מה מודד באנר טוב?

מה מודד באנר טוב?

האם לדעתכם באנר או בכלל פרסומת טובה - משפיעה על כולם באותה המידה? האם אתם סבורים שבאנר שגורם ללקוח אחד להקליק עליו, לא ישפיע על האחר? אני יותר ויותר חושב שהפסיכולוגיה בפרסום צריכה להיות אישית ולא קולקטיבית. אם מישהו חושב כך וגם מי שלא. אשמח פה לפתח איזה דיון בעניין. יניב

גת וייס

New member
אין ספק שלשם עולם הפרסום הולך

תמיד בפרסום אנו מדברים על פילוח ומיקוד, מנסים לכוון לקהל יעד כמה שיותר ספציפי ומוגדר. כי כמו שאמרת - מה שמשפיע על אדם מסוים לא ישפיע על אחר באותה מידה. באנרים שמופיעים בפורום הזה לא יופיעו גם בפורום מעריצות בריטני ספירס וליהפך. ככל שהטכנולוגיה תמשיך להשתכלל, ננצל אותה לפניות ממוקדות עוד יותר. אני חושבת שזה ברור מאליו.

פילוח לפי תחום זה נושא אחד

אני מדבר על פילוחים ע"פ פסיכולוגיה. האם קיימים דברים כאלו היום בעולם הפרסום?

לדוגמא

אני מתכוון לפרסום שלא רק פונה לקהל היעד לפי סיווג מתאים אלא גם שאותה פרסומת תתואם לכל גולש ספציפית לפי הטעם שלו. כמו שפרסומת בערוץ 2 של ג.יפית עלי באופן אישי לא ממש עובדת, יש לה קהל יעד שעליו היא מצליחה להשפיע לא רע בכלל. לכן לאותו סוג של אנשים יופיעו פרסומות בסגנון ג.יפית בעוד שלאחרים אותו המוצר ישווק בדרך אחרת.

TaxiMedia

New member
דימיוני

בתקווה שהבנתי אותך נכון, אתה מדבר כאן על קמפיין למוצר שיבצעו עבורו מספר סרטונים ובכול סרטון יהיה קריאטיב שונה. כל קמפיין יימתח ל801 כיוונים וייצטרכו לעבוד עליו שלושה צוותים במשך שנה. וכול המאמץ הזה, אמור להתמזג עם הבעיה האחרת שלא הבאת בחשבון, המדיום. הרי לשיטתך הוא אמור לזהות אונליין באיזה מצב רגשי פסיכולגי (בגוזמא, כן ?) נתון קהל היעד שעתיד לראות את הסרטון. ונניח שכל הוואחד בלאגן הזה יסתדר לך ותצליח להגשים את החלום, הלוגיסטיקה והחזון, איך תדע בדיוק מה הקריאטיב שישחק על פלוני ? איזה פריזנטור עושה לו את זה ? או שמא תפנה לקהל היעד ותבקש מהם לעדכן אותך - "בעוד שנה אנחנו מעלים פרסומת לקסטרו man, הפרסומת תרוץ במשך שבועיים בתוכניות הבאות... יש מצב שאתה מגלה לנו איזה קריאטיב יעבוד עליך הכי טוב ? יש לך העדפות לפרזנטור מסוים ? יודע מה, רק תגיד לנו מה המצב הרגשי שלך ונבנה לך סרטונים מהסרטים, יאללה, פנק אותה!". אם לזה כיוונת, מקווה שתיקח את ההקצנה שלי למקומות חיוביים. בכל מקרה, דבר אחד בטוח, אתה בחור יצירתי במיוחד. יש לי מן תחושה כזו שהרעיון הבא שלך יהיה מבושל טוב יותר. אגב, ג' יפית לא עושה לך את זה ?

שלוליה

New member
אההההה

לקחת את קהל היעד ולפצח מה יעבוד עליהם, מה שציירת כהיסטרי ומטורף, זה משהו שכבר עושים, לא? זה רק אם הבנתי כהלכה את עבודת הפלנר עם המחקרים והסטטיסטיקות.. בכל אופן. כן, כמו שגוגל מתאימה לך את תוצאות החיפוש הרלוונטיות ביותר ספציפית אליך על סמך קליקים שלך מחיפושים קודמים, אז כן, זה אפשרי, אבל לא אתה האדם שיפתור את האלגוריתם הזה שעדיין קשה לנו לתפוס אותו. יאללה אוף טופיק ברעל: ג' יפית. תהיתי, איך זה שלפעמים היא מפרסמת מוצרים שפורסמו בעבר ע"י משרדים אחרים? ולא בקטע שכל התקציב פשוט עבר אליה, פשוט רק לפרסומת אחת או שתיים. לא זוכרת בדיוק איזה מותג זה היה.

dragon17

New member
לדעתי..

