מה מגיע מהרווחה?

מה מגיע מהרווחה?

יש לי ילדים בני +14 מוגדרים אספרגר (תאומים). אני לא מקבלת עזרה מהרווחה. הטענה שלהם שאני מקבלת ביטוח לאומי וזה אמור לכסות את כל ההוצאות על הילדים. יש מחלקה לאוטיסטים אבל העובדת אמרה שהיא לא פנתה אליהם כי אני "מסתדרת" בלעדיהם. ביקשתי חונך/ת לילדים פעם בשבוע (לדבר איתם, להעביר חויות שאי אפשר עם הורים...) הסכמתי להשתתף בתשלום. הם אמרו שאין להם אף אחד ושאני צריכה למצוא לבד מישהו ולשלם לו. הילדים לא מקבלים שום חוג ושום טיפול מעבר לבית-הספר (בי"ס רגיל בכיתת תיקשורת). אני מתמודדת לבד עם הבעיות שלהם ואין לי עם מי לדבר ("יש לך את הביטוח הלאומי לדברים האילה"). המשכורות שלי ושל בעלי במינימום והביטוח הלאומי עוזר לצוף. רק התרופות שלהם עולים כ1500 - 2000 ש"ח בחודש. האם זה תקין? אנחנו גרים במועצה קטנה ולא כדאי לריב איתם, כולם מכירים את כולם.
האם זה נכון? מה ניתן לעשות?

תודה

TikvaBonneh

New member
רווחה וקופת חולים

את צריכה לפנות בעצמך ליחידה לטיפול באדם עם אוטיזם עם כל החומר ולפתוח תיק על שם כל אחד מהילדים. רק אחרי שהילדים שלך יקבלו הכרה ביחידה הזו תוכלו לקבל חונך, קבוצה לכישורים חברתיים ונופשונים.
לגבי התרופות, הסכומים שאתם מוציאים לא נשמעים לי הגיוניים. את בטוחה שהם צריכים את כל התרופות היקרות האלו?

TikvaBonneh

New member
שיהיו בריאים

dina199

New member
מהרווחה מגיע סומך , אבל בתנאי שיש להם תקציב.

בד"כ אין להם תקציב (שמיועד 'למקרים הקשים ביותר') וכנראה מבחינתם אתם לא נחשבים לנקרה כזה.
אז הזכאות קיימת, אבל לא מתבצעת , כי אין כסף.

TikvaBonneh

New member
הם לא קיבלו זכאות!

העו"סית החצופה שהיא פנתה אליה אפילו לא הסבירה לה שהיא צריכה לפתוח תיקים לשני הילדים ביחידה לטיפול באדם עם אוטיזם.

dina199

New member
חשבתי שזו התשובה שהם קיבלו ביחידה

לטיפול באוטיזם (הרי היא לא פירטה איזו עו"ס
).
למשל אני קיבלתי תשובה (שיש לי זכאות , אב אין תקציב ולא אקבל כלום) אחרי שנרשמתי והבאתי את כ ל המסמכים כולל איבחונים, תלושי משכורת וצילומי תעושות זהות.
לכן נכון, אם היא עוד לא רשומה, צריך לקחת את כל המסמכים ולהירשם ואז הזכאות קיימת באופו אוטומטי (הרי הפקידים לא יכולים למנוע את הזכאות עצמה, כשהמסמכים מוגשים). אבל לצריך לקחת בחשבון שגם אם הזכאות תהיה קיימת, אף אחד ל מבטיח להם תקציב לבצע את הזכאות. (לא כמו בביטוח לאומי שאם יש זכאות לקצבת נכות , הכסף נמצא תמיד לפי החוק)
ואם התקציב ברשות המקומית יהיה קיים, זה באמת יהיה מזל גדול .

למעלה