מה מביאים מהארץ?

explorer32

New member
מה מביאים מהארץ?

אז כנראה שזה יהיה האשכול האחרון בנושא- עוד שבועיים הטיסה ואני מתחיל לחשוב על מה אני אורז..

אז מן הסתם שיהיו הרבה בגדים בתוך המזוודה, גם חמים (חמים מאוד אצטרך לקנות שם), נעלים וכו

שמיכה, כרית, מצעים ומגבות חברים טובים באוניברסיטה מביאים לי.

מה עוד אני מפספס? מישהו פעם עשה טו-דו-ליסט ויכול לשתף עמי?

מזכיר שוב, הנסיעה לרגל התחלת תואר ראשון בניו יורק..

שיהיה בהצלחה לכולנו!

מה להביא

מאוד תלוי.. תיקח בחשבון דברים כמו כמה מותר לך לסחוב בטיסה בתיק ואם אתה רוצה לשלם אקסטרה במידה וצריך
יש הרבה דברים שאפשר לקנות שם במקום להביא איתך מהארץ
אני למשל מצעים, מגבות, כלי מטבח, סבון\שמפו\מרכך וכל הדברים האלו קניתי כשהגעתי.
כשהייתי קופצת לארץ לחופשות הייתי כל פעם מביאה איתי בחזרה לארץ מה שאני לא צריכה משם, ובחזרה מהארץ מביאה עוד ועוד דברים שאני צריכה

בקצרה, תביא איתך דברים שחשובים לך ואין להם תחליף\התחליף שלהם יקר לך. לדוגמא לפטופ.. האמת שאין לי עוד דוגמא אחרת

בלונדון יש חנויות בסגנון הכל בדולר (הכל בפאונד) ששם באמת הכל.. בפאונד.. ואפשר למצוא הרבה דברים שימושיים כמו כלי מטבח, סבון וכלי ניקוי שבדר"כ עולים יותר
אני מניחה שגם בעיר שלך יהיו דברים כאלה, תנסה לברר לפני ולחשב מה כדאי להביא איתך ומה כדאי לקנות שם.

GeJuFan

New member
אתה נוסע לנ"י? אם ככה

קח רק בגדים, דברים אישיים שאתה ממש צריך, כל מה שלא נראה לך שיגנבו לך מהחדר מעונות, כמה ספרים שאתה ממש אוהב, ו... זהו נראה לי.
כל השאר אפשר לקנות או לשלוח בדואר או להביא כשתסע לבקר בארץ.

נ"י היא גן עדן של קניות, (בשיא הרצינות אם אמא שלי לא הייתה עוצרת אותי כשהיינו בנ"י הייתי צריכה מזוודה נוספת). תוכל למצוא שם הכל מהכל.

explorer32

New member
לפחות בהתחלה לא יהיה תקציב לשופינג

מקווה מאוד שבהמשך יהיה :)

מה בנוגע לדברים לדירה? הכוונה להמנע מקניית דברים מסוג אלו שסתם יכבידו לי על התקציב, ושאני יכול להביא אותם מהארץ - העניין הוא שאני לא מצליח לחשוב מה אני אצטרך לדירה (שעון לקיר? תמונות\פוסטרים מהבית? דברים אחרים לקישוט הדירה?)

ועל הדרך שאלה אחרת הנוגעת לביטוח לאומי -
אני יודע שתושב רגיל אמור לשלם סכום מסוים לביטוח לאומי אם הוא לא עובד. לסטודנט שלומד בארץ יש הנחנה והוא צריך לשלם בסביבות ה120 לחודש. האם למידה בחול מקנה לי את אותה ההנחה כמו שסטודנט בארץ ישלם? או שאני אתבקש לשלם את הסכום הרגיל (בסביבות 140 אם אני לא טועה)
ואיך בדיוק עובדת הפרוצדורה הזאת - מילוי טפסים וכו?

GeJuFan

New member
אז ככה, תביא איתך רק מה שנחוץ

כל מיני דברים לדירה שאין להם תחליף. כלומר דברים אישים, מתנות מיוחדות שאתה לא רוצה להיות בלעדיהם.
את כל שאר הדברים, מצעים, כרית, קישוטים לדירה דברים למטבח ולאמבטיה אפשר לקנות פה.