כאן הוא התכוון למשהו ממש אישי. זאת אומרת לא לקחת מאפיינים של קהל מסויים, אלא לקחת את האנשים אחד אחד באופן אישי ממש לזהות מה עובר על הגולש באותו רגע וע"י כך-מה אני משדר לו כדי שיקנה\ילחץ. בלתי אפשרי כרגע...אולי בעוד כמה שנים טובות

גוגל עושה חצי עבודה

אז היא מתאימה לי את התוכן. אבל מי אמר שביום שטוף שמש כל מי שיצעק לי "ארטיק ארטיק" באמצע הים אני באמת אקנה ממנו ארטיק?

ממש לא דימיוני.

תראה, לא צריך להגזים ולקחת את זה לכיוונים של 8000 הפקות שונות. הבאתי אמנם דוגמא מתחום הטלויזיה אבל התכוונתי לתחום האינטרנט. ואני מדבר בעיקר על באנרים. מה ההפקה הכי גדולה שיכולה להיות בשביל באנר? קופי טוב, ארט טוב, ביצוע מושלם וזהו. בלי טיסות לזנזיבר, בלי מאפרת, בלי צלם, בלי דוגמנית/ילדה שצועקת "יאללה בלגאן". אז כן, אם מצמצמים את הדרישות של כל קמפיין כזה למשהו כזה מינימלי מה הבעיה לתת איזה 10 ורסיות שונות לכל באנר? אתה יודע מה, 20, 20 ורסיות לבאנר שכל ורסיה מוכרת את אותו המוצר רק בדרך שונה. עכשיו לא רק שהמוצר יוצג רק למי שזה תחומי העניין שלו (מה שעושים היום בגוגל) אלא לכל אחד, יוצג הבאנר בהתאם לניתוח פסיכולוגי שהמערכת תפיק עבורו. אני חושב שדברים כאלו אפשריים מבחינה טכנית, אני חושב שבעזרת מילוי שאלון אפשר להגיע לניתוח פסיכולוגי עד רמה מסויימת של אמינות, וגם אם לא, זה עניין של זמן עד שיימצא האלגוריתם המתאים לכך. פיקציה? ממש לא.

TIC

New member
קח בחשבון

ש-20 ורסיות של באנר, זה במקרה הטוב עלות של 20 X שעות עבודה הנדרשות מקופי לייצור באנר אחד + כנ"ל לגבי פלאשיסט וכו'... לא מעט כסף, גם ללא הטיסה לזנזיבר. עניין של עלות-תועלת. TIC.

TIC

New member
תראה, תשמע...

אין דרך קלה לומר את זה. פילוח שוק הוא סטריאוטיפיזציה. אין טעם להתייפייף. כל קהל שהוא מעל לאינדיווידואל בודד, סובל מסטריאוטיפיזציה, כי אין שני אנשים זהים. אחד היתרונות הגדולים של האינטרנט הוא אכן יכולת הפרסונליזציה הגבוהה, אך גם זו יכולה להתבצע רק עד רמה מסויימת. כל עוד אין לך (ומן הסתם יהיו לך בהמשך, כי העתיד תמיד מפתיע) מנגנון שמסוגל להתאים אוטומטית את התוכן בהתאמה מלאה לגולש (ובמיוחד הכוונה לתוכן וידאו, שהוא היותר מורכב לשינוי), העניין אינו ישים. כמו שאמר TaxiMedia בתבונתו כי רבה, תצטרך לייצר מליוני ורסיות לכל פרסומת על מנת להביא להלימה מלאה בינה לבין האינדיווידואול שמצוי בצד השני של החוט. TIC.

dragon17

New member
כמה דברים...

