיים דיונים. אני חושב שתסכים עימי שהרבה יותר נחמד להציג דיעות שונות ולהתווכח מאשר להשיב על שאלה קטנה על תחביר כזה או אחר (הגם שכבודה של שאלה כזו במקומו מונח).