אני מציעה שתיכנס כבר עכשיו אפילו לאתר של איקאה ותעשה רשימה של מה שנראה לך שתצטרך, לפי כמה כסף אתה רוצה להוציא. אני מניחה שאתה יודע פחות או יותר איך תראה הדירה שלך? גם אם לא תמיד אפשר לעשות שינויים לפני שאתה הולך וקונה.
אפשר לבנות דירה שלמה רק מהמוצרים של איקאה.
אני לא יודעת מה התקציב שלך אבל במייסיס יש דברים נחמדים, אם כי אולי יקרים מעט בשבילך. נ"י כמובן היא גדולה וגן עדן לקניות של הכל מהכל. ויש גם כמובן את האוטלט שנמצא בג'רזי והוא מרחק נסיעה יחסית קצרה מנ"י.

הנקודה של הקניות

שאני מניחה שגם גהג'ופאן התכוונה אליה, היא לא שתעשה בניו יורק מסעות שופינג מטורפים, אלא שמכיון שיש כאן הכל ובזול, יש מעט מאוד דברים שיותר משתלם להביא מהארץ על פני לקנות בניו יורק - פרט לדברים בעלי ערך רגשי כמובן.

GeJuFan

New member
בדיוק

אפילו אוכל ישראלי לא תהייה לך בעיה למצוא בסופרים ייעודיים, אך לא רק שם. ככה שלא חייבים לסחוב את כל הבית.
אני כן השארתי דברים מאחור (בעיקר את כל הספרים שלי
). מה שכן בעיקר סחבתי איתי בשני מזוודות היה את כל הבגדים שלי, תכשיטים, דברים של החתולים שהם היו צריכים, וכל מיני דברים קטנים ואישיים שלא רציתי להשאיר מאחור.
את כל השאר.. אפשר לקנות פה.

דברים קטנים וקלים

למעונות זה בטח אחרת, אבל כשאני ידעתי שאכנס לדירה ריקה, לקחתי קולפן, פותחן, כפיות, סכין אחת וכד'. פיצ'יפקס קטנים שהיה להם מקום במזוודה, וחסרונם במטבח שלי היה יכול להיות מורגש היטב.
כמה דברים שעושים לך טוב - גם אם זה אומר לעטוף בשני סוודרים את כוס הקפה האהובה עליך. כמה תמונות קטנות? כמה ספרים טובים בעברית?

טכנית, אפשר להסתדר עם מעט מאוד חפצים. קח דברים שגם יקלו על השהיה שלך לפחות בהתחלה (תיק כלי רחצה מצוייד. בגדים. קצת תרופות) וגם דברים לא גדולים שיקלו על הנשמה שלך, בהתחלה ובהמשך.
שיהיה בהצלחה.

chulila

New member
תעשה גוגל

יש מלא כל מיני רשימות לנסיעות. לי זה תמיד עוזר לוודא שלא שכחתי כלום.
מבחינת מה לקחת - תלוי כמה אתה קשור לחפצים שלך וחושש שתרצה להרגיש דרכם בית רחוק מהבית. אני שלחתי לעצמי (דואר ים) הרבה דברים, גם סנטימנטליים וגם פרקטיים - זה יוצא מאוד זול וזה הרגיש לי יותר נעים להשתמש בדברים שעושים לי תחושה של מוכר ואהוב מהבית. זו השריטה שלי, אבל למקרה שתהיה לך שריטה דומה..
עוד דבר - ספרים!! אני מוצאת הבדל מהותי בקריאה באנגלית וקריאה בעיברית ובייחוד בתחילת הלימודים, אחרי יום שלם עם מאבק באנגלית לא ממש היה לי חשק לקרוא למטרות פנאי באנגלית. אני חושבת שיש תעריף מופחת למשלוח ספרים, אז זה יכול להקל. כאן יותר קשה (ויותר יקר) למצוא ספרים בעיברית.

למעלה