א. כמו שבר הזכירו-פילוח. יש פרסום שיהיה מאוד לא אפקטיבי באתר X אבל יהיה מעולה עבור אתר Y וזאת בגלל הנישה\קונספט\קהל הגולשים שלו. וכן..היום עולם הפרסום הולך לכיוון הזה-אתה מפרסם אותו מוצר בכמה דרכים בהתאם לקהל הנמצא באותו איזור\אתר\ווטאבר... או יותר נכון בצורה שפונה יותר 'אישית' לאותו אדם. לדעתי באינטרנט התחילה המגמה הזו מאז עידן ה PPC

ערן גפן

New member
לשם זה הולך

במיוחד בארה"ב ובשווקים יותר גדולים בהם יש טעם לפלח זה הכיוון. דרך אגב האתגר הוא פחות ביצירת הרבה מסרים אלא יותר בנושא פרטיות ופרסונליזציה של מסרים על פי פרטים אישיים. אני כפרסומאי לא יודע דבר על זהות הגולשים, מעבר להתאמה לערוצי התוכן השונים. האתרים נמנעים מלתת או לעשות שימוש בפרטים אלו. הפעם היחידה שעשינו מה שאתה מתאר היתה בקמפיין דפי זהב עם באנר אדפטיבי. קנינו מיקום קבוע לבאנר בתוצאות החיפוש של כל מנועי החיפוש בישראל למעט גוגל (וואלה, msn, נענע, תפוז, start וכו וכו) לאחר שהגולש חיפש משהו נניח בוואלה, נניח עורכי דין, מעל עמוד התוצאות היה באנר שאמר "מחפש עורכי דין? תמצא את כולם בדפי זהב" כלומר הבאנר שאב את מילת החיפוש של הגולש והכניס אותה לבאנר. אבל זה לא נגמר כאן, זה המשיך לכך שהקריאטיב גם הותאם למסר לפי בנק מילים, כך לד אם הגולש חיפש מחשב, הקריאטיב כתב אוטומטית: "מחפש מחשב? כדאי להשוות מחירים בדפי זהב" באמת התוצאות היו מעל 500,000 כניסות ומעל 1% קליק רייט.

אני יודע שזה לא מה שכתבת פה עכשיו

אבל אם יש משהו שאני שונא ואפילו מטריף אותי זה שגוגל חודרים לי לאימיילים. לקח לי משהו כמו כמה חודשים להבין שבכל פעם שאני שולח משהו מהג'ימייל שלי, בצד ימין של המסך אני מקבל פרסומות שקשורות לגוף ההודעה שלי. זו חדירה לפרטיות ברמות מפחידות. עזבו את המסרים הפרטיים שאני כותב לחבריי ולמשפחתי, עזבו את הפורנו הגס שאני מקבל מאותם אנשים, עזבו אפילו את העובדה שאני מנהל את חשבון הבנק שלי דרך האי מייל ומבצע רכישות עם כרטיס האשראי - מה שמשגע אותי זו ההרגשה שמישהו מסתכל עליי מלמעלה. אני מצטער, הייתי חייב לפרוק את זה.

dragon17

New member
הממ...

זה לא בדיוק חדירה לפרטיות...מי שקורא את מה שאתה שולח ושם את הפרסוות זה בסך הכל רובוט (כן בדיוק כמו זה שאתה יושב מולו עכשיו) מעניין עם גם הוא אוהב את הפורנו?
אולי עומד לו איזה VBscript

אני יודע, אבל בכל זאת.

וכולי תקווה שהפורנו מספק את הסחורה. בזמן האחרון הדילרים לא כל כך פוגעים.....

גת וייס

New member
מצד שני...

כשתמרגלים לזה - זה די נוח. בדיוק אני כותבת אימייל על זה שאני מחפשת מעצב (לחצי משרה, אגב, אם מישהו מכיר אחד פנוי) ואיך שאני שולחת את המייל, עולה לי פרסומת לאתר של מעצבים פרילאנס. אני שולחת ללקוחה סקיצות של כרטיסי ביקור ומיד עולה לי פרסומת של בית דפוס שמציע מבצע מטורף על הדפסת כרטיסי ביקור. קצת מוזר - אבל וואלה נחמד.

הייתי מוותר על התענוג בשמחה,

למרות שאני מבין ומכבד את מה שכתבת. האי מייל שלי זה משהו פרטי וחשוב לי מאין כמוהו והפרסומות האלה בג'ימייל נותנות לי את ההרגשה שאני לא לבד ומישהו יושב לו שם ומחכך ידיים בהנאה. ברור לי לגמרי שאלו הם חוקי המשחק ואף אחד לא מכריח אותי לכלום, אבל בכל זאת זה משגע אותי.

למעלה